Медведев подписа частична приватизация на Роснефт

Парите ще отидат в бюджета и за други цели, съгласувани с кабинета
1 дек 2014 09:57, Елка Василева
25
Медведев подписа частична приватизация на Роснефт
Снимка: архив, Reuters

Руският премиер Дмитрий Медведев е подписал постановление за отчуждаване с цел последваща приватизация на 19,5 процента от акциите на петролния концерн Роснефт, предаде ТАСС, позовавайки се на сайта на руското правителство.

Предвижда се да бъдат отчуждени 19,5 процента от акциите на Роснефт, принадлежащи на Роснефтегаз (компанията, управляваща държавните активи в петролния и газовия сектор - бел. ред.), при цена, не по-ниска от пазарната, която ще бъде определена на основата на доклад от независим оценител. Цената обаче няма да бъде под тази при първичното публично предлагане (ППП) през 2006 година, се посочва в документа.

Министърът на финансите Антон Силуанов още през август тази година посочи, че приватизацията на 19,5 процента от Роснефт е планирана за 2015 година, като се очаква бюджетът да получи 423 млрд. рубли. Парите от продажбата на ценните книжа ще постъпят в Роснефтегаз, а приходите от Роснефтегаз ще бъдат насочени към бюджета и към други цели, съгласувани с правителството, отбеляза той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Сийка преди 9 години
До до 5Печелим на Кончита вурстове !
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SILАз си гледам положението и не се оплавкам. Живея си супер тук:)
21
3
 
3
 
! Отговори
SIL преди 9 години
До Анонимен 21Комари се занимават с проблемите на слона!!!Абе що не си гледаме наакания ***,а в Б.Г какво е положението?Не се ли въртят и облажват едни и същи от години!?а раята мълчи......
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Не е комунистическа, но олигархическа. Назови един руски милярдер станал такъв чрез бизнес уменията си и иновативните си идеи?
19
3
 
4
 
! Отговори
8 преди 9 години
Да приватизират, пък после пак може да го национализират, като Юкос и Башнефт :) В прочем кога ще платят 60млрд на акционерите на Юкос?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13, как може така нагло да лъжеш?!?!!1!едно! Рублата вече е 52 за долар, не 51 :D:D:D
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Абсолютно вярно и очевидно.Но как да го обясниш на ***, дето са на копанята на руското посолство.
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма никакъв смисъл да се сравняват курсовете на валутите спрямо долара. Доларът е бита карта, народите истерично преминават на разплащания с благородни метали. Специално Русия и Китай тия месеци изгониха долара като краен посредник в разплащанията и драстично увеличиха златните си резерви, за да изгонят паразитната зелена валута. Тия сравнения на курсовете са за консумация от невежи телета и самите брокери, които специално в САЩ и Англия просто остават на сухо.
15
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
петрола е историяпри вечно ниско цени на петрола ще отцелеят тези които го вадят с най малки разходи2013 цената на нафтата беше русия е 20 ст.
14
2
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Хах, те отдавна са на такива. Взимат ги с отвращение :-)
13
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е луд в корумпирана държава да купува 20% от държавана фирма нуждаеща се от 40 млрд помощ ? за какво му са тия дялове ? да си загроби парите ли ?! айде бе !най вероятно *** ще се разпореди някой олигарс да се бръкне и да плати... изнудване му викат по принцип на това.
12
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днес рублата е вече 51 за долар. тия които са на хранилка към руското посолство ще преминават към доларови плащания
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Защото беше 100% :)
10
11
 
5
 
! Отговори
8 преди 9 години
преди руснаците да получат рента от китай ще им хпредставят сметката за териториите окупирани през 19-ти век от русия. това са 1.6 млн кв км китайска земя. китайските дипломати в оон са го казали на руските в прав текст. хабаровск магадан Владивосток трябва да се върнат на китай заедно с изплащането на пропуснати ползи,увредена природа и експлоатирани находища
9
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
АМИ И СЕГА НЕ Е КЬСНО У НАС РЕФОРМАТОРИТЕ АКО ИСКАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ НАРОДНИ ТОЧКИ ДА ВЬЗБУДЯТ ДЕЛА ЗА НАПРАВЕНА ПРИВАТИЗАЦИЯ ВЬВ ВРЕДА НА ДЬРЖАВАТА КОЯТО ВСЕ ОЩЕ СЕ НАРИЧА БЬЛГАРИЯ----И ДА ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЛИЦАТА ДОПУСНАЛИ ТЕЗИ ВРЕДИ ЗАЩОТО СЛЕД 10 години ИМЕТО ЗА КОЕТО Са А СИ ДАЛИ ЖИВОТА МНОГО ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ ЩЕ БЬДЕ НЕ БЬЛГАРИЯ----А ПОЗНАЙТЕ ЗАПОЧВА С Б -----------------Н
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сибир се населва с китайско население,икономически се привързва към китай,остава да го направят някаква свободна икономическа зона като преход към приобщаване към китай. руснаците ще получат някаква рента да има какво да ядат и пият
7
7
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Китайците печелят, турците печелят, сърбите печелят, унгарците печелят ...Какво печелим ние българите от Украинската криза ? Това е въпросът !
6
13
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Чакайте, бе господа ***, защо, когато в България разпродаваха предприятията това беше приватизация и го сочехте като нещо положително, а когато в Русия се прави нещо такова вече е лошо ?! :)Двойни стандарти ! Царе сте на двойните стандарти !
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
валутните резерви са 350 милиарда и се топят с 20 милиарда на месец. задълженията на руските компании към чужбина са 500 милиарда. явно,трябва да се продава де каквото може. китайците ще прилапат нещо евтино. те са големите печеливши от украйнската криза. накрая ще купят и сибир
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия свърши парите и путин разпродава каквото може. роснефт още преди два месеца поиска 42 милиарда долара държавна помощ защото е пред фалит