Първо сериозно нарушаване на примирието в Украйна

Стрелбата е в района на град Мариупол
7 сеп 2014 07:36, Елка Василева
233
Първо сериозно нарушаване на примирието в Украйна
Снимка: Reuters

Украинските правителствени сили са подложени на артилерийски обстрел в района на Мариупол, в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Това както изглежда е първото сериозно нарушаване на споразумението за прекратяване на огъня, влязло в действие преди ден и половина.

Пред Ройтерс украински офицер е казал, че украинските военни са били подложени на артилерийски обстрел източно от Мариупол.

Още по темата

Репортер на Ройтерс разказва за продължителна артилерийска стрелба в събота късно вечерта източно от Мариупол и допълва, че е видял камион, газова станция и цех да горят в пределите на града.

Танкове и бронетранспортьори са се отправили към района на стрелбата. Камиони с членове на прокиевска милиция също са преминали по посока на огъня.

Засега украинската армия не съобщава за жертви на обстрела.

Снощи министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република пък съобщи, че позиции на бойци на ДНР са били обстрелвани със системи за залпов огън „Град“ в района на Мариупол и се наложило сепаратистите да отвърнат на огъня. Така се стигнало до сражение с тежко оръжие, предаде ИТАР-ТАСС.

Репортер на Франс прес пък съобщи за силни експлозии в източната зона на Мариупол. Той посочи, че взривовете спрели в 21 ч. и над района се издигал гъст дим. Според репортера пропускателен пункт, под контрола на лоялните на Киев сили, е бил атакуван и обхванат от пламъци. Той се намирал на изхода на града. Три танка са се отправили към пункта, но после бързо са завили наобратно, съобщи репортерът на Франс прес.

Десетки коли на частни лица пък напускали бързо зоната на взривовете и се отправяли в противоположна посока, допълва журналистът от Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: УкрайнаМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
32
 
! Отговори
drakata преди 9 години
горките укри, обстрелвани били! А те като избиха толкова много цивилни в Донбас и Луганск - тогава всичко бе наред. А хуманният "стар" свят, с глава под пясъка поощряваше тези убийства! Разочарован съм от тези европейски ценности - този конфликт бе създаден и подхранван от европа и сащ.
13
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sharana Putin nalapa kukata ( troika ) I otturvane nqma.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Мариупол на пристанището са терминалите за товарене на въглища-така че никоя страна няма да отстъпи скоро...
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Примирието няма как да продължи. Фашистките войски са още по Донецк и Луганск. Тепърва започват интересните събития.
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От по-ясно е, че войната ще завърши в Киев, където фашистката хунта ще бъде унищожена. И западняците това много добре го знаят. С тия санкции сами си го вкараха, тъй като напълно им е ясно, че Русия може и един век да изкара със своите неизчерпаеми ресурси. Ще го отнесат мизерниците и такива като нас
9
5
 
14
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PUTIN ZNAE ,PUTIN MOGE,PUTIN STE IZPALNI SVOIATA ISTORICESKA MISIA.>RUSIA VELIKA.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката: укротанк, на чиито борд е написано "НА МОСКВУ" се е врязал в "таралежи" с нарисувани по тях бели гълъби на мира, поставени от опълченците. Резултатът го виждате.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е оценена на 0.4 Елки. Причината за ниската оценка е, че на финала тя дава и Новорусийската позиция, макар и с половин химикалка(уста).
6
7
 
44
 
! Отговори
se преди 9 години
Руските сили трябва да продължат контранастъплението за да освободятДонецката Република от фашистката армия! Ние таим надежда скоро да преминат Дунава и да ни освободят от членството ни в НАТО и ЕС което е най голямото ни падение в ИСТОРИЯТА ни! За 24 години американски измишльотини наречени демокрация загубихме 25% население!Това е деморатичен геноцид !!!
5
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До госпожа *** Василева- Виждам ,че никак не ви се иска да има мир в Украйна.Така ви заповядват да пишете ,но ЗИМА ИДЕ и тя ще е студена и гладна за Украйна.За българите за съжаление ,ще е само без природна газ,защото украинците ще я крадат зимата. Така че ,облечете се дебело, защото ще си пишете публикацийките НА СТУДЕНО,ама иначе -слава украiна-да ви е честито
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нета има всички доказателства кой е нарушил примирието първи и кой е отговорил на огъня. Има видеота с дата и час. Украинците в Мариупол пак се издъниха, нарушавайки примирието. Явно пак са понесли сериозни загуби, защото съобщават пак, че ги напада Русия с ГРАД.
3
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН МИРИЗЛИВ ЧЛЕН ЗА ТЕРОРИСТИТЕ КОМУНИСТИ
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно че това примирие ще е ден до пладне...Да се прегрупират враждуващите и да попълнят запасите си...
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е стрелба, преяли са с боб украинцските ***!