Оставки на шефовете на летище Внуково след катастрофата

Руските власти задържаха петима души
Обновена: 23 окт 2014 14:13 | 23 окт 2014 11:02, Елка Василева
9
Оставки на шефовете на летище Внуково след катастрофата
Снимка: Reuters

Генералният директор на московското летище Внуково Андрей Дяков и заместникът му Сергей Солнцев подадоха оставки във връзка с авиокатастрофата през нощта срещу 21 октомври.

Оставките им са приети, съобщи летищната пресслужба, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Още трима отговорни служители на летището са отстранени от изпълнение на служебните си задължения.

При сблъсък на излитащ самолет със снегорин на летище Внуково загинаха четирима души, включително президентът на концерна "Тотал" Кристоф дьо Маржори.

Летището заявява, че всестранно ще съдейства и занапред за разследване на трагичния инцидент.

В рамките на наказателното дело по случая руските власти задържаха петима души: водача на снегорина, водещия инженер на летищната служба, отговарял за снегопочистването, ръководителя на полетите, диспечерка стажантка и нейния наставник, ръководел въздушното движение в момента на катастрофата, посочва РИА
Новости.

Разследването сочи, че тези лица не са спазили нормите за безопасност на полетите и за безопасна работа на земята, което е довело до трагедията. Те са задържани като заподозрени, заяви руският федерален Следствен комитет, цитиран от Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Обяснение преди 9 години
Г-н Маржори е бил не само против петродолара. Той е отказал за следва санкциите срещу Русия. С неговото "случайно" убийство се слага спирачка на най -големия френско-руски проект за изграждане на завод за втечнен газ на полуостров Ямал в Русия за 27млрд. евро и капацитет 800 милиона барела. Това най-подробно е описано в декемврийския брой на "Строго секретно".
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се че президентът на концерна "Тотал" е бил голям противник на петрол-доларите.Сега оставките и наказанията във Внукова са защо не са го опазили от ЦРУ!
7
9
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До цру и масониНе си правете илюзии. Доларът ще си остане световната валута и през този век. Просто е - нищо друго не работи! Никой не търси рубли, юани и пр. Световната пара е ДОЛАР и ще бъде така!Не се уморихте да погребвате капитализма от 1917-та насам. Е, няма да стане!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименradvaite se evrogeiove
5
0
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Депутатът от Думата на РФ Александър Сидякин предложи във "Внуково" да бъде издигнат паметник на Кристоф де Маржери.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заповед на началника-Гътни тая купчина сняг след туй се напий после ела виж какво си натворил и снегорина не си помисляй да одраскаш,без драскотина в гаража да докараш.
3
5
 
8
 
! Отговори
цру и масони преди 9 години
УБИТ ОТ ПИАНДУРНИК. УБИТ ОТ АГЕНТ НА ЦРУ. УБИТ ОТ АГЕНТ НА МОСАД, ОТ АГЕНТ НА АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА. НЕМОЖЕ ЛИ ШОФЬОРА ДА Е АГЕНТ НА НЯКОЙ ОТ ИЗРЕДЕНИТЕ? МОЖЕ. ПИСТИТЕ СА МНОГО ЯРКО ОСВЕТЕНИ ТА ТОВА ЧЕ Е ЗАГУБИЛ ОРИЕНТАЦИЯ СИЕ ПЬЛНА ЛЬЖА. ТОВА Е ЗАГОВОР ОСЬЩЕСТВЕН ОТ ВЬТРЕШЕН ЧОВЕК-РЬКОВОДИТЕЛ ДВИЖЕНИЕ, НАРОЧНО ПОДАДЕНА ЛЬЖЛИВА КОМАНДА. ТОВА Е ЗАГОВОР И УБЙСТВО. ЗАЩО? ДА ОСТАНЕ ПЕТРО ДОЛАРА РАЗПЛАЩАТЕЛНО СРЕДСТВО!!!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
преди 9 години
Новият управляващ на "Тотал" Патрик Пуяне ще продължи курса на сътрудничество с Москва, пише Deutsche Welle.
1
8
 
10
 
! Отговори
Ау........... преди 9 години
Къде са *** които тръбяха че е налице ционистки заговор направен от САЩ да убие този "бизнесмен"...Само любимецът на всички българи Жириновски/ защото ни каза , че трябва да пълзим на руснаците в краката/заяви истината ...той сам си е виновен / допълвам...защото е мислел , че в Русия е като на Запад..."