Украйна изключи тока на цял Крим

Водят се преговори да се върне електроснабдяването
24 дек 2014 12:15, Александър Попов
207
Украйна изключи тока на цял Крим
Снимка: Reuters

Украйна изключи електроснабдяването на цял Крим, съобщи днес за ТАСС енергийният министър на новата руска република Сергей Егоров.

"Преди един час Украйна едностранно изключи изцяло електроснабдяването на Република Крим и град Севастопол", заяви Егоров.

От тази пролет Крим и Севастопол са субекти на Руската федерация, а Киев ги разглежда като окупирани територии.

Според Егоров Крим взема мерки, за да повиши собственото производство на електроенергия, за да осигури ток поне на половината от полуострова и да не бъдат прекъснати мобилните връзки.

"Преговаряме с Украйна, за да поднови електроснабдяването на републиката", каза той.

Русия е подписала в понеделник договор с Украйна за транзита на електроенергия на територията на Крим, съобщи вчера пред журналисти кримският ръководител Сергей Аксьонов. По думите му, договорът гарантира непрекъснати доставки на електроенергия от Украйна за Крим.

"Средствата се изплащат на Украйна изцяло", увери той.

В пиковите часове зависимостта на Крим от украинските доставки на ток е 70 до 90 на сто, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: токСевастополКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
19
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Танковете ще срещнат в Берлин, не в Киев.
81
5
 
29
 
! Отговори
оо боже преди 9 години
До Анонимен 93Рублата вече е 54 за долар Малко попрегледай валутните курсове и пак плямпай глупости М че то и ти си биологичен ***,ама на жив си и се размножаваш,та още биологични отпадъци да се пръкват А после ми говорете,че малоумието не се предава генетично
80
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ"Ако Украйна врътне кранчето руската търговия с газ увяхва..."И гермнаските и руските танкове се срещат в Киев в братска прегръдка.И шоколадения крал със шоколад по гащите а Яйценюк със спукано яйце.Все пак търпението на Путин има граници и не трябва да се злоупотребява с него.
79
7
 
28
 
! Отговори
оо боже преди 9 години
До сс Да и после нов Чернобил ще стане при кадърността на укрианците просто само дотам ще я докарат Един път тая година ,замалко да им гръмне Запорожката АЕЦ(която е най-голяма в централна Европа) ,та догодина с американското гориво наистина ще гръмне Но тоя път нема кой да им плаща за деволъците И кво,радиоактивния облак,като поеме на Запад и глей къв майтап А бре много прости парчета пишат тука От такива разбирачи като вас ,затуй сме я цъфнали и вързали
78
17
 
5
 
! Отговори
сс преди 9 години
До Анонименспоко... щатите ще им заредят реакторите. Да не им заредят и нещо друго само, че се притеснявам за здравето на *** : ) ))
77
16
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
Защо изобщо са им подавали до сега? Да го спрат изцяло и всичко което могат. Вода, ток, всичко.
76
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както може да се спира газ, така може и ток и вода. В крайна сметка ще пият газ , те на одеколон са свикнали така или иначе.
75
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без нерви, като позатопли през лятото ток ще има. А до тогава саниране му е майката!
74
10
 
30
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Кой палеше живи хора в Одеса? Кой палеше полицаи с молотовки? Кой убиваше собствените си протестиращи? Кой извади танкове против цялото население на Източна Украйна? Путин ли беше това, че да е заклеймен като Хитлер? И кой го е заклеймил- банда НПО-шници, които си мислят, че са десни, нали? Сиреч ако сърбите решат да избиват българите в Зап. Покрайнини, вие ще седите и ще ръкопляскате, така ли?
73
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
81 Сигурно имaш предвид Путин, той вече е зaклеймен кaто Хитлер, я се ориентирaй мaлко, укрaинците сa толковa " фaшисти" колкото мaрсиaнците, виж *** действa точно кaто Aдолф, с тaзи рaзликa, че зaд гърбa му не е мощнa индустриaлнa Гермaния, a вечно изостaнaлa Рaшa..кофти
72
6
 
29
 
! Отговори
оо боже преди 9 години
Така или иначе с правенето на мръсно,Украйна няма да си върне нито Крим,нито ДОнецк и Луганск Явно безсилието поражда малоумие Ако си мислят,че Русия не може да им направи още мръсно на Украйна,жестоко се лъжат Има няколко милиона украинци работещи в Русия и ако ги депортират ,ще има още няколко милиона който ще гладуват в Украйна Ха хахахахаха Той и Медведев е предложил този ход ,и след тая постъпка на Украйна,гледайте в 2015 какво голямо депортиране ще има
71
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новото ръководство на украйна е фашиско и рано или късно Порощенко ще бъде заклиемен като хитлер...Същата съдба..
70
2
 
7
 
! Отговори
първо и второ преди 9 години
до Стрaнджaтa хaхaхaхaхa, "aргументи" булшит
69
3
 
26
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Украйна е заприличала на дискотека поради недостиг на ел.енергия и може би считат ,че по този начин ще си решат проблема но не би.
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RUSYA TRIABVA DA SI GI ZAHRANVA S ELEKTROENERGIA,AKO NE DA IM IZPRATIM CEZ
67
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До първо и второАз да, но ти не
66
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След някой и друг месец Крим ще си има АЕЦ ми се струва :)
65
7
 
4
 
! Отговори
първо и второ преди 9 години
до СтрaнджaтaТи също живееш в реaлния свят нa финaнси и бизнес, a не в измисленaтa " пaтриотaрскa" пaрaлелнa реaлност, сaмо че явно не можеш дa го осъзнaеш, имa тaкивa хорa с подобни рaзтройствa, товa рaзбирa се не е никaк добре.. Що се отнaся до Изрaел, " исконни земи" със същaтa силa бихa били и Ю. Испaния, С. Aфрикa и т.н, или които и където и дa било, aко държaвaтa Изрaел не бе възтaновенa от ООН именно в Светите земи! Виж Свети земи имa, зaщото товa е религиознa нормa, НЕ ПAТРИОТAРСКA лъжa
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коледни поздрави от Кирв, нали?
63
31
 
8
 
! Отговори
работник преди 9 години
ше продам земята на всеки европеец или американец..но не и на руснаци.на турци ще я продам, защото са ми истински кръвни братя .но на руснаци--не , защото са пияници и мързеливи ***.