Ебола вероятно тръгнала от търговия с месо от диви животни

"Индипендънт": Това е била причината и за други епидемии в миналото
Обновена: 20 окт 2014 09:28 | 20 окт 2014 09:22, Елка Василева
32
Ебола вероятно тръгнала от търговия с месо от диви животни
Снимка: архив, Reuters

Сегашната епидемия от ебола е тръгнала от заразено месо от прилеп, ловуван като дивеч в Африка, пише британският в. "Индипендънт".

През декември 2013 г. двегодишно дете от село в югоизточната част на Гвинея е станало първата жертва на епидемията, след като се е заразило с ебола от уловен от семейството му плодов прилеп, чието месо било използвано за храна.

Още по темата

В Африка е широко разпространена търговията с месо от диви животни, включително различни видове маймуни и прилепи. Смята се, че тази търговия, особено хващането и убиването на заразени животни, е била в основата и на други епидемии от ебола в миналото.

Според Световната здравна организация "се смята, че плодовите прилепи от семейство Pteropodidae са естествен гостоприемник на вируса ебола".

Сериозността на сегашната епидемия, отнела живота на хиляди хора и стигнала до различни части на света, води до призиви за забрана на ловуването, продажбата и яденето на месо от диви животни.

Но решението не е толкова просто, защото при евентуална забрана тази дейност, чийто размери са огромни, вероятно ще продължи да се извършва, само че нелегално. Според Центъра за международно изследване на горите всяка година в басейна на Конго в Африка се изяждат пет милиона тона месо от диви животни.

Изследователи, анкетирали жители на Гана, са установили, че повечето местни хора не са запознати с опасностите, които крие ловуването и яденето на месо от диви животни. Затова учените смятат, че трябва да се положат усилия за образоване на хората, които се занимават с тази дейност, отбелязва "Индипендънт".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Да ви кажа как се зароди холерата в природата. Отиде един мизерен индиец и се исра в свещената им река Ганг. Оказа се че бактериите от мизерника не само не загиват но се чувстват уютно като у дома си във водата и могат да плуват отлично и да се размножават в нея. И така първо околностите около реката се заразиха а после цяла Индия а после целият свят и натръшка сума ти милиони. Има го научно. Човека е най-големият бацил в природата.
27
0
 
4
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Сегашната епидемия от ебола е тръгнала от заразено месо от прилеп"Поредните глупости!Това ми напомня за малоумния филм Contagion от 2011та. Актьорският състав беше много богат -- много и все известни актьори, защото пропагандната машина не пести ресурси.Та какво стана във филма. Епидемия, хората измираха като ***, като най-накрая дадоха как започнало всичко: един прилеп изпусна някаква храна и едно прасе я изяде.Разборайте:"Не го направихме ние вируса в лаборатория, прилепът беше!"
26
0
 
3
 
! Отговори
27-ми преди 9 години
Отделно, нали някой огромен концерн трябва да направи милиарди от ваксина срещу ебола.....особено, ако тя стане пандемия (дори и само на пропаганда), ще е напълно достатъчно да се спечелят тези милиарди....а на тия дали им пука изобщо за "диваците ***" и за нас и за вас и за другите.....???
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе тия "диваци ***" в Сиера Леоне са най-големия производител на диаманти в света - чрез робски труд..... а робския труд как се поддържа - с нечовешки условия на труд, на живот, с паничка хляб на ден и болести..... Има сведение, че първите заразени са били хора, на които са направени ваксини от Червения Кръст.
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До курти блъсковТрябвало е да започнат с намаляне на населението на *** имтакива като теб.
23
1
 
2
 
! Отговори
пл преди 9 години
Диваци *** с какво да се хранят - с маймуни и прилепи разбира се.
22
0
 
