Терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода!

Обама с необявено посещение в посолството на Франция във Вашингтон
9 яну 2015 09:21, Елка Василева
62
Терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода!
Барак Обама. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама направи необявено посещение в посолството на Франция във Вашингтон, където подписа книгата за съболезнования в памет на жертвите от атентата срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" в Париж, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Веднага след като се завърна от посещение във Финикс, щата Аризона, Обама посети посолството. След като подписа книгата за съболезнования, той запази минута мълчание.

Още по темата

"От името на всички американци изразявам пред французите нашата съпричастност след това ужасяващо терористично нападение в Париж. Като съюзници през вековете сме единни с нашите френски братя, за да гарантираме, че ще бъде въздадено правосъдие и начинът ни на живот ще бъде защитен. Напредваме заедно, знаейки, че терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода, идеалите, които озаряват света. Да живее Франция!", написа Обама в книгата за съболезнования.

Посланикът на Франция Жерар Аро приветства в Туитър "вълнуващия и силно показателен жест" на американския президент. "Французите са признателни", подчерта той. "Казах на президента Обама, че сме дълбоко развълнувани от реакциите на американците и получената подкрепа", добави той.

Броени часове след атентата в сряда Обама осъди "това ужасяващо и подло нападение". "Франция и прекрасният град Париж, където се състоя това възмутително нападение, за света са вечен образец, който ще се запази далеч отвъд омразата на тези убийци", заяви тогава президентът на САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
20
 
! Отговори
Сурусуиди преди 9 години
Родните медийни слуги на ,,правилните ценности'' едва ли не са изпаднали в екзалтация и изпълняват някакъв ритуал, при който показват колко са щастливи от случая, даващ им възможност да се декларират още веднъж като ,,малко по така...'', нали! Ах, колко сме модерни, показваме се секси на телевизора и сме ориентирани правилно, а вие и ония там - не съвсем. Медиен пикоч!Хората ги изтрепаха най брутално, те ми се превземат!
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашите идеали, Барак, са под крилата на бойните самолети! А достолепната в миналото аристократична Европа е превърната в една ваша камериерка.
10
3
 
26
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Нямат капка срам тея, не стига че за всичко това са виновни те, точно те, САЩ създадоха ИД, те организираха протестите срещу Башар Асад и гражданската война в Сирия, те подпалиха Украйна, сега се правят на загрижени. Алооо Европаааа, кога ще осъзнаете че истинския съюзник е Русия, спрете да вървите против Русия, САЩ са тези които искат унищожението на Европа.
9
3
 
30
 
! Отговори
Прост преди 9 години
"терорът няма да устои пред нашите идеали и свобода"Ахххх, ще се разплача! Пък те какви идеали, каква свобода....
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барак е пропуснал да каже нещо за Русия и за санкциите, да не повярва човек.
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицето на световния терор се нарича САЩ! Хвърлиха в хаос Близкия изток и мълчат като ..... когато всеки ден стават атентати с коли - бомби с десетки убити и ранени.Спретнаха ужас в Украйна и ако утре няколко опълченци направят същото в Киев, както стана в Париж, ще нададат още писъци за дългата ръка на Москва и санкции.
6
1
 
18
 
! Отговори
ха ха ха ! преди 9 години
Още един наивник. вече интегриран
5
2
 
27
 
! Отговори
емо преди 9 години
лидерът на световния тероризъм обама и държавата му сащ ,израел ,турция, саудитска арабия това са тези които сапричина в света да има атентати.карикатурите са поводът,причината е наложената на света западна бандитска система цинично кръстена демокрация.това е анархия а не демокрация
4
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО ГОСПОДИН ОБАМА! БОРЕТЕ ТЕРОРА И ВОЕННИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ПАЛЕСТИНА ВИ ПОДКРЕПЯ!
3
2
 
34
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви идеали...каква свобода бе....Обонго--та нали вие ги създадохте тези главорези....*** и лицемерите сте........
1
1
 
28
 
! Отговори
От ръководството преди 9 години
Нормално. И мен шефът ме потупва по рамото понякога с "как си?".