Снаряд удари автобус в Украйна, загинаха 10 души

Ранени са 13 души
13 яну 2015 16:51, Елка Василева
209
Снаряд удари автобус в Украйна, загинаха 10 души
Снимка: архив, Reuters

Снаряд удари пътнически автобус в Донецка област. Загинали са 10 души, а 13 души са ранени, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на пресслужбата на Донецката областна администрация.

Инцидентът е станал на контролен пункт на правителствената армия в Източна Украйна.

Според съобщение на военен говорител инцидентът е станал край град Волноваха, южно от Донецк. По думите на говорителя автобусът е превозвал цивилни от град Мариупол.

Снарядът е бил изстрелян от сепаратистките бунтовници, написа във Фейсбук началникът на управлението на украинското МВР в Донецка област.

От Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република обаче заявиха, че не са причастни към случилото се.

На мястото на инцидента работи оперативно-следствена група от областното управление на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Украйнаснаряд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
22
 
! Отговори
Нагло и то много! преди 9 години
Лъжи и пак лъжи! Руснаците ще стрелят по свои.. вие за ептен канарчета ни имете.. и това на смимката не е снаряд а 82мм ОФ мина за минахваргачка 2Б14 <Поднос> на вооръжение в СССР и държави от Варшавският договор.
26
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Снаряд удари автобус в Украйна, загинаха 10 души"Дупелизците на американските "миротворци" отново решиха кой е изстрелял снаряда ,кой е дал заповедта за това. Първосигнално.Жалко за Украйна и народа и.Нейните "доброжелатели" я вкараха в такъв капан ,от който не знаят как да излязат.Не може да стреляш с артилерия срещу собствения си народ.Тези управляващи са военнопрестъпници.
25
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците пак правят провокации...!!!Москва напада Киевска рус, тия дето са им дали старта , да чуе света , че съществуват!Както нас, дето сме им дали писменост и вяра, жинаги са били против нас!Нищо ново!!!
24
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е ДНР, ЛНР и поддържащата ги РФ да бъдат обявени за терористични организации и да се прекъснат всякакви икономически и политически контакти с тях. Това трябва да е категорично ясно на левичарите Оланд и Обама и комсомолката Меркел.
23
16
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Защо Путлю не е жо сюи Чарли...
22
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три дена го били ни лаф ни ахъ не човек а ламариндаБалада за комунистаКакво очаквате тези от ДНР да си признаят ли
21
29
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Не са руските сепаратисти, защото сепаратистите бяха ликвидирани от руските терористи изпратени от Путин. Тези които свалиха МН17 и обстрелват мирни украински граждани са руснаци нахлули като окупатори в Украйна.
20
12
 
24
 
! Отговори
не ми е ясно.... преди 9 години
Защо тежки украински влекачи и трайлери с украински номера идват в България, товарят тежка бронетехника (танкове и бронетранспортьори) и се връщат обратно в Украйна?Какво става?Подготовка за война с Русия ли тече?И откъде се е пръкнала тази тежка бронетехника, която товарят украинските влекачи, в България?Имате ли представа?
19
16
 
16
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Путин какво ги оставяш да ти танцуват на носа?... Я ги хвърли в епилептичен припадък с няколко СС 300 по няколко Натовски столици....
18
1
 
20
 
! Отговори
rasate преди 9 години
До ххДа ,ама преди Болшевишката революция и Финландия и Балтийските държави, и източна Полша са част от Русия.Поздрави
17
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стрелят по самолети и автобуси за удоволствие - руските сепаратисти
16
26
 
18
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Джуджето да си избира една тръба, така и така останаха от Южния поток, и да се крие в нея.Такава ,ще му е съдбата.Милошевич, Садам, Кадафи, Бин Ладен,Уго Чавец...............
15
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
диваците на *** празнуват падането на рублата
14
26
 
14
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Максимум 2 години и ще настъпи втория разпад на СССР, толкова ще е и живота на *** и путлеризма. През първия разпад СССР олекна с 5 млн. кв. км., на втория етап олекването ще бъде минимум 15 млн. кв.км.
13
24
 
15
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Ще закриват нацистка Русия.
12
26
 
9
 
! Отговори
хх преди 9 години
Аз не си спомням някой да е заплашвал или нападал ссср и русия след ВСВ.А за ВСВ освен Германия основен виновник е точно русия-те нападат поляците в гръб през 1939 г.,нападат и анексират балтийските държави,нападат мирната финландия, нападат Румъния, окупират Монголия.После Хитлер бил виновен.За сметка на това руските агресори нападаха десетки държави и избиха милиони хора в Азия ,Европа и Африка.А в Куба учиха комунистическите *** да избиват собствените си сънародници.И в момента спрямо русия няма военна заплаха, а руснаците окупират територии на Молдова,Грузия и Украйна и водят непре
11
13
 
10
 
! Отговори
тиктак преди 9 години
До 14И нефт подешевлел на 46 $ ,а в БГ бензина слезе до 1,83 лв за литър .Тик так
10
9
 
6
 
! Отговори
Шушу Мушу преди 9 години
Снаряд удари пътнически автобус в Донецка област. Загинали са 10 души, а 13 души са ранени, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на пресслужбата на Донецката областна администрация.Инцидентът е станал на контролен пункт на правителствената армия в Източна Украйна.Според съобщение на военен говорител инцидентът е станал край град Волноваха, южно от Донецк. По думите на говорителя автобусът е превозвал цивилни от град Мариупол.Снарядът е бил изстрелян от сепаратистките бунтовници, написа във Фейсбук началникът на управлението на украинското МВР в Донецка област.От Министерств
9
21
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Няма след няколко дни,след 3 дни ще замлъкнеш ти лигаво руско прасе.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така не бива!Бог да прости загиналите.Украйна и Русия са част от Европа. Недопустимо е в наше време да уреждат споровете си по този начин.Имало било спорове. Ами има и преговори! Чрез преговори трябва да се уреждат тези неща.