Великобритания няма да плати 2 милиарда до 1 декември

Лондон може да бъде глобен, ако не внесе парите в бюджета на ЕС
27 окт 2014 21:07, Анисия Иванова
44
Великобритания няма да плати 2 милиарда до 1 декември
Снимка: Reuters

За Великобритания няма "спешна необходимост" да плати на ЕС 2,1 милиарда евро, каза днес британският премиер Дейвид Камерън пред Камарата на общините. Ще удържа на обещанието си да не платим сметката до крайния срок 1 декември, подчерта Камерън, цитиран от Ройтерс.

 "Великобритания няма да плати 2 милиарда евро на когото и да било до 1 декември и ние отхвърляме сумата на това плащане. Ще се бори с всички възможни средства", заяви британският премиер, цитиран от Франс прес, пред долната камара на парламента.

"(Европейската) комисия признава, че всъщност не се нуждае от това. Следователно няма спешна необходимост парите да бъдат плащани", каза Камерън.

Европейската комисия може да глоби Великобритания, ако Лондон откаже да внесе допълнително в бюджета на ЕС до 1 декември 2,1 милиарда евро, заяви днес по-рано пред журналисти в Брюксел еврокомисарят по бюджета Яцек Доминик.

"Законът налага на страните членки да внасят определена сума в европейския бюджет до 1 декември. Ако това не стане, Комисия може да наложи глоби", каза Доминик, изразявайки изненадата си от позицията на Камерън, изразена на срещата на високо равнище в петък.

Вноската на Великобритания за 2014 година бе увеличена с 2,1 милиарда евро, имайки предвид ревизираните данни за брутния вътрешен продукт на Обединеното кралство. "Няма да платя тази допълнителна сума до 1 декември. И ако някои хора си мислят, че това ще стане, ще видят", подчерта британският премиер в петък в края на срещата на високо равнище в Брюксел. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Mного ми е интересно да чуя позицията и мненията на "Хейтърчетата" ,които освен живота си ,околоните и всичко що броди по таз Земя ... мразят най-много ЕС ! Изкажете поне 3 основни довода ,ЗАЩО мразите ЕС ????
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, Пеевски и Сидеров ще им ги дадът на заем.
21
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До Пуки 22Пропуснал си,и ние ще плащаме,ама се разминаваме само със 7 милиона.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А останалите?Бг ще си платим като попове,защото икономиката ни е в подем,на Германия и франция пък ще върнат пари,защото икономиката им нещо куцала ,да вии.....Този път евала на англичаните!така се отстояват интереси,а не като наште продажници
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СНаучна фантастика... Да не би да го кара капитан Немо? Жул Верн лотсман ли е?
18
20
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
хайде сега, червената *** да започва да ни обяснява колко е хубаво в путинска-русия .....
17
2
 
31
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Aма как така????Сега кой ще плати газта на хохлите???
16
17
 
5
 
! Отговори
С преди 9 години
До асдСъюза ще го бъде, ама рублите евра не стават..
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maj si be kote!
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лондон няма да бъде глобен,а Шотландия отцепи ли се?Не напразно Камерън спомена,вече никакви референдуми,но да не прекопирам
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия внася двойно по голяма вноска във ЕС и пак не се оплаква тоз само реве.Га яде кифтета не рева сега риве. 25 % една четвърт идват от Германците.Англичаните са много назад във сумата която дават и пак се оплакват.Има точните суми в нета който иска да ги види.Все пак Англия е голяма и богата държава трябва да бъде и солидарна с другите или да излиза от ЕС.
12
1
 
10
 
! Отговори
Добри Колев преди 9 години
Така както сте го написали, означава, че един кораб е достатъчен за Прибалтийските републики.Така ли е?
11
3
 
16
 
! Отговори
Добри Колев преди 9 години
"Няма да платя тази допълнителна сума до 1 декември. И ако някои хора си мислят, че това ще стане, ще видят", подчерта британският премиер в петък в края на срещата на високо равнище в Брюксел. (БТА). Не разбрах, дали ще я плати след тази дата.
10
34
 
5
 
! Отговори
С преди 9 години
И още нещо за руските агенти и еничари:В Латвия пристигна кораб преработващ течен газ, покриващ нуждите на прибалтийските републики на 90% с газ от Норвегия..
9
22
 
2
 
! Отговори
S преди 9 години
Още нещо за руските ***:Великобритания се отказа да инвестира в северен поток!
8
2
 
27
 
! Отговори
Матей преди 9 години
Няма нужда да ги глобяват, просто ЕС трябва да си удържат 2.1 млд. евро от плащанията към Великобритания .
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уникални егоисти и сметкаджии! А кой ще плаща, предполагам ние :) Този европейски съюз и дваж по-прогнил от СИВ. Лично аз няма да правя две неща от тук нататък, първото е да не плащам данък пелба и второто е да не държа пари в банка. Писна ми от тази фалшива Еврпа, и нейната демокрация!
6
1
 
14
 
! Отговори
С преди 9 години
Тоя Камерън е леко глупав май?
5
4
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Камерън,след референдума в Шотландия е дооста по-внимателен Явно си е взел поне малко поука,че ако продължава със слугинажа си към Меркел ,то може следващия път Шотландия да се отцепи Та нищо чудно ,че не е дал тия 2.1 млрд. евро Те Ингличаните ,може след някоя година да напуснат ЕС
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРоско дащния му викат евро-атлантическите партньори !