Украйна провежда три вълни военна мобилизация през 2015 г.

Причината: "Реакция на агресивните действия на Русия"
15 яну 2015 20:28, Елка Василева
57
Украйна провежда три вълни военна мобилизация през 2015 г.
Снимка: Reuters

Парламентът на Украйна прие закон за три вълни частична военна мобилизация на запасняци през 2015 г. заради продължаващия конфликт с проруските бунтовници в източната част на страната, предаде Франс прес.

Първата вълна на мобилизацията ще започне на 20 януари и ще засяга около 50 000 души. Другите две фази са предвидени за април и юни.

В указа на президента Петро Порошенко мобилизацията се обяснява с необходимостта "от адекватна реакция на заплахите, предизвикани от агресивните действия на Русия", които застрашават "националната сигурност, независимостта и териториалната цялост" на Украйна.

Още по темата

След няколко седмици относително спокойствие боевете в Източна Украйна отново се ожесточиха в последните дни. Във вторник 12 цивилни загинаха при ракетен удар по автобус, който е бил предназначен за украински контролно-пропускателен пункт във Волноваха - най-кървавото нападение над цивилни от подписването на Минските мирни споразумения през септември.

Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност Олександър Турчинов заяви пред депутатите, че има два сценария за бъдещите събития.

"Първият е възобновяване на бойните действия в големи мащаби и нападение с активното участие на руските въоръжени сили, чиито последици биха могли да бъдат широкомащабна континентална война. Вторият сценарий касае опити на Кремъл да попречи на стабилизацията на положението в Украйна" чрез изтощаване на Киев икономически и военно за "постигане на целта на Москва - унищожаването на независимата държава Украйна", каза Турчинов.

"Украйна се готви за война. Готови сме да дадем подходящия отговор. Не сме слаби", заяви от своя страна президентът на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Захарченко.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 28/ BALGARIYA OTDAVNA E SAS SVALENI GASHTI. KOY I GI SVALI? DA NEBI RUSNACITE NI SASIPAHA ENERGETIKATA? DA NEBI RUSNACITE NI ZATVORIHA FABRIKITE? PAK TE LI PROGONIHA POLOVINATA RABOTOSPOSOBNO NASELENIE V CHUJBINA? KAKVO IMASH NA RAMENETE SI? GLAVA ILI ZELKA?
19
2
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Совите не са това, което са- Туйн Пикс. Понеже някой яко ни прави на балами, ще си позволя коментара. Мобилизация от 50000 човека значи война. Затова идват и Кери и тути кванти при Борисов. Тези ще ни вкарат във война срещу Русия, война целяща възстановяването на Хазария и нищо друго. Хазарите юдей господстващи в САЩ ще използват Украйна като маша и докато славяните се избиват помежду си и разрушават държавите си, Хазария отново ще се появи на картата на света. Така ли обаче ще стане? Дълбоко се съмнявам! По- скоро САЩ и Израел ще изчезнат от картата и подгъзуващите ги *** и пълни безх
18
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Един войник може да се облече и въоръжи за 2-3 000 долара. За 10 000 долара на година не само ще има дрехи и патрони, но и месечна заплата от 400-500 долара. Танкове имат към 1000. Артилерийски ситеми вкл. до калибър 205 мм САУ. Самолети над 100. Грамотни войници са. Военна инфраструктура и военна индустрия. Подкрепата на половината свят. И при тези дадености трябвало доброволно да се предадат без бой и да си нахлузят хамута на врата?
17
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега всички руски фенове ми кажете какво трябва да направи Украйна в случая? Да заяви: ние няма да се бием с вас, защото сте ''велика'' държава и ви отстъпваме каквато територия искате доброволно за да няма пролята кръв и сме готови докато свят светува да сме безгласни роби и да изпълняваме всяко ваше желание.Това ли е правилното решение според вас? Ако е така , няма ли всички вие да твърдите: украинците са страхливци и без бой си свалиха гащите? Ако утре и нашите турци поискат отцепване???
16
4
 
11
 
! Отговори
ас преди 9 години
водят се едни безсмислени военни действия, без абсолютно никакъв смисъл. и руските наемници и украинските крайнодесни са там просто да леят кръв, без никакъв замисъл, без реални цели, просто да се избиват един друг. Това е невероятна глупост тази война.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопШопе не знам какво четеш *** ще те разочаровам - дори дадените от Прасенко по нова година оръжия не ги щат на фронта щото са по -опасни за тези дето ги ползват :)А тия дни, дето нашите медии почнаха арт подготовка по Русия, хунтата от Киев пак яде бахура :)
14
6
 
21
 
! Отговори
тя ясна преди 9 години
Фашистите от Киев пак са в терористична акция и соросидите също са в мобилизация - ето защо след седмица тишина пак се лее помия срещу Русия ...
13
22
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
200 000 х 5 000$ = 1 млрд. Украйна може да си позволи не един и не два милиарда, а доста повече. А техника и заводи си имат.
12
21
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Путин нагази дълбоко в л*йната. Досега украинците имаха само 60-70 000 армия и ръждясали оръжия, сега се почва сериозна офанзива. Що танкове и оръдия разконсервираха, не е истина.
11
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не спази Договора от Будапеща и може Украйна да получи ядреното си оръжие,което предаде на Русия.Дано не стане,но знае ли се???
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киевските изверги и убийци се канят да продължават гражданската война в Украйна, да тероризират и избиват населението в източната част на страната, изправяйки украинци срещу украинци......
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украйна се готви за война. Готови сме да дадем подходящия отговор. Не сме слаби."Те държава вече нямат , а говорят , че не били слаби. Смешковци и отгоре на това ще воюват с ... Русия, още по смешно и много жалко.Но сигурно в Русия си дават сметка, че не всичко там е " Майдан" иначе мечката щеше на бързо да ги сгази.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подготовката на киевската хунта за военна агресия срещу народа на Донбас е тотално в нарушение на споразуменията от Минск. Къде блее сега Западът, който иначе все ***, че Русия не била спазвала това споразумение (при положение, че Русия нито е част от конфликта, нито е страна в споразуменията)?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
shte gi mobilizirat i tam na boinoto pole shte puknat ot glad.a shte im se prsanit i mnogo zeleni coveceta.uspeh ukrainzi--nakraia shte badete martvi
6
4
 
45
 
! Отговори
срещу Русия преди 9 години
Западняците не искат мир в Донбасс, за да могат да използват тази война за натиск срещу Русия. Ако в бившата Югоизточна Украйна се възцари мир, западняците вече няма за какво да се заяждат с Русия. Тях изобщо не ги интересуват невинните жертви в Донбасс, много повече на брой, от убитите карикатуристи в Париж. Затова искат да направят от Украйна една нова фашистка Германия.
5
4
 
42
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
половината ще се предадът или ще минат на страната на опълченците в украина без донецка и луганска република живеят 12мил. руснаци
3
7
 
33
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Време е тази *** хохляшка *** да се разфасова и да се подели между Русия, Полша и кучетата, преди нещата да са излезли съвсем извън контрол!
2
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довожу до вашего сведения, что в результате возникшей ссоры на почве неприязненных личных отношений сотрудник сводного ударного батальона МВД ЧР застрелил из личного оружия офицера 31-й гвардейской ОДШБ ВДВ
1
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
После штурма аэропорта, во время которого русские спецбанды десантники и кадыровские муртады понесли большие потери, они устроили разборки, во время которых кадыровец застрелил офицера-десантника из Ульяновска.