Кавалерът Путин смути цензурата в Китай

Руският президент наметна първата дама Лиюан с одеяло
11 ное 2014 15:40,
108
Кавалерът Путин смути цензурата в Китай
Снимка: Reuters

Кавалерски жест на руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на АТИС в Пекин предизвика широк отзвук в социалните медии и причини грижи на китайските цензори, съобщи ДПА.

Докато световните лидери очакваха шоу с фойерверки в понеделник вечерта на температури съвсем малко над нулата, Путин предложи одеяло на първата дама на Китай Пън Лиюан, която седеше до него.

Държавните медии излъчиха на живо кадри от събитието, показващи как Пън Лиюан приема топлото покривало от съседа си руснак и секунди по-късно го предава на помощник, след което облича собственото си сако.

Ползватели на китайската социална мрежа Вейбо веднага се захванаха с жеста на току-що разведения Путин, посочва ДПА. "Руският джентълмен", похвали един блогър Путин. "Путин флиртува с първата дама!", възкликна друг.

Часове по-късно обаче се намесиха китайските цензори. Всички постинги, свързани със случая, бяха премахнати от мрежата, а видеосюжетът за случая бе изрязан от новинарските емисии.

Пън Лиюан - бивша певица и актриса, е възприела много по-отворен медиен стил от предишните първи дами на Китай. Нейните прояви се следят обстойно от медиите и обществото.

Путин не за първи път проявява кавалерски жест към високопоставени дами, посочва ДПА. Той влезе в новините на срещата на Г-20 миналата година в Санкт Петербург, когато наметна германската канцлерка Ангела Меркел на вечерен концерт на открито.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Патриот Браво,само така и Тодор Живков харесваше Леонид Брежнев...даже се целуваха в устата.Ама то си е така БЪЛГАРИН КОЙТО ОБИЧА ПУТИН ..Е ПАТРИОТ!!!!
38
20
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Хората са го поканили да води ,той задява Първата дама на Китай.От руска пияница какво може да се очаква освен магария.Те така и в България.Посрещнали ги като освободители с цветя после на същите хора мародерствали по избите, оборите и изнасилвали младите момичета и старите баби.
37
3
 
15
 
! Отговори
Ширлиц преди 9 години
Нашата първа дама-"пастирката" къде е сега?Да пусне един коментар във"Франкфуртер алгемайне цайтунг",като обяви постъпката на Владимир Путин за сексистска!Все пак Путин завива само Меркел и Лиюан, а Обама пренебрегва!
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ това ще го използват, като повод за санкции, а китайците ако искат могат да го сметнат и за унизително и обидно. След изпитанията на новия модул "Булава" на Путин му е толкова широко, че ако иска можеше и масаж да и направи под одеалото
35
5
 
5
 
! Отговори
проруска преди 9 години
до 47Много елементарно парче си!
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жеста е добър,...за кратко ще сгрее душичките на путинофилите и те ще се хвърлят с още по- голямо настървение на амбразурата
33
17
 
9
 
! Отговори
42 преди 9 години
На 42 години съм. Помня т.н. социалистически строй. Майка ми чакаше баща ми да се върне от работа /кръчма/ и да му сервира ракия с мезе. През детството си не съм чул баща ми да направи комплимент на майка ми. Тя, както и аз и брат ми бяхме редовно бити от баща ми. Сега имам успешен брак, защото възприех поведението на баща си като отрицателен модел.
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министър Шамандуров беше прав, Русия наистина е заплаха за изпе*ерастяваща се еврогейска България.
31
12
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Путин е моят президен не тази пародия и *** плEVNевлиев!
30
0
 
1
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Голяма новина Нестерова!
29
7
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Също така и българските русофилки ще могат да се възползват от този закон, но срещу заплащане в долари.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След раждането на детето, то ще бъде давано за отглеждане в специална институция по подобие на училищата на Суворов с целта да възпитаме граждани, верни на отечеството и лично на президента Путин. Така в бъдещето тези деца ще формират военния и политически елит на страната, защитава предложението си депутатката. По този начин щяло да се въздейства и върху демографската ситуация в страната.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки гражданин на Русия от женски пол ще може да получава по пощата генетичен материал от президента Путин, да забременее от него и да има дете. Тези майки ще получават специални придобивки от държавата. Това е записано в нов законопроект, внесен в руската Дума, съобщава trust.ua. Авторът на екзоточното предложение е председателката на Парламентарната комисия по въпросите на жените, децата и семейството е Елена Мизулина. Мизулина има докторска степен по право.Тия руснаци са големи *** !
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще яде боя от татарката Кабаева. Тя и без друго много му се е наточила, защото тук споменатия кавалер много често изпробвал наученото в КГБ върху възлюбената си Кабаева.
25
20
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** да наметне с черно одеяло някоя от руските или украински майки на убити момчета в Източна Украйна !!! Гадно лицемерие на едно безсърдечно диктаторче с комплекс за малоценност !!!
24
2
 
22
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
От мухата правят слон тука...Нищо срамно или нечисто има в постъпката на Путин, точно обратното.
23
3
 
9
 
! Отговори
?!? до 25 преди 9 години
Абе ти сериозно ли? Китайците го цензурират, пък запада го отхвърлял :D Eвалата на Путин.
22
1
 
12
 
! Отговори
До 30 преди 9 години
Баце, кат` ти гледам правописа, май "книгата на една от жените на путин" е всичко, което си прочел през живота си.
21
2
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
дори в един чисто човешки и кавалерски жест вие виждате нещо лошо. А тоя дето вика, че жените не си падат по "джуджета" да се обади на Кабаева. Путин просто си е пич, ама човешката злоба е най-силна.
20
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прочетете книгата на една от жените на путин.там тя твърди че той е пълен комплексар, защото му е страпно малък.роден е в гетото в сан петербург и като дете често е ял бой от разни хулигани, защото е бил дребосък. това му е създало огромен комплекс и оттогава той се мъчи да се блесне навсякъде като голям мъжкар. има приятели в рокерските среди, само за да създаде имидж на бед-бой. смешното е че той въобще не подържа такъв външен вид и начин на живот а се мотае с тях за да изглежда по-мъжествен