Всички питат къде е Ким Чен Ун

Засега най-баналната версия за отсъствието е най-правдоподобна
13 окт 2014 20:06,
51
Всички питат къде е Ким Чен Ун
Снимка: Reuters

Ким Чен Ун, 32-годишният лидер на Северна Корея, не се е появявал на публични места от повече от 38 дни. Отсъствието му подклажда спекулации за политическа нестабилност в страната, обобщава БиБиСи.

Лидерът на тоталитарната държава отсъстваше от знакови за Северна Корея събития като годишнината от създаването на Корейската работническа партия и деня на създаването на Северна Корея.

Медиите в страната твърдят, че „личен дискомфорт“ е причина за отсъствието на Ким Чен Ун на публични прояви. Чуждестранните анализатори спекулират с малкото доказателства, че става въпрос за подагра, диабет и травми на глезените. Най-новата версия за отсъствието на лидера е свързано с ендокринен проблем, съчетан със заболявания на вътрешните органи.

Влошеното здраве на Ким Чен Ун е правдоподобно обяснение Ким Чен Ун да отбягва светлините на прожекторите, който стана известен с множеството си посещения на заводи и цехове в страната. Именно това го отличава от баща му Ким Чен Ир, който се появяваше само на изключително важни събития.

Според по-драматична версия за отсъствието на Ким Чен Ун в Северна Корея е извършен държавен преврат и в момента той е под домашен арест. Според тази версия лидерът е отстранен след военен преврат, тъй като военните са притеснени от чистката, която той организира около себе си. Тук се припомня и убийството на чичо му през декември 2013 г. и невъзможността на Северна Корея да постигне устойчив икономически напредък под управлението на 32-годишния Ким Чен Ун. Предположенията са, че високопоставени членове на елита в Пхенян стават все по-недоволни от затягането на международните санкции, които в крайна сметка оказват влияние и на достъпа до луксозни стоки на партийците.

Друга теория твърди, че Ким Чен Ун е премахнат от обществения живот заради притесненията в политическите кръгове, че Северна Корея не се справя задоволително на високите нива на международната дипломация. Отбелязва се, че през последните 9 месеца Северна Корея не е успяла да се възползва от каквито и да е дивиденти, предлагани от южната й съседка. Като примери се дават неприемането на хуманитарна помощ, рестартът на туризма и неуспеха на чуждите инвеститори.

САЩ пък не реагират на военните провокации на Пхенян. Дори Китай, единственият съюзник на Северна Корея в региона, става все по-раздразнен от войнствеността на Ким Чен Ун.

Въпреки всички догадки и спекулации няма официална информация Ким Чен Ун да не е на власт. Политиката на държавата във времето, в което лидерът й отсъства, показва продължение на водената от него политика. Така например на 4 октомври изненадващо в Сеул са пристигнали трима от най-доверените на Ким Чен Ун политици. Това дава сила на твърденията, че лидерът на държавата се възстановява от заболяване. Делегацията дори е поздравила президента на Южна Корея от името на лидера си Ким Чен Ун.

Наскоро и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун получи и ръкописно писмо от Ким Чен Ун, донесено му лично от севернокорейския външен министър. Това е първо посещение на представител на тоталитарната държава от 15 години насам.

Може би най-убедителното доказателство срещу сценариите за преврат е липсата на наследник на Ким Чен Ун. Най-важното при управлението на Северна Корея е управлението на страната от династията Ким. В момента няма кой да наследи Ким Чен Ун, тъй като единият му брат е в изгнание в чужбина, а другият е известен с мекушавия си характер.

Има спекулации, че по-малката сестра на Ким Чен Ун е поела временно управлението на страната, но дори и да е вярно това, е малко вероятно тя да поеме държавата за постоянно, тъй като тя не е реална алтернатива на фигурата на лидера в силно сексисткото общество.

Засега най-баналното обяснение за отсъствието на Ким Чен Ун изглежда най-правдоподобно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Абе човек ще си помисли ,че запада е загрижен за правата на хората в страните като Северна Корея !А то било ,че финансовите социопати ако не анихилират нова колония всяка година ще изпаднат в рецесия!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, споко Ким Чен са появил преди няколко часа. Това итар-тасс го казва .
32
1
 
1
 
! Отговори
Новости преди 9 години
Преди малко беше съобщено по CNN , че Ким е кацнал на Луната и с това е доказал , че сащ са лъгали през годините. На кадрите се вижда как Ким ходи спокойно без скафандър. Подозира се , че Северна Корея е направила научен пробив и Ким не се нуждае от кислород на Луната.
31
0
 
1
 
! Отговори
Продажно племе сте преди 9 години
Кои всички бе , жърналя залупени ? Аз не питам , а и не ме интересува.
30
1
 
3
 
! Отговори
Къде си брат преди 9 години
цялата държава пита... :) :) :)
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ким си лъска някъде на спокойствие и тишина.
28
0
 
4
 
! Отговори
питанка преди 9 години
Всички питат къде е Ким Чен Ун, a aз НЕ. Само се питам къде ми изчезнаха ония 5 лева?
27
0
 
6
 
! Отговори
КОпанар с мотика преди 9 години
"Всички питат къде е Ким Чен Ун" Аз не питам!!! Аз директно го знам къде е, обаче не казвам!!! Оти мене *** боли *** за него, а пък за Вас е все тая къде Е!!! Къде е Ким? Където си иска...
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 28Ким Чен Болен ! Вожде, нисък поклон !Хахахаххаа
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе, къде е батко?
24
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Най-вероятно отровен с полиний, бавно но сигурно.
23
0
 
4
 
! Отговори
alo преди 9 години
Взех го да цъкаме белот.Липсваше ни един за 4-ка.В други де го връщам.
22
0
 
10
 
! Отговори
пунчо преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !а България да живее ли?
21
3
 
10
 
! Отговори
По този повод! преди 9 години
Като бях във Виетнам на почивка и на пазара видях да ядът плъхове.... Нещо в мен се промени!!! Намразих всички жълтокожи... Такова нещо не бях виждал никога в моя живот!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Ким Чен Ун това ми звучи като кой назначи Пеевски???
19
6
 
14
 
! Отговори
ss преди 9 години
Най-вероятно е отишъл, като всички червени ***, на майната си...
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24.А Ердоган е в централата на ГЕРБ,която ще се използва за база срещу Идил
17
4
 
10
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Кои всички?Аз не питам и не ми дреме на дъртия къде е,обаче пиндосите са примрели от страх да не им боцне някоя ракетка руско производство....
16
3
 
7
 
! Отговори
инспектор Дюдю преди 9 години
А ааа ,ЦРУ се изложиха тоя път.Ким Чен Ун е в централата на БСП и аяктивно участва в изработване на стратегията за изборите.Е ,щом се провали, може и да са му видяли сметката...Другар,другар ама при загуба на милиарди прошка няма,както при наркотрафикантите....
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Северна Корея - атака, части от БСПЮжна Корея - Реформаторите, части от Герб...