Яценюк нарече Русия терористична държава

Украинският премиер одобри проект за стена по границата с Русия
3 сеп 2014 15:41, Елка Василева
173
Яценюк нарече Русия терористична държава
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви Русия като "терористична държава", която носи цялата вина за конфликта в източните райони на Украйна, предаде Ройтерс.

По време на предавано по телевизията заседание на правителството той потвърди желанието на Украйна да стан член на НАТО.

"Русия е терористична държава, тя е агресивна държава и ще понесе отговорност по международните закони", каза Яценюк.

Относно НАТО той повтори становището си от миналата седмица, че "най-правилното решение би било Украйна да бъде приета в НАТО".

Премиерът каза още, че е одобрил проекта за изграждане на стена по границата с Русия, която нарече "истинска държавна граница", но не съобщи подробности. След разпадането на СССР дългата граница между Русия и Украйна беше слабо охранявана.

Сега Киев изтъква това като причина за лесното проникване на руски войници в Украйна, посочва Ройтерс.

Украинският премиер заяви още, че страната му се нуждае от нова отбранителна доктрина, в която да се посочва изрично кой е агресор и кой е заплаха. По думите му в новата доктрина Русия трябва да бъде обявена за единствената заплаха за Украйна и агресор, който заплашва териториалната цялост на страната.

В изказването си Арсений Яценюк посочи, че до края на годината ще бъдат оформени държавните институции за взаимодействие с ЕС съгласно споразумението за асоцииране.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този дето дойде с кръв и атентати на власт нарича другите терористи? Хахахахха
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момче, изпъни хубаво ръката, че Адолф ще се обърне в гроба заради тебе.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16.ха,ха,евала на гейовете,успяха да създадат много еврогейчета .А Русия има приятели навсякъде,да не мислиш,че всички латвийци мразят Русия,само върхушката.Питай дядо си как е викал Слава на Червената армия.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което прави Яйценюк на снимката, поздравът на Десен сектор ли е?
14
2
 
24
 
! Отговори
Див селянин преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯХей ***, откъде накъде тези 2 милиона да ходят където и да било?? Та те са си вкъщи, от векове си живеят там, където са. След като правата им не се спазват, имат пълното право да се отцепят и да нямат нищо общо с неонацисткия режим в Киев. Разберете, Украйна е една изкуствена държава, едно географско понятие с някакви фиктивно начертани граници. И сега идва ред на нейния разпад, просто това е неизбежно и е за добро.
13
20
 
2
 
! Отговори
БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯК преди 9 години
ДАНО ГЕРМАНИЯ СЕ НАМЕСИ СТЪС СИЛНАТА СИ АРМИЯ..НЕКА ДА ВИДИМ СКОРО СИЛНИЯТ ВЪЗРОДЕН ВЕРМАХТ.. КАК ТРЕПЕ РУСКИ ТЕРОРИСТИ.ЛЕОПАРДИТЕ 2 ПОКОЛЕНИЕ, ЩЕ ОПИТАТ СЪЩО КАТО ДЯДОВЦИТЕ СИ- ПАНЦЕРИТЕ И ТИГРИТЕ..ЧЕРНОЗЕМА НА УКРАЙНА !
12
1
 
19
 
! Отговори
М.Р преди 9 години
Това момче си слага таралеж във гаши те ,Али иска да гледа как растят розите из под корените.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна вече е дадена на Русия.САЩ се изтощиха,западноевропейците се изпед-естиха,иде ИДИЛ,който хич не е мил,моли се Кончита,Русия Украйна вземи и от ИДИЛ ни спаси,както някога от кафявата чума,вече искаме да се чува твойта дума.
10
18
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Защо не оставят фашистки кремъл Украинците сами да си чукат главата а щели да ги превземат за два дена..ха..хаПутлер не може да завладее Украйна за два месеца та камоли за два дена. Практиката го е показала вече.Нали всеки знае че руските солдати в Украйна ги наричат опълченци.Е до сега превзеха ли Украйна? А и ако случайно е превземе да не се чуди от къде ще му идват атентатите в Москва?!?!Всеки руснак ще се страхува да пътува с влак,самолет,метро....
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Поручик РжевскиБългарин съм от Своге, Поручик. *** чиляк. Селянин. Кажете моля нещо за проихода на личното му име Арсений. Има ли нещо общо с елемента Арсеник. Предварително благодаря.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия прекалено много ви търпи магарийте,ама зимата идва!Лаете срещу русия *** фашисти,ама никога не ще станете силни и мощни като Русия,и срещу тях да бягате не можете да им стигнете нито стандарта ,нито заплатите!Аз съм сигурен че ако Русия тръгне срещу вас половината ви население украйнско ще посрещне руските войски като освободители,а след две-три години,като разберат колко са огладнели,излъгани от запада,дължащи милиарди,и цяла Украйна ще търси Русия!
7
1
 
15
 
! Отговори
Fant0maS преди 9 години
Яйценюх !
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управление, дошло на власт не след избори, а с терор и насилие (като това в Киев), няма как да не се сблъска със свободолюбивия народ, който не желае подобни престъпници да го управляват.
5
2
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 9 години
И тоя очилат комсомолец ще го намерят някоя сутрин проснат в канавката ама потрай сърце!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военнопрестъпниците Яценюк, Порошенко, Турчинов и Аваков трябва незабавно да бъдат изправени пред международен трибунал и да бъдат съдени за избиванията на мирни граждани в източната част на Украйна.
3
3
 
30
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Вината за гражданската война в източна Украйна е изцяло на фашистката хунта в Киев, които заграбиха властта чрез кървав преврат. Но част от народа в Украйна показа, че не желае подобен тип антидемократично терористично управление и ще се бори срещу подобно 'правителство'. А вместо да чуе гласа на народа, хунтата предпочете да обяви 7 млн. граждани на Украйна за 'терористи' и да поведе кървава война, пращайки войски срещу тях. Нещо, което дори 'диктаторът' Янукович не направи.....
2
32
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Русия е държава бензиноколонка и престъпно-терористична организация заплашваща световния мир.
1
29
 
3
 
! Отговори
БАЙ ПЕШО ОТ ВОЛУЯК преди 9 години
ТАКА Е-- РОСИЯ Е АФРИКАНСКА СТРАНА С АТОМНИ БОМБИ. ЗАЩО ГЕРМАНИЯ НЕ СПЕЧЕЛИ ВОИНАТА...И ДА ИМАШЕ ТЯ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ..И ДО КИТАИ ДА БЕШЕ ГЕРМАНСКА ТЕРИТОРИЯТА ДНЕСГРОСС ДОИЧЕ РАЙХ !!