Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров

Той се надява на "здрав, прагматичен и неагресивен подход"
Обновена: 28 окт 2014 16:05 | 28 окт 2014 07:30, Камелия Цветанова
121
Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров
Снимка: Ройтерс, архив

Ако властите в Киев, които извършиха преврат, не бяха прибегнали до насилие, в Украйна нямаше да има криза в сегашните мащаби, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Убеден съм, че ако извършилите преврат киевски власти не бяха прибегнали до сила и бяха уважавали споразумението за уреждане на ситуацията, което подписаха на 21 февруари Кличко, Яценюк и Тягнибок с Янукович, нямаше да има никаква криза в Украйна със сегашните мащаби", каза Лавров в интервю за телевизионния канал "Лайф нюз" и в. "Известия.

По думите му Русия се надява, че след парламентарните избори в Украйна ще преобладава "здрав, прагматичен и неагресивен подход".

Според него работата по окончателното определяне на разделителната линия между враждуващите страни в конфликта в Югоизточна Украйна е близо до завършване.

"Разчитаме, че в близките 2-3 дни тази линия ще бъде съгласувана. После ще стане възможно изтеглянето на тежкото въоръжение на двете страни, а това, разбира се, ще стане решаващ фактор в плана за успокояване на ситуацията и предотвратяването на инциденти", заяви той.

Сергей Лавров каза, че Москва очаква изборите в т.нар. Луганска и Донецка народни републики да се състоят и е готова да признае резултатите от тях.

"Изборите, които ще бъдат произведени на 2 ноември на териториите на провъзгласените Луганска и Донецка народни републики, ще бъдат важни от гледна точка на легитимиране на властта", заяви той.

"Очакваме изборите да се състоят, както е уговорено. И ние, разбира се, ще признаем резултатите от тях. Надяваме се волеизявлението да бъде свободно и никой отвън да не се опитва да го наруши", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До циганинКефиш ме, пич. Стискам ти десницата.
53
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия не беше създала този конфликт, то той нямаше да го има
52
20
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Ха ха ха ха ха хах . Лавров приема за Преврат всяка проява на демокрация. Да, превъртяха диктатурата и сега ще имат възможността или да се справят с мафията или да започнат безконечен "Преход" командван от бивши служители на КГБ.
51
9
 
20
 
! Отговори
Бъдещето преди 9 години
До V-Day is near---Грешиш много.Аз съм на 28год и затова се интересувам какво ще стане в близко бъдеще.Аз искам да живея в Родината си-която да има свой суверенитет и да отстоява свойте интереси,а да не чака заповеди от *** в Брюксел или от алчните и двулични американски сенатори.Искам децата ми да живеят със истински човешки ценности-а не с Кончита.И това,че НЕ съм съгласен с политиката на Е.С. и САЩ НЕ означава че съм русофил.Просто мисля трезво--Препоръчвам го и на вас...
50
5
 
7
 
! Отговори
ARHANGEL do 79 преди 9 години
До V-Day is near - Ами, честно казано, простотията няма възраст. Не знам на колко години си, но си прекрасно доказателство за това твърдение. Фрази като "демокрация" и "тоталитарно управление" могат да съществуват само в речника на крадлив политик неолиберал и на *** представител на полуживотните-полуроботи, "възпитавани" от телевизиите и холивуд! Между другото - аз, лично, съм далеч от 50-те :)
49
6
 
8
 
! Отговори
путеноид преди 9 години
Аз искам да избягам в Русия.Дали е възможно да ме застрелят на границата като европейски бежанец?
48
13
 
11
 
! Отговори
Щерев до АРХАНГЕЛ преди 9 години
Да не ти е подарил другаря *** часовник "Слава" та се радваш като волен му подариха орден-тенеке купен от руския битак..ха..ха.И като толкова не ти харесва България и ЕС защо не имигрирате в Русия та и ние да се почустваме като украинците свободни.Вземи си и руски паспорт.Може да пътуваш от Европа до Владовосток включително..ха..ха Тайгата и Сибир ви очакват.
47
12
 
12
 
! Отговори
до Бъдещето преди 9 години
И ти след като САЩ са по-зле и Русия са по-добре ,ти по-добре ли живееш или ще продължиш за жалки копейки да пишеш коментари?
46
12
 
