СЗО: Над 7 000 са жертвите на ебола

Заболелите са над 16 000 души
Обновена: 29 ное 2014 19:48 | 29 ное 2014 19:44, Красимир Ангелов
4
СЗО: Над 7 000 са жертвите на ебола
Снимка: Reuters

Над 16 000 души са били заразени с вируса ебола, от които близо 7000 са починали, сочат най-нови данни на Световната здравна организация (СЗО), огласени и цитирани от АП.

Според новите данни на здравната агенция на ООН броят на починалите е с над хиляда повече от съобщените два дни по-рано. Повечето от допълнителните смъртни случаи на хеморагичната треска, причинявана от ебола, са регистрирани в Либерия, но вероятно има и сведения за смъртни случаи през дълъг период от време назад, посочва АП.

СЗО предупреди, че данните за заболелите и починалите се бавят и пристигат на групи, поради което се наблюдават такива скокове в числата. Според здравната организация вероятно има много случаи на заразени и умрели хора, които не са регистрирани.

Данните от петък сочат, че в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне заразените с ебола са 16169, с 268 повече от доклада отпреди два дни. Има и тридесетина заболели в други африкански страни, включително Мали.

В Либерия има най-много болни и починали, но темпът на нарастване на заразените намалява, докато в Сиера
Леоне понастоящем заразата се разпространява по-бързо, отбелязва АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: СЗОЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Стига с тази Ебола бе ! Африканците ще се раждат винаги много повече от всичко което може да им застраши живота стига сте ги жалили !
3
4
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Така наречената СЗО в днешно време се е превърнала в лобистка организация!Та помислете сами -от обикновен грип умират годишна малко над 500 000 човека, а от ебола едва 7 000! Цихрите са просто несъизмерими и просто пандемия няма!Повече от явно е, че се опитват да раздуят проблема и просто играят като лобисти на големите фармацефтични концерни!
2
4
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Ебола - предава се чрез кръв и телесни течности!И не е толкова опасна за Европа, защото тук хигиената е горе-долу на ниво!Според независими лекари е просто треска. Ако навреме на инфектирания му бъдат влети телесни течности не е страшно -смъртноста пада до няколко процента!дори американски лекар, който се е убол по невнимание със заразена спринцовка оживява, и когато го питат "Как се спасихте?" Той казва "През цялото време се наливах с уиски!"
1
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
ЕБОЛА - бич за човечеството или НОВ ОПИТ ЗАПАДНИТЕ ФАРМАЦЕФТИЧНИ КОМПАНИИ да си създадат пазар за ваксини, като принудят националните правителства чрез СЗО да ги купуват за милиарди.по същия начин големите производители на лекарства и ваксини спечелиха стотици милиарди от продажба на ваксини чрез фалшивата заплаха от птичи и свински грип!!!!!!!Дори чешките власти хванаха американска ваксина, която си беше ЧИСТА ЗАРАЗА!!!!