Сталин бил неумолим, затова спечелил срещу Хитлер

Историците да пишат за Крим, призова Путин
5 ное 2014 22:19,
524
Сталин бил неумолим, затова спечелил срещу Хитлер
Снимка: Reuters, архив

Съветският съюз вероятно е нямало да спечели войната срещу нацистка Германия, ако режимът на Сталин не е бил толкова неумолим, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

"Трудно е да се каже дали щяхме да спечелим войната, ако властта не е била толкова неумолима", заяви руският президент на среща с учени и преподаватели по история. "А ако бяхме загубили, какви щяха да са последиците? Катастрофални!", цитира Франс прес думите на Путин.

Срещата, на която говори Путин, се състоя в Музея на съвременната история на Русия, който до 1998 г. бе Музей на революцията, съобщи руското издание Газета.ру и отбеляза, че мястото на срещата е било символично, тъй като на нея е била обсъждана ролята на историческата наука за развитието на обществото.

След разпадането на СССР руските власти имат двойнствено отношение към Сталин - той е официално осъден за ръководения от него държавен терор през 30-те години и до смъртта му през 1953 г., но продължава да е погребан на Червения площад пред Кремъл, най-престижното и символично място в Русия, посочва АФП.

Паметта му се почита от мнозина руснаци и жители на бивши съветски републики, които изтъкват ролята му за победата над нацистка Германия.

През 2012 г. Сталин излезе на първо място в допитване за най-великите руски личности, при положение, че управлението му е било белязано с терор и произвол, депортиране на цели народи (на чеченците, ингушите и кримските татари) и смъртта на милиони хора, разстреляни или умрели в лагери.

Владимир Путин призова руските историци да напишат историята на полуостров Крим, който Москва през март анексира от Украйна, преди това да са направили украинците. "Трябва да се напише историята на тази неразделна част от културния ни код, докато други не са я написали", каза той, имайки предвид "политизираните украински колеги" на руските историци.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинската помощ на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеологии и започват да продават цели военни заводи срещу злато на Русия. Американски инженери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир.
334
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американски евреи финансират Ленин да отиде в Русия и да свали Императора.След това, тъй като Ленин се оказва пълен бездарник и неговата НЕП се проваля тотално, САЩ започват да изпращат на болшевиките тонове храна, боеприпаси и оръжия. Без САЩ болшевишкият преврат щеше да е смешен. Все пак Русия тогава е най великата държава в света. А стоковите борски в САЩ само за можели да мечтаят за оборитите на стоковата борса в Петербург.
333
5
 
4
 
! Отговори
До 421 преди 9 години
Цифрите които споменаваш САЩ не ги имаха в цялата си държава камо ли да ги дават да руснаците.
332
3
 
8
 
! Отговори
ДО 412 преди 9 години
Ако червената армия не беше в България, сега границата ни с Гърция щеше да е река Марица. Пловдив половината щеше да е гръцки а половината български. Това го е искал Чърчил и щеше да го направи ако не бяха Сталин и Георги Димитров.
331
0
 
1
 
! Отговори
FORBS преди 9 години
NAI-VLIATELNIA POLITIK- TERORIST !!!!
330
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато комунистите съобщават, че Хитлер дава на селяните в Австрия само по 4 крави да гледат, руските селяни тежко въздишат и казват, "Е, ако можеше и на нас някой да ни даде по 4 крави...".
329
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След влизането в СССР Хитер раздава земя на селяните и им отваря църкви и пуска вътре да служат свещеници.Отворил е окло 1000 църкви.Сталин също е започнал да отваря църкви за пропаганда, но не е отворил толкова колкото Хитлер. После идва Хрушчов и пак затваря църквите.
328
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И до ден днешен потомците на белогврдейците наричат "революцията" с презрителното - болшевицкая.Старчето Ленин, както са му казвали в началото всички в Русия се оказал обаче кръвопиец и с цената на милиони жертви взел властта, което всъщност е била целтта му. Това, "за доброто на народа" е било само за да излъже народа. Взимат властта и веднага почват кражби болшевиките, изнасят златото на Империята в Германия. Подаряват зема на Турция. Разбиват Империята на много различни държави.
327
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след влизането на червените *** в бг ,настъпва такъв терор,че даже Георги Димитров се вижда принуден да пише писмо до сталин да се спрат кражбите побоищата изнасилванията убийствата които върши червената армия в бг. това е факт и писмото също е факт
326
0
 
