Украйна и Русия си размениха военни

Предадени са 63 украински войници и 10 руски парашутисти
31 авг 2014 12:01, Анисия Иванова
108
Украйна и Русия си размениха военни
Снимка: Reuters

Украйна предаде на Русия група заловени руски парашутисти, а Русия върна на Украйна група от 63 украински войници, които навлязоха в руска територия миналата седмица, предаде Ройтерс, която се позовава на руски медии.

Пред руската агенция РИА Новости руският генерал-майор Алексей Рагозин, командир на парашутистите, каза, че те са били предадени от Киев на Москва след много трудни преговори.

Украйна съобщи маналата седмица, че е заловила 10 руски парашутисти и ги представи на пресата като доказателство, че руски военни се сражават на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна. Русия заяви, че парашутистите са навлезли в Украйна погрешка.

Същевременно украинските военни, предадени днес на Киев, прекосиха украино-руската граница, на 27 август. Те са били подслонени във временен лагер на територията на руската Ростовска област, където им е била оказана необходимата помощ, посочва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: УкрайнаРусияразмяна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тихо и кротко нещата отиват към логическото си продължение- руски военни ще се сражават и ще умират в полетата на Украйна. Да напомним, че батальон "Айдар" е съставен от наемници от Франция, Испания, Великобритания, САЩ, сражаващи се с одобрението на правителството и които попаднаха под критиките на ЧК и ЕК заради издевателства над цивилното население... Русия не иска ракети под носа си, а Украйна чака да я приемат и да изпълни всички команди на Новите Господари бягащи от фалита- яко а?!
4
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам колко са заловените парашуисти, но вече е известно че има към 300 пресни гроба в Псков без обозначителни табелки и имена (нарочно свалени за да няма доказателства за убитите парашутисти във войната в Украйна). На семействата на загиналите са дадени по 500000 рубли и им е наредено да мълчат за случилото се. На гробищата има военни постове които не разрешават странични хора да ходят и да снимат пресните гробове. СССР вече се завръща в Русия.
3
6
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Играта на...котка с мишка на Русия с Украйна е както...смешна.така и...трагична.Трагична е за милионите редови граждани от пограничните райони,които на гърба си изпитаха политическите игри на...великите украински политици.
2
6
 
33
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 1 Бооже,то влезе Укр. БМП даже стреля по руски граничари,укр. снаряд уби цивилен руски гражданин и мълчание Инак *** може да пише по 4 статии на ден ,за пленени руски воиници,за погребения и т.н. Просто такива зависими медии имаме,че комунизма с неговия работническо дело ще се окаже по-обективна медия от сегашните като днес.бг
1
2
 
13
 
! Отговори
Do 1 преди 9 години
Не бе в България информацията се фитрира.