10 полицаи са загинали при антитерористичната операция в Грозни

Намерени са и 9 тела на нападателите на Дома на печата в чеченската столица
4 дек 2014 15:47,
21
10 полицаи са загинали при антитерористичната операция в Грозни
Снимка: Reuters

10 полицаи са загинали, а 28 са ранени в хода на антитерористичната операция срещу групата въоръжени нападатели на Дома на печата в центъра на чеченската столица Грозни, съобщи руският Национален антитерористичен комитет, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
След края на операцията, проведена от спецчастите, лидерът на руската кавказка република Рамзан Кадиров каза, че са намерени и телата на най-малко 9-има от бандитите. Според властите екстремистите са планирали поредица от терористични атентати на територията на Грозни.

Сградите на Дома на печата и на съседно училище са в развалини след неколкочасовата битка. Оказа се, че в училището е била блокирана втора група на нападателите. Домът на печата, в който се базират местните вестници и интернет издания, ще бъде изграден наново, защото е неизползваем в сегашния си вид след атаката.

"В резултат на точната и умела работа на силите на реда част от нападателите бе своевременно открита и неутрализирана, което позволи да бъде завършена ликвидацията на основния състав на бандата, да се предотврати извършването на мащабни терористични актове и да бъде спасен животът на много мирни хора", се казва в съобщението на комитета.

Оперативно-следствените мероприятия по случая продължават, посочва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тия загуби не може да се каже че операцията е от най -успешните, но поне е ясно посланието : Не се преговаря с терористи.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Касачоци
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен *** и пътища, в Русия има още една беда: ***, които ни оказват, по кой път да вървим Бориз КрутиерСамолюбието и самомнението у нас са европейски, а развитието и постъпките - азиатски. Антон ЧеховМ.Н.Булгаков: "Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев."Л.Н.Толстой: "Московие - Рус на тайгата, монголска, дива, зверска."
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря, - ПИЯТ И ЛЪЖАТ". Михаил Салтыков-Щедрин Русия ме плаши хората в автобусите изглежат така, сякаш ги водят на електрическия стол мохамед али Русия произвежда впечатление, че е велика държава, по повече от това, нищо не произвежда Акрам Муртазаев
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря, - ПИЯТ И ЛЪЖАТ". Михаил Салтыков-ЩедринКогато в Русия се говори за патриотизъм, знай: някъде, нещо са откраднали... Салтъков - Щедрин
8
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха. Не е истина колко руски *** има тук. Напразно харчите парите на господарите си. Само *** вярват на глупостите ви.
7
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ннннннннннннТвоят господар днес оправда агресията в Крим. Хората там си били спретнали сами референдум. Интересно дали ще разреши референдум в Чечня. Или пак ще прати на смърт войничета.Жалък лицемер е Путин. Руснаците са патриоти, но не са безмозъчни. Рано или късно ще го пратят на бунището на историята, където му е мястото.
6
2
 
7
 
! Отговори
нннннннннннн преди 9 години
До Анонимен 7 А бре ,то тая новина отново не отговаря на истината Имало е още една сграда,която е трябвало да бъде прочистена Там пък са открити телата на още над 10 терориста ВЯажното е че няма нито един убит цивилен И да 2 от полицаите са били катаджии,които са спрели колата на едната групичка терористи
5
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 убити и 28 ранени за обезвреждането на 10 терористи. Много ефективни тия от руските спецчасти ! Всичките им операции са такива, жертвите нямат значение за Путин. Важното е да се прави на голям мъж.Това е само началото в Чечня. Цинизмът на Путин с тиранина Кадиров ще бъде наказан.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видео от Грозниhttps://youtube/watch?v=HKr6_M8zz8w#t=40https://youtube/watch?v=QIC2lI2Exys#t=224https://youtube/watch?v=CJEwYH0xmfE
3
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за убитите милиционери. Ето така ми бе жал и за сръбските войничетата в Косово, които се биха за своята земя, и в Украйна които защитаваха своята страна срещу терористите с лентите на ръката. За Украйна може да се говори, че трябва да се разделят с някои райони, но ако става въпрос за Русия - не може!Нали така? Не е ли двоен аршин мили ми братушки? Това не значи че харесвам щатите, просто трябва да се гледа реално и справедливо.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към 1 . Сигурно тези десет са спасили стотици които в момента са живи. Не като в америка- цялото семейство на осамата бе пуснато да отлети при тотална забрана за полети и после рязняка изби хиляди
1
39
 
8
 
! Отговори
Жива сила преди 9 години
Така е в Русия, мачкаме с жива сила. 10 полицаи загиват за да неутрализират 9 бандита.