Ердоган: Двуличието на Запада е очевидно

Реакциите след атаките в Париж били ислямофобски
13 яну 2015 08:21,
221
Ердоган: Двуличието на Запада е очевидно
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви снощи, че вижда двуличие в реакцията на Запада на терористичните атаки в Париж от миналата седмица, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Двуличието на Запада е очевидно", каза той. "Ние като мюсюлмани никога не сме участвали в тероризъм. Това, което стои зад тези зверства, е расизъм, език на омразата и ислямофобия", заяви турският президент и каза, че западните реакции на нападенията в Париж са били пропити с ислямофобия.

"Разузнавателната служба не следи ли онези, които са били освободени?", попита Ердоган на съвместна пресконференция с палестинския президент Махмуд Абас.

Двама от извършителите на нападенията в Париж - Амеди Кулибали и Шериф Куаши, са били в затвора, напомня АП.

Коментарът на Ердоган е направен в момент, когато към Турция се отправят въпроси за това как приятелката на един от извършителите на нападенията е преминала през Турция малко преди атаките и след това е влязла в Сирия, отбелязва АП.

Шефът на германското разузнаване призова Турция да положи повече усилия, за да попречи на екстремисти да прекосяват нейна територия и да се включват в редиците на "Ислямска държава" и други терористични организации.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който е редовна мишена на язвителните забележки на Ердоган, също бе критикуван от турския президент за участието му в шествието на единството в неделя в Париж.

"Как може човек, който е убил 2 500 души в Газа с държавен тероризъм, да маха с ръка в Париж?", попита Ердоган. "Как смее той да отиде там?", попита той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
11
 
28
 
! Отговори
Не харесвам турците преди 9 години
Но Ердоган е много повече президент и мъж от нашата пастирка!
93
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоганчо да не се прави на много мил и ни лук ял...много добре си гизнае терорягите и ги подкрепя под масата...ясно е на всички че иска да върне турция назад във времето, но хората там свикнаха с НОРМАЛНИЯ живот и дано не му позволят да ис прави халифат там!
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същество което вярва само в това което може да види и почуства си е най обикновено ЖИВОТНО страхливо слабо и РОБСКО ПОКОРНО на по силните ЗАЩО КОМУНИЗМА ВКЛЮЧВАШЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АТЕИЗАМ за да ТРЕПЕРИШ ОТ ТОВА КОЕТО ПАРТИЯТА ЩЕТИ СТОРИ какво по добро средство за контрол на ОВЦЕ от това
91
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВАЛА НА ЕРДОГАН
90
3
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Въярата в Бог е едно, а религията съвсм друго. Религиите и по-точно някой хора изполват вярата за реализирането на лични, съвсем земни властови и финансови цели и Ердоган е един от тези хора.Бог, който сътвори света е навсякъде и няма нужда от храм, идоли и посредници между него и хората! Поискай и ще ти се даде! Прости и ще ти се прости! Всичко е свързано!Да убиваш и рушиш в името на Бог, е като да гориш книги в името на Сервантес, Гьоте, Зола ...
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрaнникTe ne pravqt terorizm ,te napravo izbivat s hilqdi ,muhlyo
88
10
 
15
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
До 143 Бранник:Отговорът е много ***: защото християните отиват в мохамеданския свят с бомбардировачи, избиват 10-15.000 (повечето жени и деца) и се връщат по живо по здраво в къщи...
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЕРУШАН ТАМ КЪДЕТО НЯМА ВЯРА ХАУСА ЗАЕМА НЕЙНОТО МЯСТО И Е ИДЕАЛНА ПОЧВА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗАКА ЗА НЯКОЯ ИДЕОЛОГИЯ КОМУНИЗАМ НАЦСОЦИАЛИЗАМ и подобни готини работи АТЕИСТИТЕ СА ПРЕКРАСЕН МАТЕРИЯЛ ЗА РОБИ
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
epa on i Budio, del Bankia , koito e osaden za ubiistvo, sasto bese da maha s klon na spalira..i zasto Budio presko4i Plivlio?zastoto Plivlio e poma4e, a poma4e s baira4ena marsh4e e bai obidno za vseko pojarnikar4e4e pisen na 4e oti 4e e universalen nesmisl
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този турски Паток Турците такъв Кюрдски ЮРДЕК ще си натресът САЩ вече ги предопредиха с протестите и ако Ердоганчо не зацепи ще ги разцепят на Свецка турция европеската част СВОБОДЕН КЮРДИСТАН и някакво шалварско владение в Анадола
84
14
 
11
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
кучето ердоaн ще го питaм сaмо едно, зaщо нямa християнски aтентaти в мохaмедския им *** свят, a мемедaните убивaт невинни хорa нa нaшaтa християнскa земя??? aйде отговори бе домус истaнбулски? ЗAЩО ние дa ви търпиме в Европa? и още нещо, знaеш ли колко е елементaрно дa се прaвиш нa голем тaрикaт?
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атеист е човек който религиозно вярва че няма в какво да вярва ЖИВ ОКСИМОРОН
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоганчо, гледай си сега Южния поток и не давай акъл по морални въпроси. Как са кюрдите?
81
10
 
12
 
! Отговори
ЕВАЛЛА преди 9 години
Ердоган е истински мъж,въобще не ги е*ава тия западняци и израелци,направо пред милиони казва на лицата им какви стоки са,и на никой не му стиска за отговор,защото Ердоган винаги е със плюс срещу техните отговори,и никой не може да казва че не е прав ама никой защото те сами си знаят вината които са вършили!!!
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
турция е инкубатора на ислямсия тероризъм.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
117. Е той се пише много хитър и умен, но е един интригант и мисли че е центъра на света . И трябва и изтока и запада и Балканите да се съобразяват с него !
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя така се е вкопчил във власта , че ще избие интелигенцията си, която не го иска !
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоган е в най-лошата позиция, подкрепи убийсвата над Сирийския народ, подстрекаван от Запада, а тия го винят сега че сътрудничел с терористите, пратени от същия тоя Запад да западне дано
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердугане , а ти си лицемер и това го знаят . Искаш да се изпишеш на каквото не си !При теб въобще думата свобода на словото е неразбираема . Ти ги тикаш в затвора !
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоган е забравил кой искаше да убие папата.Говори както му изнася.