"Свободата на изразяване не е свобода да обиждаш"

Турският премиер Давутоглу разкритикува "Шарли ебдо"
Обновена: 15 яну 2015 11:03 | 15 яну 2015 11:03, Елка Василева
55
"Свободата на изразяване не е свобода да обиждаш"
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу критикува френското сатирично издание "Шарли ебдо" за това, че отново публикува карикатура на пророка Мохамед, и посочи, че свободата на изразяване "не е свобода да обиждаш", предаде Франс прес.

Още по темата

"Публикуването на тази карикатура е сериозна провокация (...) свободата на медиите не означава свобода да обиждаш", заяви Давутоглу пред журналисти в Анкара преди да отлети за Брюксел, където ще бъде днес на посещение.

"Ние не можем да приемем обиди срещу пророка", каза турският премиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
свободата на изразяване е точно свободата да изразяваш това което мислиш ... това че някой се е обидил не оправдава престъпленията му
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее, време беше и тоя анадолец да се изтропа по темата. По-добре късно, както се казва.
17
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
А ти обикновено пиеш от тоя дъжд така че трай
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я стига сте плещели глупости-значи да убиеш 12 човека е зверство,но виж ако убиеш 12 000 с умни и не толкова умни бомби е страшно демократично.И даже е в интерес на убитите ама те са *** и не го разбират.Гледайте и малко чужди медии,немски ,английски ,че и руски.После си правете изводите
15
10
 
9
 
! Отговори
simeon преди 9 години
Давутоглу е прав за това което е казал, но в името на справедливоста трябваше и да признае, че конкретно исляма е агресивна религия и трябва да се реформира за да е коректна към другите религии или да се забрани. Проблема е дали зад всички религии стои един Бог или стои Сатаната.
14
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 15. Да, така е. Но проблемите не се решават с оръжия, макар че наистина и за много по-малко убиват. Насилието предизвиква насилие, а може би това е била целта???!!! Добре, убиха журналиститите, и какво постигнаха - вестникът излезе в милионен тираж, купува се като топъл хляб и пак мохамед е на първа страница. Допреди седмица никой не знаеше че този вестник го има, сега е по целия свят разпространен. Е??
13
7
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До БалансаСъгласявам се, че карикатурите са грозни и обидни... Но не са насочени само към исляма, ами към всичко. Във въпросния вестник имаше поместени карикатури със Светата Троица на калъп, политици правещи *** на папата, гаври с църквата, с евреи... Но не виждам друг, освен "правоверните" да е тръгнал да стреля по драскачи от някакъв загубен вестник, щото се чувствал "обиден". Има си цивилизовани начини да се реши проблема. Явно според "правоверните" - цивилизовано, значи масово убийство
12
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
До топала,да не са те поздравявали без вазелин.
11
3
 
26
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Абе ти въобще виждал ли си какво драскат тия в тоя вестник-значи да нарисуваш ,че св Петър опъва Христос е нещо сташно оригинално и свобода на изразяване.Значи изразявай си се както искаш и рисувай каквото искаш.Но трябва да си готов да си носиш последствията.Значи аз може ли да те напсувам и това да мине като свобода на изразяне и да ме почерпиш примерно с локум
10
16
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
"Колони Танкове вървят, към Истанбул,Войници от възторг ревът, към Истанбул,Села и градове горят, към Истанбул,Джамии с грохот се рушат. , към Истанбул..."
9
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Та нали именно "демократите" наложиха принципа : "Демокрацията свършва там, където се нарушават правата на други! " Какво повече от основното право за свобода на изповеданията?
8
9
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Баланса. Теб някой като те обиди какво точно правиш, за да не се случи отново, убиваш ли го?! Интелигентните хора си задават въпроса "Защо го правят, каква е причината да ме обиждат, окарикатуряват и т.н." . Освен това има международен съд, защо муслиманите не осъдиха изданието за обида?? Това е цивилизованият начин. Ама къде ти при тях цивилизованост!!!!!!!!!!!!
7
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Shark, ами вие сте свикнали,изпикават ви се в лицето ,мислите,че дъжд вали.
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3.Всеки човек на този свят рано или късно умира, като са ти се разтреперили коленцата от това да не убидиш ислямски фанатик, стой си у вас и мълчи.Не е важно как ще умреш а как ще живееш. Дали ще умираш от страх или ще може да изкажеш мнението си достойно като свободен човек.
5
2
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Ами не стой на компа и не се пъчи , ативай доброволец да се биеш срещу ИД храбрецо.Вземи си основно памперси от най-големия размер
4
7
 
31
 
! Отговори
Баланса преди 9 години
Първо искам да подчертая, че съм християнин и българини смятам тази религия за "грешно и изопачено тълкуване на християнството - мое мнение" но съм напълно съгласен с Ахмед Давудоглу. В исляма Мохамед е забранен да се изобразява, а това е гавра с тяхната религия. Едно е свобода, а съвсем друго е свободията.Никой не заслужава да умре заради убеждения или карикатура но да те плюят в лицето и да викаш браво браво ли? Съвсем правилно, след като те обидят да направиш така, че да не се случи отново
3
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, всичките ли мюсюлмани са ***? Не го вярвам, но въпреки това повечето мюсюлмански лидери играят го играят на жестоко обидени. Свободата на изразяване, не е свобода да обиждаш... Но също така свободата на реакция на обидения от рисунка, не е свобода да застреляш художника!
2
8
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Те ония драскачите така си мислиха,също като теб ама ги напарвиха на цедки с калашниците и ги обуха в дървени пардесюта
1
27
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ееее то пък вас турците все някой ви обижда, все сте онеправдани, все търсите под вола теле. Ми добре, нека някой турски сатиричен вестник да направи карикатура на Христос бе, какво толкова. Направете, да видим дали някоя радикална християнска групировка ще прати главорези да убиват. Ама вие сте толкова безмозъчни и фанатични че нямате въображение и една карикатура да измислите. Те не случайно японците не ви пускат в страната си, с безбройните си претенции и да всявате размирици.