ЕС отпуска 3,9 млн. евро за бежанците от Кобане

От града вече са избягали 300 хил. души
27
ЕС отпуска 3,9 млн. евро за бежанците от Кобане
Снимка: Ройтерс

Европейската комисия съобщи днес за отпускането на 3,9 милиона евро за хуманитарните организации, които оказват помощ на бежанците, избягали от сирийския кюрдски град Кобане към Турция, предаде Франс прес.

Над 180 000 сирийци са избягали към Турция вследствие на интензивните боеве в Кобане, което задълбочава последиците от тази хуманитарна криза, която вече е най-голямата за нашето време, заяви в комюнике европейският комисар за хуманитарната помощ Кристалина Георгиева.

Още по темата
Тези средства, нуждата от които е наложителна, са предназначени за хуманитарни организации, които управляват на терена масовия приток на бежанци. Те ще послужат по-конкретно за осигуряване на вода, подслон и храна за бежанците.

Помощта идва от пакета от 150 милиона евро, предвидени от Европейската комисия за хуманитарна помощ за Сирия през 2014 година.

Комисията напомня, че освен това продължава да координира международната реакция на кризата, включваща досега финансиране от близо 3 милиарда евро от нейния бюджет и от бюджета на страните членки на Европейския съюз.

От началото на 16 септември на офанзивата на Ислямската държава срещу сирийския град, защитаван от кюрдски сили, 300 000 души са избягали от Кобане, две трети от тях към Турция, припомня Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: бежанциЕСКобане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
И к'во? Като там са 1 млн и тук ли да станат 1 млн? Една вяра са/ сте, да си седят при едноверците. Хич не ме интересува колко са в турция - интересува ме ислям да не ми идва тук, че и ЕС - то не ги иска и през зъби е вече толерантно. И нещо не ми е ясно- нали все шериат искате, все *** искате да носите, искате ислям, идвате в ЕС и почвате да назидавате за джамии, за фереджета, яериатски съ и полиция имало в някой държави. Ето, направиха ви държава, само ислям и шериат, и пак се бутате в ЕС.
22
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Това прави по 25 лева на човек, много добра пара е това!
21
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ--само в добрич ли дойдоха тия, при нас е чудо на чудесата незнам за вас
20
4
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До 111ДОСЕГА В БЪЛГАРИЯ СА ДОШЛИ 7 ХИЛЯДИ ЕМИГРАНТИ , А В ТУРЦИЯ СА НАД ЕДИН МИЛИОН !
19
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 9 години
да добре , турция взема милионите ,и после взема другите парички на глава и ги твари кам БГ,ГРЪЦКО ,а напоследак и в албанско , а ние , дайте помощи , ехех няма кой да го обикне БЪЛГАРИНА И ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА
18
2
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Влиянието на Турция се простира до Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония,Германия, Гърция и др., и крепост да построиш, ще те изненадат отзад :))))
17
2
 
8
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 години
Анадолец ром и араб не ми ги Хвали живеят във 12 век.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА НАПАДЕНИЕ НА ИРАК И СИРИЯ!ИРАК ИМА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ РЕЗЕРВИ НА ПЕТРОЛ!УТРЕ , ДРУГИ ДЕН ЕВРОПА ЩЕ ВИЕ НА УМРЯЛО :)))))))))
15
2
 
6
 
! Отговори
do 14 преди 9 години
никой не ни е пазил, напротив - турция е извършвала 5 в геноцид. пазили били, божкеее. стой си в анадола , не сте за европа. и не се радвай- няма да изчезнем. бие ще изчезнете по-скоро, ни не- ние сме тук от хилядолетия, а не от няколко века.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDA TE ZAPAZI GOSPOD V ADA RIAZANA PATKO.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 2Zlobno pleme deto epazen ot turcite a sega e na izchezvane amin
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименTURCIA DALGI TEZI PARI NA BALGARIA.
11
2
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
ЕС не им е длъжен с нищо. В крайна сметка турция подкрепя ИДИЛ и въоръжаваше ислямистите против Асад. Да се оправят, а ние трябва да издигнем бетонна стена и никакво пускане тук на който и да е било. А ако се затвори границата, както турция го направи през 80те , ще е най-добре.
10
3
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
и в България турците вършихте атентати и избивахте хора. все турция ви е на устата, ама като ви гледам гастарбайтерите, не сте се засилили в турция да живеете, а все се врете в Европата.
9
4
 
14
 
! Отговори
do 8 преди 9 години
И откъде накъде ще даваме пари на ***?Не са в ЕС. Нали се скъсаха да се хвалят каква велика икономика имали, колко развити били. Развити само в капацините им под ***. И какво стана с оградата? Искам бетонна стена с анадола- всички нещастия идват оттам.Пак ще почнат пак да прекарват нелегално кюрди и да ги стоварват на границата ни, да ги хрантутим ние. Който иска ислям да си стои в анадола
8
1
 
7
 
! Отговори
Пешо параджията преди 9 години
В тоя град Кобане има само войници цивилните избягаха който му стиска да си ги спасява....
7
3
 
9
 
! Отговори
ПР на чужд гръб преди 9 години
Егати лицемерието тия 3,9 милиона са достатачни точно за два дни за 1,9 те милиона бежанци в Турция....досега са похарчени над 4 милярда $ от турците ....
6
3
 
11
 
! Отговори
Йово преди 9 години
За бежанците в Турция пари има от ЕС , а за България един голям и тлъст среден пръст.
5
3
 
10
 
! Отговори
Т,Т, преди 9 години
До БогданПрав си пич,,,,,на 100% си прав,но тези пари, ще са пак от нашия джоб и пак ние ще платим за американската алчност и двуличие...пак ние.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zabradkite ne vi triabvat-niama nikakva,ama nikakva opasnost da se vlubia.Ne si padam po sodomoia i seks s jivotni