Белият дом осъди изборите в Донецк и Луганск

Русия да не продължава с дестабилизиращите действия
4 ное 2014 07:53,
87
Белият дом осъди изборите в Донецк и Луганск
Снимка: Reuters

Белият дом осъди незаконните избори в така наречените Донецка и Луганска народни републики, състояли се в неделя и предупреди Русия да не продължава с дестабилизиращите действия в Украйна, предадоха световните агенции, цитирайки говорителката на Съвета за национална сигурност на Белия дом Бернадет Мийхан.

Говорителката разкритикува изявленията на представители на Москва, целящи да дадат легитимност на тези избори и изрази безпокойството си относно информациите, според които, руснаците отново са преместили военни и военна техника към границата на Русия с Украйна.

"В по-общ план неспазването от Москва на нейните задължения в рамките на споразуменията от Минск поставя под въпрос ангажимента й да подкрепя намирането на мирно решение на конфликта в Източна Украйна", посочи говорителката.

"Както ние казахме на няколко пъти Русия има избор. Ако Москва продължи да игнорира ангажиментите, поети в Минск и да продължава опасните и дестабилизиращи действия, то цената, която тя ще плати за това, ще се увеличи", предупреди Мийхан. 

Русия заяви, че уважава избора на народа на вота в неделя и призова вчера Киев да се откаже от военните операции в Източна Украйна, смятайки че бунтовническите лидери, избрани на организираните там на 2 ноември избори, имат вече необходимата легитимност, за да водят диалог с украинските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
13
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Соломон Паси - посланик в ДНР!
34
5
 
33
 
! Отговори
импичмънт преди 9 години
Уважаеми американци! Направете импичмънт на Обама и си изберете някой нов, по-добър президент. В противен случай има опасност Обама да доведе света до Трета световна война.
33
6
 
30
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато шефа на света, Обамата, започне да се съобразява с конституцията на Сащ и закрие концлагера в Гуантанамо.
32
6
 
31
 
! Отговори
носи на болка преди 9 години
Оказва се, че санкционирания Путин носи на болка много повече, от колкото санкциониращият го Обама! Обамата е безсилен пред Путин!
31
5
 
33
 
! Отговори
свободни и легитимни преди 9 години
Какво от това, че корумпираните и декадентни западняци не признават изборите в ДНР и в ЛНР? Важното е, че самите жители на ДНР и на ЛНР признават изборите за свободни и легитимни.
30
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако русофилите в България бяха истински , отдавна да са заминали при любимия си ***(К)ин!..Пунтират *** и се надяват да изкарат някой лев!
29
6
 
30
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Значи, така! Жителите на Донецката и на Луганската републики направо се притесниха от приказките на Обонго и европен*ите! Те ще си го преместят в другия крачол! Вчера на срещата във Виена на индустриалците в света руския представител зададе един въпрос! Руски компании по кредити дължат на западни банки 140 милрд. $. срещу залог акциите на компаниите! Та, какво ще стане, ако тези компании обявят фалит? Ще стане мазало! Та Обонго съвсем ще я втаса, абе този става само за тръстиката, значи!
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисейчо ,защо толкова мразиш руснаците бе....твоето е диагноза вече,а спри се малко с тия глупости.В Сибир има всичко-докато там има нефт,газ,злато,диаманти,въглища,дървесина,мед,алуминий,титан и т.н. в Сибир ще има всичко...а това което пишеш са твои мокри сънища.....
27
5
 
22
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да живее ссср югославия гдр великия китай и латинска америка.да живее беларус и казахстан.да живее индия.дда живее евразииския съюз.долу експлоататорите от сащ европа и нато който окупираха българия и ни експлоатират като бели роби а те трупат милиони на гърба на българския народ който е безработен и мизерува и гладува.при социализма бяхме всички равни нямаше недоволни и никой не се самозапалваше а всички ходеха с костюми и куфарчека и имаше безплатно образование и медицина .нямаше наркомания и
26
3
 
19
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Боли ме ракетата!
25
4
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Одисейчо,пак да ти обясня малко като икономист.Щото ние уж учихме нормална икономика,а американците имат нещо изродено подобие на раздута икономика.Американската икономика и тази на СА са разчетени, да са на печалба до 86$ на барел.Бате ти *** е разчел и на 35$ за барел да е Русия пак на печалба.Искаш ли да се обзаложим, кой ще издържи?Не съм Русофил,обяснявам ти сухите цифри и факти.Проблема е,че се ядосвам че от това противопоставяне, можеше нашите *** да извлекат страшен дивидент!!!
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27Преди ВСВ, младежо, нацистка Германия, беше в съюз със СССР!
23
14
 
5
 
! Отговори
Joro преди 9 години
vijda mu se kraq na Putin i Co.a taq mechka skoro shte igrae horo ili rock and roll.hahahahahaha
22
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27 те комунисти и нацисти са били едно до 22 юни 1941
21
4
 
33
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
САЩ не са вече фактора, който казва кой има право и как да живее и кой не. С този назидателен тон могат само да *** на своите производни ЕС и ислямските терористи. Нормалните хора не приемат този американски диктат по света. САЩ могат само да палят войни по света и да избиват цивилни граждани. Няма пример за нещо цивилизовано и нормално направено от САЩ. Те са ръководени от болни психясали мозъци.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те запада така са осъждали и червените и така са подкрепяли нацистите преди втората световна война.Та нощо ново в позициите им!
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23 не си разбрал Елемаг опашмите са в Сибур не у нас а е ниормално бензуна да пада аметиканския лек сутов петрол гони 75 и се очаква 60 до оролртта честито на рашиститеОдисей 1
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първото желание на Обама след като напусне президентския пост, е да му зашият обратно опашката, която му отрязаха след като стана президент.
17
4
 
27
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
Обама пак са го лишили от дневната доза банани
16
2
 
26
 
! Отговори
Шести преди 9 години
Днес БъГъ, я публикувайте речта на Путин в Сочи, че нещо не я виждаме да циркулира из местните сайтове? Или посолството в Лозенец не разрешава?