1
 
! Отговори
сова преди 9 години
Ц ц ц ц много вожд, малко индианец.
325
1
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
409,десятка,истински ме развесели.А иначе,407,той и Тухачевски искал да "копира",ама го икопирали навреме.
324
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Класовите" промити мозъци разбира се не вярват на нищо освен на своите партийни "другари" дето им сервират постни манджи на разни партийни сбирки.Сталин и Ленин и всички комунистио са анатемосани от светият Патриарх на Москва и цяла Русия Тихон. Той е отрове през 1925 г. от болшевиките след като отказва да им сътрудничи. След него всички патриарси в СССР са вече агенти на КГБ.Неговата анатема не е махната и не може да бъде махната.Така че болшевиките нямат нищо православно в себе си.
323
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Положението на народа в СССР е много тежко. Хитлер спомага в много отношения това положение да се измени към по-добро. Самото влизане на немски войници в тогавашна Русия е много впечатляващо. На документалните кадри се вижда, че немците са избръснати, чисти, изгладени. Докато "червената армия" в началото е една дрипава и ***.Сталин веднага започва да копира Хитлер.
322
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има теза, че цар Борис е вионовен за загубата на Хитлер. Тъй като заради царя Хитлер закъснява с началото на войната с цели 3 месеца.
321
0
 
3
 
! Отговори
тиква преди 9 години
393-ти това за хитлер е вярно .Той не е търпял земя която да пустее, всичко е трябвало да се обработва.Забранил е беленето на картофите по време на втората световна война и слуховете казват че немски гражданин или войник не е имало гладен и в неприличен външен вид.Дори някои много лоши хора твърдят че немеца като си поиска храна ,срещу нея е плащал,немците май не са крали. аз не съч нито за стаил нито за хитлер, просто търся истината ,който може да не излезне в близките 300 години
320
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 млн. руснаци са се сражавали на страната на Хитлер в тази война.Те са били със собствено командване и са съставили собствена армия (РОА).Хитлер обаче е можел да въоръжи още няколко милиона руснаци, които са се предавали масово в началото на войната. Но го е било страх, че ще се обърнат срещу него и срещу Германи. Разбира се от РОА точно това и смятали да направят след като изметат "червените" от Кремъл. За жалост обаче така Хитлер губи всичко. А можеше да победи в тази война.
319
0
 
1
 
! Отговори
394 преди 9 години
точно така е , поради расовата теория и огромните пространства на СССР където блицгриг не става. за това е загубил Хитлер. същото важи и за наполеон. преди да влезне в русия са го съветвали да издаде един декрет че освобождава селяните от крепостно робство и взима земите на помещиците и църквата за селяните.
318
1
 
1
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До АтакистЗабелязал съм, че посредствени хора, някои направо ***, *** и въобще ***, формират базата на партии като Атака. Това е не само в България, но и по цял свят. Кафявото и червеното са си дружки от край време. Та вместо да съдиш дали съм ***, кажи ми кое от написаното от мен не е вярно? *** като болшевиките и атакистите ставате само за надзиратели в концлагер, милиционери и партийни деятели в квартала. Образовайте се малко и използвайте възможностите на Свободния Свят!
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В комунизма всичко се движи от една сила - Страха.Войниците ги е страх, народа го е страх, защото а не си се отнасял с болшевиките както трябва и отиваш в Гулаг.Ами сега в Северна Корея как е?Да не би те да са измислили тези античовешки неща?Всичко е дело на болшеввиките.
316
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срещнали се сталин и путин. путин питал- кажи ми някой съвет. разстреляй всички и боядисай кремъл в синьо му казал сталин.путин помислил и попитал - защо в синьо. знаех че това ще попиташ-казал сталин