В Полша арестуваха висш офицер по подозрение в шпионаж за Русия

Според медии става дума за "необичайна личност с широки познания"
16 окт 2014 10:58, Елка Василева
28
В Полша арестуваха висш офицер по подозрение в шпионаж за Русия
Снимка: архив, Reuters

Полските служби за сигурност арестуваха висш офицер по подозрение, че е шпионирал за Русия, съобщиха редица полски медии, позовавайки се на източници от армията и разузнаването, предаде Франс прес.

В кратко изявление министерството на отбраната потвърди, че е арестуван офицер, без да уточнява за коя страна е заподозрян, че работи.

"Министерството на отбраната уведомява, че офицер от полската армия е бил арестуван въз основа на събрани от службите на военния контрашпионаж документи във връзка с подозрения, че участва в чуждестранни разузнавателни служби", съобщи говорителят на министерството Яцек Сонта.

Според агенция ПАП става дума за "необичайна личност с широки познания", задържана в сграда на министерството на отбраната във Варшава.

Според частното радио ЗЕТ са арестувани двама души - полковник от полската армия и юрист с двойно гражданство, полско и руско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
До №15 преди 9 години
До ДаБастардче, бих ти нахлупил една препълнена *** на черепа, дано разбереш значението на тази дума и не я употребяваш повече!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, че и между поляците има достойни хора!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пановете са говеждини !
23
1
 
1
 
! Отговори
София преди 9 години
В уикилийкс беше излязла информация, че ген.Никола Колев е предавал секретна информация на американците.....ии ко стана. Да наказаха го...пратиха го посланик в Холандия.Поляците бяха от нашето котило (СИВ, Варшавски договор) но сега си гледат държавата и сигурността
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ф-1Че ние и армия ли имаме?Да до 1989 г. имахме 120 000 хил.армия,добре обучена,натренирана и със доста добро за времето си въоръжение,а сега имаме по-малко от един стадион армия,половината от който жени,зле обучена и въоръжена,абе пълна пародия ни е в момента цялата държава,каквато ни държавата ,такава ни и армията!
21
0
 
9
 
! Отговори
Мора преди 9 години
До българинТова малко ми намирисва на сваления боинг. Уж беше от опълченците, а какво се оказа истината няма да излезе наяве.
20
0
 
7
 
! Отговори
Мора преди 9 години
До АнонименИ в крайна сметка руснаците ни освобождават, но ние не обичаме Турция.
19
2
 
12
 
! Отговори
Мора преди 9 години
До АнонименА патриот ли си като лазиш пред американците?
18
4
 
11
 
! Отговори
2 ПРОЦЕНТА преди 9 години
Това се полага на БЪЛГАРИЯ от НЕЙНОТО СОБСТВЕНО ЗЛАТО. БЪЛГАРИЯ в момента е НАЙ-ГОЛЕМИЯ производител на злато в ЕВРОПА. ДЪНДИ извозва всичката руда, зад граница и извлича от нея незнайно колко ЗЛАТО и други ценни метали, + РЕДКИ ЕЛЕМЕНТИ за които НИЩО НЕ ПЛАЩА защото МРЪСНИТЕ СОРОСКИ/УСА АГЕНТИ така са сключили КОЛОНИАЛНИЯ ДОГОВОР. Даже на индианците едно време са давали поне мъниста. За БЪЛГАРИТЕ - СКЪП ТОК от ТАЦ МАРИЦА 1 и 3 + СОЛАРИ НА ЦВЕТЕТО - И ТАКА ДО ГРОББЕДНА КОЛОНИЯ БГ!
17
5
 
1
 
! Отговори
до 14-колониалния преди 9 години
Пий си редовно хапчетата и не бягай от диспансера.
16
0
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Май си ВЕРВАШ. Нали и у нас е тъй: всички сме равни, ама НЕ СЪВСЕМ. По-точно СЪВСЕМ НЕ. На ВИТОШКА ли живееш и не излизаш от модните кафенета. За Финландия незнам - не съм ходил, сигурно и ти, ама как убедено разказаш - все едно нистина са равни наследниците на РОКФЕЛЕР и твоите. Ами то пропагандата на БКП не слезе толкова ниско
15
14
 
3
 
! Отговори
Да преди 9 години
ТАК СЕ ПРАВИ С руските ***,не като в България.
14
8
 
9
 
! Отговори
14 преди 9 години
по голяма олигархия от руската има ли бе,мало-мник. русия е държавата с най голямо социално неравенство.,100 най богати притежават 30% от богатствата на русия. известно ли ти е че в съседна Финландия децата на работник и министър учат в едно и също училище при едни и същи условия. това е фантастика за русия
13
11
 
14
 
! Отговори
ДА СИ РУСКИ АГЕНТ преди 9 години
е въпрос на ЧЕСТ И ДОБЛЕСТ в тези мрачни години на КОЛОНИАЛНО РОБСТВО под САЩ и СВЕТОВНАТА ОЛИГАРХИЯ
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
у нас бъка от руски шпиони
11
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТИНСКИ ПАТРИОТОт кога да си патриот в България означава да лазиш в краката на Русия (като Волен) ?
10
7
 
17
 
! Отговори
до №1 преди 9 години
В грешка си, всички са пронатовски мекерета, които за един курс или командировка са готови да продадат държавата си. И вярвай ми, правят го вече 24 години.
9
4
 
19
 
! Отговори
циника преди 9 години
няма такова нещо 1/10. До Иван Грозни, поляците са били по-могъщата държава и са клали жестоко руси.След това съотношението на силите се променя и руснаците почват поляците.След създаването на независима Полша през 1919, поляците се възползват от гражданската война в СССР и нахлуват дълбоко навътре. После руснаците на свой ред. Това е! Всичко е зависело от моментното съотношение на силите. Няма невинни - всички са виновни.
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Полша!
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говеждините ги гони параноя ! Скоро ще ги подгони и шубето "без подозрение" !