Русия и ЕС биха могли да работят заедно, убеден е Дянков

Това обаче ще стане само ако украинският конфликт бъде замразен
Обновена: 3 окт 2014 08:45 | 3 окт 2014 07:41, Красимир Ангелов
48
Русия и ЕС биха могли да работят заедно, убеден е Дянков
Симеон Дянков. Снимка: Булфото

Европейският съюз и Русия биха могли да работят заедно ако украинският конфликт бъде замразен, а Европейската комисия вероятно ще реагира на спада в бойните действия в Украйна с облекчаване на режима на санкциите срещу Русия. Това мнение изрази бившият български вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, цитиран от РИА Новости.

"Ако забелязвате, в последните две седмици номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и редица негови еврокомисари говорят, че ако настъпи спад в насилието, ако се достигне позиция на замразен конфликт, може да се обсъди как ние и руснаците можем да работим заедно", каза Дянков на среща по перспективите на глобалната икономика в института Питърсън по международна икономика във Вашингтон.

Според бившият финансов министър на България, тази позиция рязко се разминава с изявления на официални представители на ЕС от лятото, според които без дългосрочно решение Русия ще бъде подложена на още санкции.

Европейските икономически санкции имат непропорционално въздействие върху 28-те страни от ЕС и европейските фирми, каза Дянков. Той добави, че европейски бизнес лидери са изразили несъгласие със санкциите.

"Те казват, че понесената цена засяга непропорционално нашите икономики, така че е много слабо вероятно в бъдеще да приемем нови санкции", каза Дянков. Той отбеляза, че на изслушванията на кандидатите за европейски комисари в Европейския парламент евродепутати са ги разпитвали при какви условия може да започне облекчаване на сегашния режим на санкции, посочва РИА Новости.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
РУСИЯ ДА ЗАТЕГНЕ КОНТРОЛА НА ПРОАМЕРИКАНСКИТЕ НПОВИЖДА СЕ КАК ТАКИВА НПО ДРЕМЕХА И В ХОНКОНГ...СВЕТЪТ МОЖЕ ДА Е ПО ДОБЪР АКО САЩ НЕ ИЗНАСЯТ ДЕМОКРАЦИЯСВЕТЪТ МОЖЕ ДА Е ПО-БОГАТ АКО САЩ НЕ КОРУМПИРА ПРАВИТЕЛСТВА В АФРИКА...АЗИЯ...ЛАТИНСКА АМЕРИКА..ЧЕ ДОРИ СЛЕДИ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ОКАЗВА НАТИСК И НАД ТЯХ С КОМПРОМАТИ...
18
7
 
6
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Три минуса, и все пак никой не си прави труда да ми обясни с прости думи как ни прееба Дянков.Не го защитавам, не съм наясно с всички факти. Просто не вярвам, че Дянков (дори в позицията на министър на финансите на малка и незначителна държавица като нашата) може да е такъв фактор, че да подобри стандарта ни на живот, особено пък в сегашният псевдо-капиталистически клептократичен модел, и при икономика базирана на безкраен дълг.Какво е можел и е трябвало да направи, и как ни е преебал?
17
4
 
8
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Дянков е в Русия за да му китосат малко лицето и ще се завърне на бял кон ако ГЕРБ дойдат на власт
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тоя *** и от там ли взе да дава акъл
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Otde taq naglost toq da se obajda!!!!!!
14
13
 
4
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Аз наистина не разбирам каква е тази злоба срещу Дянков. Не съм наясно с какво ни е навредил, който разбира моля да ме просветли.България е малка и бедна държавица с малък брутен вътрешен продукт. Комбинираме това със Световната Финансова Криза (предизвикана от САЩ) и направо цъфваме и връзваме.Много фирми фалираха по времето на мандата на герб, и все си мисля, че най-малко виновен беше Дянков. Нз как мислите, че в сегашната финансова система базирана на безкраен дълг Дянков е зад всичко...
13
2
 
9
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Този как още не са го гръмнали?
12
1
 
8
 
! Отговори
Simeon преди 9 години
Ако не се сработят ти ще ги "напляскаш" Руснаците!!!Психопат !!!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
следващата държава на която ще съсипе икономиката е този
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е този ***, защо не е при другарите си от ГЕРБ.....
9
2
 
13
 
! Отговори
Незнайко преди 9 години
Кой е дянков и защо трябва ни интересува ( да ни го пишат разни "медии" ), какво е казал ?Баба ми казва, че тази година ябълките не раждали много, ама кой да напише за нея ?
8
2
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
ГНУСЕН ПЛЪХ - БЪРГАРОУБИЕЦ !!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДянковРусия и ЕС биха могли да работят заедно. Посредници сме ние - евреите!
6
1
 
25
 
! Отговори
Уреждат го преди 9 години
Чудя се този как успява да се все да се урежда - нито глас, нито визия, нито познания по икономика /освен икономиите с постната пица?!, които ги правят и бабичките с малките пенсии, те поне спестяват по 5-6 хиляди и ги дават на телефонните измамници.../, а пък все на предна линия?! Някой го урежда Тоя!?...
5
0
 
23
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Това недоразумение от къде изпълзя.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Методи Споко. Сега като дойде бате Бойко по улиците ще тече мед и масло. Купи си по-голяма лъжица.
3
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Ама това което казва Дянко не се харесва на САЩ, Европейската икономика и технологии с Руските ресурси, стават много силни
2
25
 
12
 
! Отговори
Методи преди 9 години
При Дянков имаше постна пица, но все пак пица. Сега остана само картонената кутия на пицата. Всичко окрадоха и разграбиха Станишевата глутница.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом този се е изходил значи е абсолютно невъзможно!:)