1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им

Меркел подценявала проблема с имигрантите, сочи анкета
Обновена: 14 дек 2014 10:42 | 14 дек 2014 08:05, Александър Попов
126
1/3 от германците смятат, че тече "ислямизация" в страната им
Протести в Дрезден. Снимка: Reuters

Повечето германци смятат, че правителството на Ангела Меркел не обръща достатъчно внимание на безпокойството, породено от имиграцията и търсещите убежище и довело до ежеседмични протести в Дрезден. Такива са изводите от социологическо изследване, цитирано от Ройтерс.

Шейсет и пет процента от участвалите в анкета, проведена от Те Ен Ес за списание "Шпигел", чиито резултати ще бъдат публикувани днес, казват, че управляващите не гледат достатъчно сериозно на рекордно високите нива на имиграция и търсене на убежище.

Повече от една трета са на мнение, че в Германия тече процес на "ислямизация". Смята се, че в Германия, чието население е 81 милиона, живеят около 4 милиона мюсюлмани.

В Дрезден стават все по-популярни понеделнишките протестни шествия, организирани от организацията ПЕГИДА - съкращение от "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада".

В петък канцлерът Меркел заклейми тези акции, като заяви чрез свой сътрудник, че в Германия няма място за омраза нито към мюсюлмани, нито към други религиозни или етнически общности.
 
Меркел осъди и палежите на сгради в Бавария, в които се предвижда да бъдат настанени хора, поискали убежище. Полицията подозира, че нападенията са дело на крайната десница.

Канцлерът защитава тезата, че Германия, чието население застарява и намалява, има нужда от работници имигранти, за да реши проблема с хроничния недостиг на квалифицирана работна ръка. Но според представители на местните власти те трудно се справят с най-големия брой търсещи убежище в Европа и с нетна имиграция, достигнала най-високите си равнище от две десетилетия.

Вътрешният министър Томас де Мезиер обвинява организаторите на шествията под лозунга ПЕГИДА, че изопачават фактите и казва, че няма риск от ислямизиране на германското общество. В Дрезден, както и в по-голямата част от източната част на Германия, нивата на имиграцията са много ниски в сравнение с други западни германски градове.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Dortmund преди 9 години
Статия написана с няколко грешки и доста *** коментари. Раъбере всички сме хора и трабва да сме еднинни. Няма религия всички имаме една кръв. Хората които идват кам Германия са от страни в коиото има войни и глад. Преди да обвиняваме да помогнем на ближния.
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както в България, така и в Германия политиците работят срещу интересите на народа си.Истинската ислямизация на България предстои!
86
0
 
15
 
! Отговори
въпрос към 104 преди 9 години
В България турците християни ли са според теб ?Цяла Европа трябва да се притиснява от ислимизация.Ако не се вземат мерки в скоро време ще го почувстваме осезателно.
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 102Германците ги разбирам. Наистина са много чувствителни на тая тема. Но останалите западни държави? Живея в една от тези западни държави и последните години виждам неща които ме карат сериозно да се замислям за бъдещето на света. В квартали, които не имало забрадки, сега са норма. Ако западнячка се омъжи за арабин, веднага слага забрадката. И за училищата има какво да кажа.
84
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България няма мюсюлмани,има турци
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия е общо 80 милина, мюсюлманите са над 20 милиона!Съотношението е 60 на 20!Като имаме в предвид, че от тези 60 милиона, около 15 са други - поляци, руснаци, българи и др.Май, май, нищо не може да се направи!
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците се страхуват за радикални мерки срещу ислямизацията,за да не ги обвинят в нацизъм и фашизъм.Хитлер е история.Времената са на друга плоскост и реалност.Да дойдат в БГ и да видят що е ислям и има ли почва у нас.В смесени региони, ако не си поискаш хляб изречено на турски,хляб няма да ти продаде бакалина -мюсюлманин.Ще се усетят германците но ще е късно.Господин "Ханс" ще пропише стих " ...Защо вилнее мюсюлманин на бащино ми огнище?..."
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само в Германия. В целия западен свят. Има много силни, добре финансирани ислямски организации, често прикриващи се зад някаква невинна друга фасада.
80
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия се ислямизира, затова е НОМЕР 1 в Европа!Какво лошо има в това?Меркел това има в предвид
79
0
 
25
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Много велики мъже и идеолози на Германия,се въртят под земята,виждаики фатерланда,напъплен от ислямска ***.Но германците са горд народ и отговор ще има.Духът няма родители,а има последователи.
78
1
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 9 години
Отговорът е в коментар 99.
77
0
 
23
 
! Отговори
До Hannover (93) преди 9 години
Това толериране на култура, драстично различна от европейската, не е измислено от мюсюлманите, нито е натрапено от тях.Други са вдъхновителите. Не могат да простят на германците за това, че те са възроптали срещу корупцията, наложена в германското общество от дедите на тези днешни "вдъхновители". През 30-те - началото на 40-те год. на 20-и век, немците просто са си възвърнали държавата.Днес някой се старае да унищожи Европа и нейния цивилизационен тип. Целта е да осъществи баснословни печалби
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аа неКакво е "тей"?
75
3
 
4
 
! Отговори
аа не преди 9 години
До Не ги мислетеНемците Верно ли? Последните 2 световни воини ,все някой им се качва на врата и все немците отнасят пердаха Ама що тей ??????
74
3
 
19
 
! Отговори
Не ги мислетеНемците преди 9 години
Те ще се справят с проблема. Знае се, че са по-търпеливи и от нас, но накрая всеки си плаща с лихвите, ако им се е качил на главата.Чудим се защо у нас подобни процеси вървят трудно? Ами, не случайно преди 70 години, дошлите на власт с помощта на чужда армия, изтрепват около 30 000 човека - най-изявените българи, а онези от тях, които случайно са оцелели, са изтласкани в "глуха линия". После същото се случва на децата и внуците им, та до днес.Калпавата част от народа пък е ухажван електорат.
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Смята се, че в Германия, чието население е 81 милиона, живеят около 4 милиона мюсюлмани."Като 7 милиона от тези 4 са турци. Отделно ще броим араби, туареги, *** от ислямски африкански държави, индийци и пакистанци, албанци, босненци, кавказци.
72
2
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
1.Не 1/3, а 3/3 от германците разбират, че ислямизират страната им.2.Мюсюлманите не са само 4 млн, а вече около 20 млн.3.Мюсюлманите са най-голямата тежест на социалните системи, но, за да не се заема предвиденото за тях още по-голямо жизнено пространство в Европа, се действа срещу българите и румънците.
71
0
 
48
 
! Отговори
hannover преди 9 години
Живея в Хaновер ( голям грaд близко до Бремен ). Откaкто съм тук ( почти годинa ) съм видял повече aрaби , турци и всякaкви тaкивa ( също тaкa и много *** ) отколкото гермaнци ( чисти aрийци ) . Не съм рaсист но откaкто почнaх дa виждaм мюсюлмaни нa всякa крaчкa и зaбрaдки нещо взе дa ми писвa.. Те булвaлно си нaтрaпвaт обичaите и зa нa - мaлкото нещо бихa те нaрекли рaсист... Мисля и aз дa се включa в протестите против тихото ислямизирaне нa Гермaния
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като смятат какво чакат,но явно и те са облъчени с европейски ценности.
69
1
 
25
 
! Отговори
* преди 9 години
Не ги мислете германците. Те веднъж налучкаха решението, нищо чудно да се сетят за него пак. Проблема е какво ще се случи със света след това.