Руските войски се изтеглят от Украйна, заяви Джон Кери

Това е сред условията, които Русия трябва да изпълни за вдигане на санкциите
15 окт 2014 08:45, Елка Василева
104
Руските войски се изтеглят от Украйна, заяви Джон Кери
Джон Кери. Снимка: Reuters

Руските войски се изтеглят от Украйна и от граничната зона, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след разговор в Париж с руския външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес. Кери подчерта, че това е едно от условията, които руската страна трябва да изпълни, за да бъдат вдигнати санкциите.

"Войските се изтеглят, остава да бъдат изтеглени тежките въоръжения, а границата да бъде контролирана и обезопасена", заяви Кери ден след обявеното от руския президент Владимир Путин изтегляне на руските войски, разположени по границата с Украйна.

Още по темата

Източници от Държавния департамент по-късно посочиха, че Кери говорел за изтегляне на войски от вътрешността на Украйна /където Москва никога не е признавала, че е изпращала войници/, както и от зоната, намираща се от руската страна на границата, което отчасти потвърждава твърденията на Путин, отбелязва
агенцията.

Предстоящите в Милано преговори ще станат ключ към по-нататъшните действия в решаването на украинския проблем, заяви Кери на пресконференция след срещата си с Лавров, предаде ТАСС.

Помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков съобщи на 9 октомври, че на форума "Азия - Европа", който ще се състои в Милано на 16-17 октомври, Владимир Путин може да се срещне с украинския си колега Петро Порошенко, с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, припомня агенцията. На тези срещи украинската тематика ще бъде ключова, отбеляза Ушаков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
*** ще нагъват крокодилско от Филипите , вместо свинско от Европа. Даже *** на пютю веке публикуват рецепти - крокодилът Гена на скара....Няма такива *** :))
64
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯИ в сравнението си бъркат - въпросния орган си ти, досаден драскач на глупости! И Работодателят ти е като теб, щом продължава да подържа мизерното ти съществуване.
63
1
 
6
 
! Отговори
До емо 89 преди 9 години
Виж какво, това на краварите им е пределно ясно. Много добре го видяха на неотдавнашните учения на руската армия, където за два дни бяха прехвърлени невероятно количество войски и техника. Всичко е мижи да те лажем. Нещо като сделката за Сирия - няма да бомбандираме ако тя си унищожи химоръжието. Което Асад искаше отдавна да направи и така с чужда помощ и на благо народу стана по-бързо.Така че, тия игри са ясни. Да му мисли еуропата.По-голяма тъпотия от поведението и в тази криза няма.Тъпъци!
62
2
 
14
 
! Отговори
емо преди 9 години
изтеглят войски които за 1 час могат да са пак на границата,*** западняци.да живее русия
61
1
 
11
 
! Отговори
До 85 преди 9 години
Абе тоя народ кога ще се научи да мисли с правилната глава? От момента от който съществуват мислещи същества принципа им на действие е един - търси изгодата. Та я ми кажете, каква му е изгодата на Путин да вземе Киев? НИКАКВА! За сега разбира се. Той си взе това което му трябваше, а останалото следва естественния си ход. Той, за разлика от някои наши политици, не се прави на месия, а тихо и кротко подтиква нещата в правилната им страна.С ум,а не като самозабравилите се западняри-със сила и бомби
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците могат да са в Киев за няколко часа. Поне самолетите им. А то и повече не им трябва на украинците. По земя и сепаратистите им стигат. С въздушна потдръжка, пресни разузнавателни данни и добра артилерия са превзели Киев за по малко от 168 часа.
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МОРСКИЯАко можеха да са в Киев Путин да го е направил.Истината е ,че масовият руснак не иска война.От война са си препатили.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rdЗдрасти! Работите започват след два месеца в Никарагуа. Ама вие вярно ли нищо не знаете?
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ЛОНДОНСКИТЕ БАНКИ СЕ ЗАПАСЯВАТ С РУБЛИ...ПРОСТО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ КОЙТО НЕ СЕ КОМЕНТИРА МНОГО...**за да може Абрамович да си облепи стените на стаите вместо тапети .
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБЕ чак да се запсяват. Нормално е рублата да се вдигне след падане на санкциите.Що да не купуваш на рекордно ниски цени.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименE то само това му устана да плюе и злобее, пък да си ги изтегли кротичко.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ура хамериканците пак победиха - да живее Кончита Вурст
53
3
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименИНТЕРЕСНО ЗАЩО ЛОНДОНСКИТЕ БАНКИ СЕ ЗАПАСЯВАТ С РУБЛИ...ПРОСТО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ КОЙТО НЕ СЕ КОМЕНТИРА МНОГО...
52
9
 
1
 
! Отговори
rd преди 9 години
До до ОдисейчоАма вярно ли ще правят Панамски канал в Китай?
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аха решили, да се срешат без мериканците и те обидени и говоят измислени работи да не си мисли някой че без америка не може
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам кой какво прави. Знам, че в щата Ню Йорк има 6% бездомни.*а тука в България един е собственик на 9 апартамента! направо цъфтим.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой какво прави. Знам, че в щата Ню Йорк има 6% бездомни.
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ако е казал подобно нещо направо се е изплюл в лицето на НАТО хайде сега да видим какво ще направят тия рамбовци, че ми е интересно.
47
2
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До скороАМЕРИКА СЕ ЧУДИ КАК ДА ВЪРНЕ ОТНОВО РУСКИТЕ И АЗИАТСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В САЩ КОИТО ИЗБЯГАХА СЛЕД САНКЦИИТЕ И ДНЕС РЕАЛНО АМЕРИКА СЕ ЗАДЪХВАНЯМА СВЕЖИ ПАРИ В БАНКИТЕ..ДОРИ И БОГАТИТЕ АРАБИ ИЗБЯГАХА ОТ САЩ И ПРЕДПОЧИТАТ ДА ВЛАГАТ В АЗИАТСКИЯ РЕГИОНШАНХАЙ И ХОНКОНГ СЕ ПРЕВЪРНАХА В СВЕТОВНИ ФИНАНСОВИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАСЕНЧИХА НЮ ЙОРК И ЛОНДОН
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До скороЕстествено, че не прави нищо случайно. Просто страната му е пред фалит и той в момента прави опити да го предотврати, като изпълнява инструкциите на ЕС да си разкара зелените човечета.