Русия ограничава чуждестранната собственост в медиите

Защитниците на закона обявиха, че въвеждането на ограничението е от решаващо значение
24 сеп 2014 17:58, Екип на Bulgaria On Air
79
Русия ограничава чуждестранната собственост в медиите
Снимка: bgonair.bg

Парламентът на Русия даде предварително одобрение на законопроект, който ограничава чуждестранната собственост в руски медии до 20%. Предлаганото ограничение важи и за руските предприемачи с двойно гражданство. В момента позволеният дял е 50%.

Държавната дума или долната камара на руския парламент, е приела закона на първо четене с 434 гласа "за" и само един "против". Законопроектът може да бъде променен на второ четене или да бъде окончателно одобрен, или пък оттеглен на трето четене.

Законопроектът е определян като поредния опит на Кремъл да задуши медийната свобода, отбелязват световните агенции.


Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
ТОШО преди 9 години
До Анонимен 42В Русия, след като банката фалира, си получаваш депозита (до 700 хил руб) след 14 дни, ане както с КТБ.
34
3
 
7
 
! Отговори
oskar benton преди 9 години
защо Путин има 81% рейтинг ли: Ами защото защитава Руските интереси и бизнес. Ето за това. Нашите путъовци само могат да се лигавят и да припкат около него. ***. Руснаците колкото и да им е тежко на моменти виждат и усещат как Путин се грижи за държавата. За това и западните гейлордове триполови не го харесват. Който казва истината е недолюбван от оперираните от чувства и емоции западняци. Радвам се че съм със славянска душа и силно любя и мразя а не съм мазен лицемерен западняк
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 61Яааа, "единствената" телевизия станала двойна. После може и да се утрои. То така се започва.
32
0
 
3
 
! Отговори
61 преди 9 години
До до 61"Втора програма?Работеше от 17:30 до 22:00."Работела от 17,30 до 22??? Е как така работела? Че нали уж нямаше такава? Как ще работи нещо, което го няма?
31
3
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Втора програма?Работеше от 17:30 до 22:00.Само в неделя - "концерт на Венъм с водещ Кеворкян"!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МусалаПо коя програма беше руската? Имахме две програми, Първа и втора! Коя е тази единствена телевизия, че не разбрах за какво говориш?
29
13
 
2
 
! Отговори
Мусала преди 9 години
Помня, през комунизма всеки петък телевизията в България беше руска. Директно, на руски, без превод дори. (младите да не питат коя програма, моля! Телевизията! Единствената!)Та сега, руснаците като ще връщат комунизма, редно е всеки петък да излъчват северно-корейска телевизия!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ли става с кучето, което Бойко Борисов подари на президента Путин?
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами скоро руснаците ще си разказват вицове за Путин, оглеждайки се притеснено.Ще имат валута по първо направление и (няма да имат) валута по второ направление.Ще чакат по 20 години за Лада и по 40 за жилище.Ще им е евтин тока, ама няма да го има през половината време (два часа има, два няма - като дискотека :))Ще са дефицитни днесднес кибрита, утре тоалетната хартия...Тяхна си работа!
26
13
 
4
 
! Отговори
пешо преди 9 години
комунизъм в действие. русия отива все по на зле и по на зле.
25
1
 
16
 
! Отговори
какво чакате? преди 9 години
Ех тези руснаци! Ядосват ме чак! Досега хиляда пъти трябваше да са го направили. И не ограничаване на чуждестранната собственост в медиите, ами трябва изобщо да изгонят всякакви чужденци от руските медии с един здрав шут по задните части. Да не са западна колония и бананова република, че чужденци ще притежават руските медии? Ама то нататък бяха тръгнали нещата при Елцин. След монголското робство преди векове можеше сега да има германско робство в 21 век. Ако още умуват русите и това ще стане.
24
3
 
15
 
! Отговори
до ибрикчията преди 9 години
ибрик не се занимавай с великият Руски Народ, бягай подливай бозата си на цръното си господар, НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И ОБИЧАМЕ РУСИЯ.
23
5
 
17
 
! Отговори
циганин преди 9 години
Този гурбет ти е промил мозъка ако един народ не държи на своето, пропада и изчезва справка БГ след 90та година.Вече нямаме нищо свое на собствена земя точно заради хора които гледат чуждото и не ценят своето.Русия в лицето на Путин се опълчи срещу световния диктатор САЩ и това не им харесва сега търсят повод да вкарат Русия във военни действия за да я обвинят.Що се отнася до стандарта на живот по добре с 400 лв.но без да чакам европрограми за работа и помощи!!
22
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До 37: И затова ореваха орталъка срещу Пеевски, човека може да не беше чист, но в сравнение с някои си беше доста по чист .. та такива ми ти неща....Ако ще имаш олигарси, поне да са поне патриоти, а не тотални гьотверени и служители на чужди интереси
21
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Ако трябва да бъдем коректни - тинята, която беше до устата на руснаците - при *** е вече само до брадата... - но както казваше един наш поет:"Стигне ли ти тинята до устата - горе главата"... - затова сега руснаците свеждат глава...
20
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Защо сте надрусали цели 7 минуса на ГУРБЕТЧИЯ... - затова, че ви е казал голата истина в очите ли...
19
3
 
9
 
! Отговори
Истината за нас преди 9 години
Ние сме ге*ове и сме любовници.твърдо подкрепяме третия пол и западната демокрация,използваме само ду*петата си като правим секс.С много любов и въздушни целувки от нас.ГУРБЕТЧИЯ и Одисей 1
18
2
 
3
 
! Отговори
ДО 25 ИБРЕКЧИЯ преди 9 години
ИБРЕКЧИЯ МНОГО СИ ЗАБАВЕН НО НИ ОМРЪЗНА, ВИЙ ЧЕНИИ А ВЕЧЕРТА ЗНАЕШ.. ХА ХА ХА
17
1
 
7
 
! Отговори
до 21 ибрекчията преди 9 години
ава ибрекчия какви *** и какви глупости дрънкаш бе кухавел. РУСНАЦИТЕ изкупиха Българско и турско крайбрежие, АКО СИ *** ТО И СИ БЕЗПАРИЧЕН ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ВИДИШ КАК СИ ХАРЧАТ *** В ЕВРОПА.
16
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една партия една държава една медия - гаварит масква и нищо друго!