Подпалиха седем църкви в знак на протест срещу "Шарли ебдо"

Вълна от насилие заля столицата на Нигер
Обновена: 17 яну 2015 19:37 | 17 яну 2015 17:46, Камелия Цветанова
38
Подпалиха седем църкви в знак на протест срещу  "Шарли ебдо"
Снимка: Ройтерс, архив

Най-малко седем църкви бяха подпалени днес в столицата на Нигер - Ниамей, след като протест срещу публикуваните във в. "Шарли ебдо" карикатури прерасна във вълна от насилие, заляла няколко квартала на града, предаде Франс прес.

Стотина полицаи от силите за борба с безредиците охраняват входа на катедралата на Ниамей, след като районът също беше обхванат от насилието. Срещу тях демонстранти хвърлят камъни.

Насилието е предизвикано основно от младежи, въоръжени с бухалки, прътове и кирки. Те обикалят из кварталите на столицата, твърди кореспондент на Франс прес.

Вчера подобен протест отне живота на 4 души във втория по големина град в Нигер Зиндер.

Четиридесет и пет души бяха ранени. Църкви и магазини понесоха материални щети, но най-тежко
пострада френският културен институт, чиято сграда беше подпалена.

По повод усложнената обстановка посолството на Франция в Ниамей призова френските граждани да избягват да излизат навън, предаде Франс прес.

Френските граждани са призовани към възможно най-голяма бдителност. Будки на френския телефонен оператор Оранж и офиси на френската компания за залагания Пари мютюел юрбен станаха обект на вандалски нападения тази нощ. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Спиралата на насилието започва да се завихря и сега трябва да се очаква отговора в раздаването на правосъдие за това поне спомена шефа на демократизаторите.
4
1
 
24
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
До Ястреб ВеликиИма една друга книга - " Бунтът на роботите' от Дейвид Айк. Те рептилите винаги са подклаждали религиозни , икономически и всякакви войни между хората. Но хората сме много, много наивни и се хващаме на тяхната игра. Жалко за хомосапиенс. И най - жалкото е че си мислим, че прогресираме, докато в същото време ние деградираме.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo golqma igra se razigrava v momenta ot zapadnite imperialisti i evreite ,hora badete bditelni iskat da zapalqt sveta
2
8
 
34
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Отвратително е да гледаш безсилно, как една шепа еврейо-гейци подклаждат глобална война между исляма и християнството, хитро манипулирайки и двете страни! Хора, бдете! Четете "Протоколите на Цион"!
1
1
 
10
 
! Отговори
Prosti kolonii преди 9 години
Чупят и трошат а сметките за телефон и консумативи си плащат- телекомуникации, енергиен сектор, политически и всякакси тия принадлежат на Франция и до ден днешен я обогатяват.