0
 
! Отговори
епидемия преди 9 години
До ВегетарианецЗнаеш ли какви са пътищата за предаване на инфекцията бе, морков??? Аман от неграмотни, но правещи се на важни *** ....
21
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ima edin film ot predi 3 god.pak ot prilep razbirash li trugna globalnata epidemia za koiato niama vaksina ;) razbirash
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне е писано защото е нямало, имало ги е според итар-тасс.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо никъде не написахте, че в Сиера Леоне и Либерия е имало американски лаборатории за тестване на биологични оръжия, които след началото на епидемията са били веднага изгонени от правителствата на съответните страни?
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През лятото гледах Льопен, който гневно говореше срещу африканските бежанци и се закани, че ще секне техния поток, "като им пуснат една ебола".Вижте си архива.
17
4
 
13
 
! Отговори
курти блъсков преди 9 години
..."Ебола вероятно тръгнала от търговия с месо от диви животни"....Да.....само че дивите животни са американците. "Новия световен ред" по план намалява населението че много било 7 милярда а според тях най-много трябва да са 500 милиона.....а вие си мислете че това Голяма Конспирация обаче това Голямата Истина.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много филми сте гледали *** *** на КГБ, ЦРУ, МОСАД, МИ-7 и т.н. Само история преди създаването на вашите секти не сте чели! Деградирали *** сте, спрете да пишете на родния ми език и да го осквернявате!
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ебола идва не от самия лов, а от факта, че животните се ядат СУРОВИ. Само изсушени.ХИВ не идва от ухапване от ***, а от това, че на юг тъмните ни събратя обичат да са по-интимни с маймуните, от колкото бихме сметнали за уместно. ДНК със ранен щам на ХИВ е открит в тела от преди повече от век и половина, по времето на ранните колониални заселници.Ебола и най-вероятно също се предава със зоонотичен скок. (междувидов)
14
5
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Няма толкова найвно глупаче като теб ... 14век не е имало толкова частни лаборатории със вируси в колби на различни щамове болести с които фармацията и NWO си правят експериментите *** *** ! Наивните като теб са перфектната маса за управление от "ГОЛЕМИТЕ" *** си като овца и лесно манипулируем !
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам... Това е същата история като от филма от 2011 година "Contagion". Сега някой или си прави шегички, или...
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо май не ви е ясно, че дивите животни могат да пренесат зараза, а?! Преди също е имало епидемии, които не са могли да се лекуват поради липса на лекарства с подобен резултат - над 50% смъртност, справка средата на 14в. и бубонната чума, причинена от плъхове и бълхи. Ситуацията с ебола е подобна! Нека да се радваме на добрата новина, че канадските учени са разработили лекарство, което има 100% успех при тестване върху животни.
11
3
 
10
 
! Отговори
Суека преди 9 години
до 11 > И аз съм на това мнение всичките ООН-та, САЩ, ИЗРАЕЛ, ЕС и т.н. си експериментират с хората и гледат за кратък период да ни редуцират като бройка уж от "вирус" който се появява от нищото !Със СПИН-а също ни намаляват но нещо вируса по бавно ни убива и ето хоп нов и нов и нов вирус кой от кой по смъртоносен и по бързо затриващ хора ! Да им пикам и на СЗО-то и на ООН-то и на Червеният Кръст и всички НПО-та около СОРОС и т.н. БИО терористи ! Което четете във вестници и медиите не е истина!
10
5
 
12
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
Откъде тръгнала "ЕБОЛА" , че нещо НЕ разбрах?!?!...... От търговия с месо от диви животни ли?... Тия ги разправяйте на старата ми шапка!!!.... "СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ" пробват в нищо НЕ значещи за тях Държави... Като Африканските... "НОВИТЕ СИ БОЛЕСТИ И ВИРУСИ" и докъде могат да стигнат в "МИСИЯТА" си за Намаляване на Световното Население!.... Хващам бас , че до година ще изскочи "НОВО ЛЕКАРСТВО" за този "ВИРУС" и пак ще се завъртят едни МИЛИАРДИ ДОЛАРИ !!!!....... :(((
9
12
 
1
 
! Отговори
Вегетарианец преди 9 години
Боли ме фара, аз месо не ям!