Валенса иска ядрени оръжия за Полша срещу руската заплаха

Аз ще отида да се бия срещу Путин, за да защитавам Полша
Обновена: 24 сеп 2014 15:01 | 24 сеп 2014 14:55, Елка Василева
259
Валенса иска ядрени оръжия за Полша срещу руската заплаха
Лех Валенса. Снимка: архив, Reuters

Бившият полски президент Лех Валенса призова Полша да "вземе на заем" атомни оръжия в отговор на заплахата, която представляват според него Русия и руският президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Полша трябва да покаже твърдост пред Русия. Путин се опитва да ни сплаши с ядрените си оръжия. Тогава защо и ние да не се сдобием с такъв арсенал", казва Валенса в интервю за полският в. "Жечпосполита".

"Трябва да вземем на заем ядрени оръжия, за да покажем на Путин, че ако дори и един руски войник стъпи на наша територия, ние ще нанесем ответен удар. Нека това бъде ясно", посочи Валенса.

"Аз, който съм Нобелов лауреат за мир, ще отида да се бия срещу Путин, за да защитавам Полша. Обичам руснаците, но няма да позволя на чужди сили да влязат в Полша", каза Валенса.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още по темата: РусияПолшаЛех Валенса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички анимационни герои на прехода изпълзяха от дупките, да се правят на велики!Сега чакаме и Желю жабата да каже, че ще се бие срещу Путин!
187
1
 
8
 
! Отговори
казак преди 9 години
Абе Лех абе Валенса. Уж обичаш руснаците аме ще се биеш срещу тях и ще ги убиваш. Кой е тръгнал да напада и превзема Полша бе ***. Руснаците не ви искат също, успокой се. Имам опит с вас. Вие сте едни пияни *** и за никакъв *** не ставате. Не сте хубави хора така да се каже , лукави сте и с голямо самочувстие. Поне това е моето мнение. Боли ме фара за кой ше се биеш и срещу кой. Стой си на старите лаври, ти лапна доста кинти от международните злодей покрай нобеловата награда и т.н
186
2
 
1
 
! Отговори
st преди 9 години
Кое не е така което казва Валенса аа руски казаци такива кое не е вярно.
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той отдавна се е изтрещял в памперса, но защо отваря беля и на младите...
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек с чужди средство преди 33 години тръгна срещу собствената си държава и полските интереси чрез проф. съюза " Солидарност". Тогава искаше демокрация докато стане президент със средно техническо образование , сега му дошло на ум да иска ядрени бомби на заем срешу Русия - ***. Да си пие ракийцата и да си мълчи е по добрият вариант.
183
1
 
11
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Злоупотребата с алкохол и други опиати не влияе добре на психиката.
182
0
 
8
 
! Отговори
Немойски преди 9 години
Ха, ха и тоя почна да се изказва. Кой не се е обадил още, че иска да се бии с рашките?
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТресе го водката...
180
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завършен *** е този човек
179
2
 
12
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
До Анонимен 207И откъде в мъдрата ти глава дойде мисълта, че Русия ще нападне Бълария? Аз, за разлика от теб, изкарах две години от живота си в Българската Народна Армия. Ние, българските бойци, сме се клели на НР България, целували сме знамето й! И щяхме достойно да посрещнем всеки неканен гост. Сегашната пародия на армия има и едни такива дрехи с пясъчен цвят - сигурно за отбрана на несебърските дюни. Българските воини слугуват на чужди интереси, *** за шепа долари. Срам ме е - какво бяхме!
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е като близнак на нашия "генерал"Тонев. Апоплектични прасета с неутолим апетит. А по простотията си е като нашенската буренясала тиква-кратуна!
177
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ццц, много смел тоз *|*
176
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя и той като всички поляци ЯКО ГО ТРЕСЕ национален КОМПЛЕКС за малоценност спрямо Русия! ***! :)))) Ами виж си смешната държавица на картата виж и руската! И не разбрах само какво го кара да се чувства заплашен? Последния път когато в Полша влизаха Руски войски поляците ги посрещаха с хляб и сол като освободители от германските безчинства! Комплексари са големи тия Поляци!
175
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безличен си, Валенса. Мандата ти отдавна изтече. А като гледам на старини си изкуфял и искаш ядренна война. Русия си съкращава ядренните оръжия пък тоя решил да трупа ядренно оръжие срещу тях."Валенса иска ядрени оръжия за Полша срещу руската заплаха""Срещу руската заплаха" ми звучи като защита от Русия. Ядренните оръжия са за нападение - едва ли някой би ги използвал за "защита".
174
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путинчо ако има ядрено оръжие аз имам калашник :D
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЗДРАВЕ!.....
172
1
 
21
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Какво може да очаквате от един *** електротехник.Направете си сметка колко пък са прости тия дето са му дали нобеловата награда.
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Alzheimer?
170
3
 
18
 
! Отговори
До 208 преди 9 години
Ех, българи, защо не станахте поляци?!------------Защото не сме чак такива предатели и ***.Полския министър на външните работи наскоро обясни с какво се занимава Полша - прави орална любов на САЩ.Точно затова не станахме, а и няма да станем поляци.Не сме чак толкова гъвкави в кръста, че да лижем там, където САЩ плюят.
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пияница на снимката, как се е охранил, как се е подул и зачервил, прилича на надул се кърлеж...А кърлежа има малка, много малка главичка без капка мозък. Само уста, която смуче, смуче, смуче... дори *** няма.А също прилича и на балон.Големия "герой" на поляците - един смешен дядко пияница, който само говори глупости...