25
 
! Отговори
Бъдещето преди 9 години
А в същото време САЩ получи още един шамар,при това много як--Вчера Китай и Сингапур са потписали договор за търговия САМО с национални валути.....Преди това такъв договор беше подписан м/у Русия и Китай.А от януари ще има още един-Русия-Турция.След това ще има колективен такъв договор м/у страните на БРИКС и Евроазиатския съюз......Май господството на Чичо Сам отива в миналото.....А Европа продължава да му стои в стойка Г....жалко.....
45
16
 
10
 
! Отговори
sdv преди 9 години
Тоя кон ще ли цвили подобни тъпотии?!? Шутя не му е спуснал новите опорни точки явно, нищо-скоро като падне цената на нафтата, ще им светне на тези ***!!
44
8
 
20
 
! Отговори
Балчовци преди 9 години
Льловци европейски.,...,....погледнете новината в дясно-в ***. ----Еврозоната:Най-големият икономически проблем на света.................още ли се надявате да живеете добре в Е.С.....*** и балъците стеПриеха ни в Е.С. само за да ни скубят....Ама всяка измама излиза наяве...скоро ще се разпадне този обирджийски съюз и всичките "евроатлантически ценности" ще отидат по дяволите,заедно с ваши(я-та) кумир Кончита...
43
4
 
17
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до щерев преди 9 години
До Щерев- Ти мен не ме мисли. Часовникът ми със сигурност струва повече от колата ти, ако изобщо имаш такава или имаш само старо БМВ тройка във фантазиите си. Колкото до "крепостничеството" - няма по страшно закрепостаяване от това към виртуалната реалност на телевизиите и холивуд. От това закрепостяване някогашни хора се превръщат в полуживотни-полуроботи, движени от проста система, повтаряща като развален грамофон фрази от рода на "демокрация", "европейски ценности", "парични потоци" и т. н.
42
18
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Украйна вече е "пълнолетна и самостоятелна" и това не е проблем на "загрижените родители" от Москва.Какво ще стане си е украинска работа.Важното е че завоюваха свободата си и сега да се отърват от руските терористи и ще се оправят преди България защото ние още не сме прочистили руските терористи живеещи в България.
41
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 75Договорката не беше спазена от Янукович, който я подписа. Той трябваше да подпише връщането на конституцията от 2004 година. Вместо да слушате Лавров, погледнете реалната хронология. Уверявам ви, Лавров няма да каже нищо срещу интересите на РФ. А те са нестабилност около границите на РФ, за да може с военна сила да се намесва РФ по всяко време. Погледнете Приднистровието, Грузия, Абхазия, Осетия, Украйна, фактите говорят сами за себе си.
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И отново, трезвите мнения са до 9 сутринта... след това започва работното време на рубладжийските *** и почват едни "конспирации на ватманите", "целият свят срещу миротвореца Путин", "Путин защитник на православния свят"... (който между другото води войни срещу православна Грузия и Украйна, но това не е аргумент срещу добре финансирана заплата в рубли).
39
13
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Тия измислени републики(ДЕНЕЦКА ЛИ БЕШЕ...ДРУГАТА НЕ Я ПОМНЯ) ще стане това което става в Крим.Кримчани недоволни че не могат никъде да пътуват с руски паспорти защото Крим не е признат за руски от нито една държава и паспортите им се счетат за фалшиви и невалидни.НА НОВИТЕ РУСКИ КОНЦЛАГЕРИСТИ-ЧЕСТИТО!
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като не успя туския преврат успя украинския. Ред е на България и зомбито Сидеров.
37
6
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Литва обяви независимост от газовите доставки на Русия. Властите в балтийската страна пуснаха в употреба нов терминал за втечнен газ.Супремодерният плаващ терминал със знаковото име "Независимост" достави първи количества от суровината. Капацитетът му е дори по-голям от нуждите на Литва. Страната е готова да доставя газ на Латвия и Естония. Суровината се купува от Норвегия, а поради високата цена на която Русия доставя газ на Литва, новият метод не е по-скъп.
36
19
 
11
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Дядо ми казваше:Алчно дупе два пъти се дере.)Взеха Крим но загубиха Украйна и украинския народ завинаги.А кримското население вече страда че не им признават паспортите никъде в чужбина.Вече са в руския концлагер. А и друго ми казваше дядо: Заключи в тоалетната руснак за месеци и ще оцелее....Винаги ще намери нещо за ядене..ха..ха
35
10
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
На прости колхозници за купейки не отговарям .Ти като крепостен селянин нямаш право на мнение и да питаш.Крепостните селяни са посадени като плевели и са аксесоар към декар земя(според руската демо-крадция де).Теб поливат ли те или ще си изсъхнеш като мумията Ленин.