Новият газопровод може да се казва "Турски поток"

Решихме това по предложение на Путин, заяви Ердоган
Обновена: 11 дек 2014 14:15 | 11 дек 2014 11:50, Елка Василева
125
Новият газопровод може да се казва "Турски поток"
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Новият газопровод, който ще преминава през територията на Турция вместо отменения "Южен поток", може да бъде наречен "Турски поток", заяви турският президент Реджеп Таип Ердоган, цитиран от РИА Новости.

Още по темата

"По предложение на Путин решихме, че новият "Южен поток" може да бъде наречен "Турски поток". Той ще бъде положен по дъното на Черно море от Русия към Турция до границата с Гърция. Турция ще има достъп до толкова газ, колкото й е необходим. По този начин Турция ще стане енергиен център за целия регион“, каза Ердоган в Анкара на симпозиум за стратегиите в петролно-газовия отрасъл.

По време на посещението на Путин в Турция на 1 декември руската компания "Газпром" и турската Боташ подписаха меморандум за взаимно разбирателство за построяването на нов тръбопровод за Турция през Черно море, който ще е в състояние да изпомпва около 63 милиарда кубически метра в Турция. 14 милиарда куб. м. газ са предвидени за Турция, а около 50 милиарда куб. м. ще бъдат доставяни на границата на Турция и Гърция, посочва РИА Новости.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
48, "27/Турция ще влезе в ЕС през 31 век със сигурност. А Русия ще ги догонва."Защо ЕС не иска Турция? Турция са 40 милиона жители - ЕК състои ПРОПОРЦИОНАЛНО на населението на страна-членка. ЕС не е готова Турция да взема решения вместо , например, Германия и Франция /останалите страни-членки са за баласт/Но сега се видя, че няма особена нужда Турция да е член на ЕС. А Русия никога не е искала това. М.б. е искала да сътрудничи с ЕС, да са контра на обичащи да превнасят "демокрация" САЩ...
45
3
 
16
 
! Отговори
7909 преди 9 години
Само с революция ще се оправи държавата иначе загиваме като нация
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хуууу, патока е ясен, хъба и той ясен, въпроса е ще слагат ли безжичен рутер така да пръска в района
43
1
 
3
 
! Отговори
* преди 9 години
Голяма грешка от негова страна !/2 трябва да се казва "Владимир Врадимирович" , а другата "Барак Хюсеинович" ...Ама нищо , когато дойде време , Джордж Байт ще му напомни
42
4
 
12
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous 45Аз така разбирам, че руснаците са просяци и така пътуват на почивка в България. А българите все по-богати и пътуват на почивка в Маями. Сам е разбрал какво каза? И просяци руснаците изкупуват къщи в България? 3 поредни години идваше в Поморие, на почивка. Средно оставял в България за 2 седмици по-3000 евро. Повече не дойде.
41
7
 
8
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Сега му е времето България да нападне Турция и Русия и да си възвърне историческите си територии до Китай! В Турция наводнение - в Одрин два моста са спрени за движение! В Русия криза - едно от тигърчетата на Путин запрашил към Китай! Сега му е времето българина да грабне газта на руснака и тръбата на турчина! ПС - Спешно се нуждая от нови хейтъри, че старите вече започнаха да ме харесват!!! ;-)
40
10
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До БожоОпределено. Путаринкин по принцип е най-високият човек на земята. Той всъщност не е човек и вдига два тона от лежанка
39
4
 
13
 
! Отговори
Бооже преди 9 години
Дааа,а от Брюксел сега се сетили,че искат оТурция в ЕС,като стана така,че Турция ще бъде новия господар на карнчетата както сега е Украйна Нашия ББ се сетил,че иска Южен Поток,ама умря Марко, Сега като за добри съседи и приятелството на Ердоган и ББ цената на 1000куб.м. газ ще е 1000 долара,като БГ ще трябва да си плати тръбата Е разбира се ,ако не можем ,ще седим на студено и цените нагоре
38
9
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Вай вай вай, православната матушка Рассия ибрикчийства мюслиманского натовско Ердогану! Воленье, давай опорна точка, че еврогейовете ни съсипаха от гавра
37
10
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Защо ми се струва, че Ердоган е с високи токчета, за да изглежда по-висок от гиганта путин ???
36
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда Асфалт паша Булгаристански:"Я не сакам да е добре на ***, важно е Туркия да е рахат!"
35
2
 
7
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
До Анонимен 45Бате, ако искаш аз да я поема твоята смяна, че явно много си изморен и плещиш глупости!?
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vmomenta cenata na ruskiya gaz za Turcia e nay niskata v Evropa a i sa se dogovorili da namalee s oshte 6 procenta ,oshte Putin kazal na Erdogan 4e mu e omruznalo ot balgarite i zatova shte postroi gazoprovoda do gruckata granica ottam natatuk turcite da go prodadat
33
13
 
12
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Кораб потъва. Путин капитан. Вода до колене. Музика свири марш.
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соросoиди , герберасити ***.. Гнусни *** превръщащи страната ни в Aборигения и при това размечтали се, че и светът ще станел такъв. Доказващи се ежедневно издънки на родния "НЕ"фашизъм, сгромолясващ отново това, което очевадно, за тях не е Родина.
31
21
 
14
 
! Отговори
Башебалугазе преди 9 години
България само може да спечели от това! Защо? Защото ще купуваме газ с поне 100 долара по евтино , отколкото ни го продават руснаците сега , ако се реши,няма да лапат разни червени лобисти, които са сключили неизгодни за България договори с цел лично облагодетелстване, като Р.Овч. и компания.Путин го прави с цел, все пак да продава, дори и на по ниска цена, отколкото нищо, след спирането на Южен поток.Има и вероятност, този Турски поток да не се реализира, руснаците няма от къде да вземат пари !
30
3
 
4
 
! Отговори
ехооо преди 9 години
*** мисли ли някой колко милиона са турците,и колко общо европейските страни.айде нема нужда да говорим за това колко голяма икиномика и турция и колко ще израсходва за собствено потребление.май само простотий се говорят.парите отивот там гъдето има кой да ги хорчи,и колкото повиче хора по дибре .
29
7
 
34
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
спряха АЕЦ Белене защото било скъпоспряха ЮП пак по същата причинаНО защо никой не казва каква е цената за 7ми блок в Козлодуй?БОКО излез и кажи каква е цената? Защо го криете?Защо излизаш с оправданието че предните били подписали?БОКО до кога ще си пудела на Вашингтон?
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не реве. Само сдуханите политици, лишени от тлъсти комисионни и техните платени лакеи!Аз пък предлагам да си кръстят тръбата "Турски хобот".
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tiya dvamata da ne reshat i da podelqt evropata