Русия реагира на асоциирането на Украйна с ЕС, вдига митата

Москва обложи 174 украински стоки с по-високи ставки
22 сеп 2014 14:21, Екип на Investor.bg
144
Русия реагира на асоциирането на Украйна с ЕС, вдига митата
Снимка: Reuters

Русия вдига митата на стоки от Украйна 10 дни след началото на процеса на прилагане на споразумението за асоцииране с Европейския съюз (ЕС), се посочва в публикуваното днес постановление на руското правителство, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Новите мита ще важат за месото, млечните и сладкарските изделия, плодовете, зърнените култури, а също за бирата, виното, спиртните напитки и цигарите. Освен това митническите тарифи ще бъдат увеличени за леките автомобили, автобусите, хладилниците, облеклото, обувките, санитарния фаянс, изделията от черни метали, стъкло, цимент, бетон, пластмаса и минерални торове.

В списъка са включени пътническите и товарните кораби, машиностроителната продукция, козметиката, тъканите, мебелите и спортното оборудване, внасяни в Русия от Украйна. Общо в правителственото споразумение са посочени 174 стокови позиции, пише БТА.

В петък премиерът на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че е подписал постановление за въвеждане на митнически тарифи за украинските експортни стоки. Той отбеляза, че "тези мита ще бъдат въведени, ако Украйна все пак започне да прилага икономическите текстове от споразумението (за асоцииране с ЕС – бел. ред.) преди определения срок или с други думи започне юридическо или фактическо прилагане на тези положения".

В петък обаче текстът на постановлението не бе публикуван, уточни ИТАР-ТАСС.

По-рано миналата седмица Европейският парламент одобри споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС, което включва и споразумението за свободна търговия.

Планираше се правилата за търговия да влязат в сила от 1-и ноември тази година, но на 12-и септември Брюксел, Киев и Москва се договориха за отлагане на срока до края на 2015 г.

Споразумението предвижда политическо асоцииране и икономическа интеграция между ЕС и Украйна, както и свободен пазарен достъп за двете страни.

Още новини от Свят четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е да се вдигнат митата. Досега Украйна ползваше редица преференции, третираха я като родно дете и си я издържаха с газта. Но техните олигарси, кой знае защо предимно с еврейски произход, прекалиха с ояждането и сукането от две майки. Затова сега държавата е разорена и опустошена. А имаха уникалния шанс да станат истински значима държава. Да се разпадат по скоро, то се видя, иначе агонията ще бъде дълга и тежка, най вече за тях.
20
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 10Кило ябълки в Новоросийск е 4,5 долара ( над 7 лева)!Сравни го с у нас!
19
14
 
10
 
! Отговори
S преди 9 години
До АнонименСредна брутна заплата на Русия 630 евро, в България 420 евро. Както каза покупвателната способност не е същата (наема ти е 1200$ в Москва). Освен това България не разполага с натурален пазар от 140 милиона човека + най-голямото наличие на природни ресурси, с парите от които се стимулира най-малко огромната отбранителна индустрия на страната. И какво са постигнали каза толкова?
18
0
 
1
 
! Отговори
Да, добре, ама ... преди 9 години
До до 10 А, я сравни наемите real-estate-moscow/en/poisk/8/2601/1/0/0/0/ с нашитекато почнете да говорите глупости, та край няма
17
51
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живеят САЩ и ЕС, долу русия и евразийския съюз!!!Да живеят Обама, Меркел и Камерън долу путин, лукашенко и ким чен ун.Да живее капитализма, долу комунизма!!!
16
2
 
10
 
! Отговори
S преди 9 години
До do SНе визирам само ИТ-тата, но това, че омаловажаваш работата им означава, че понятие си нямаш как работи една икономика. Това, че лекарите и учителите (на държавна работа, и все пак не всички) са на това дередже е именно дело на държавната институция не си ли съгласен? Тази която е обсебена от некадърници и продажници!
15
33
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живеят САЩ и ЕС, долу русия и евразийския съюз!!!Да живеят Обама, Меркел и Камерън долу путин, лукашенко и ким чен ун.Да живее капитализма, долу комунизма!!!
14
3
 
18
 
! Отговори
do S преди 9 години
Защо ли въобще се занимавам да ти пиша.Неукият и неквалифициран би нарекъл един лекар ли?Или един служител на Българската академия на науките,или един преподавател?Тракащите по клавиатурата софтуерни специалисти които най вероятно визираш като много учили и с високи заплати ги ползват просто щото и в Индия трябва да им плащат повече.И какво произвеждат те?Едно виртуално ишлеме.Утре фирмата хлопва кепенците мести се в Африка или Сиера Леоне и те емигрират в САЩ.Това ли е добрият живот?Хах
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дообре, а колко си мислиш че взимам аз тогава дето живея от 5 години в Москва и наема ми е 1200$ на месец по договор и сега скочи... как мислиш оцелявам ако не взимам 3-3500$ в месец и жената не работи? Сигурно понеже няма кой да ми наеме квартирата, затова ми вдигат наема, а аз понеже не мога да го плащам- затова стоя?! Я си пусни камерите онлайн от Ленинскийй проспект или друго място да видиш какви автомобили се движат там и сравни гнилите газифицирани келемат дето се подвизават у вазе- ай на
12
5
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Минималната заплата в Русия е 497.36лв, средната-1313.67лв. Сравни я българската!
11
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
gube6tite nqma da sa nito amerikancite nito rusnacite a smite ukrainci te mislqt 4e kato go preberet v evrosaiuza 6te potekat reki ot med i maslo ,6te sa sa6tite klo6ari kato nas ,rusnacite pone im davaxa gaz na versiq,a evropeicite 6te im davat zaemi ot banki s golmi lixvi ,takiva xora im trqbvat xubavo si go na4ukvat ukraincite
10
1
 
9
 
! Отговори
Д 11 преди 9 години
Значи мислиш обратното, а именно че комунистическата върхушка трябва да прави пазарната икономика? Че България не е ограбена от червената номенклатура?
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна фалират и народа им ще почне да емигрира към ЕС и САЩ.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 euro = рубль 50,7
7
6
 
29
 
! Отговори
До щерев преди 9 години
Няма да ти коментирам глупостите, не заслужаваш този труд. Но ми прави впечатление съотношението плюсчета и минусчета. Че има *** глави и у нас, като в зомбираната укруина, има си ги. Но това е хубавото, че нормалните хора за сега са най-малко два пъти повече. Значи има надежда за нашата изстрадала Родина, може и да се оправи. Светът се изменя, ще трябва да се изменим и ние.
6
1
 
9
 
! Отговори
S преди 9 години
До до 11) Доходите са 3000лв колкото и тука са2) доходите са се вдигнали за хората които реално са полезни за икономиката. За неуките, необразованите, които не се квалифицират няма как да се вдигнат.
5
29
 
14
 
! Отговори
Щерев до 3 преди 9 години
В България нямаше демокрация а ограбване на народа от руските шпиони .Нашите родители градиха московски социализъм а московските мекерета разграбиха техния труд и спестяванията за цял живот.За това има най-много червени милионери(агенти на дс-КГБ))Трябваше да има военно положение 1989г и всички крадци на стадиона.И още не е късно да се поправи злината.*** демокрация(перестройка) не може да прави.
4
9
 
4
 
! Отговори
С преди 9 години
И кой казааа ИН-ФЛА-ЦИ-ЯЯЯЯЯ!!!!
3
35
 
12
 
! Отговори
Руски учен преди 9 години
Руските учени са създали вече технология да правят "Водка Путин"от газ и петрол!Руските *** може и паяжина да хванат,но щом има водка никакой проблем!
2
12
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩеревЛичи си,че дядоти е доста вещ в изхранването от ***,а ти го направо го надминаваш!Приятен апетит,на теб и на цялото ти семейство!