Снаряд удари трамвайна спирка в Донецк, 9 души загинаха

Било стреляно с гранатомети по спирката по предварителни данни
Обновена: 22 яну 2015 14:08 | 22 яну 2015 09:56, Елка Василева
171
Снаряд удари трамвайна спирка в Донецк, 9 души загинаха
Снимка: Reuters

Девет души загинаха и девет души бяха ранени при попадение на снаряд в трамвайна спирка в Ленински район на град Донецк.

Това обявиха властите на самопровъзгласената Донецка народна република в източна Украйна, пише Lenta.ru.

По предварителни данни срещу спирката е било стреляно с гранатомети от микробус. Предполага се, че са били произведени около пет изстрела. В резултат на обстрела са се запалили тролейбус и автомобил, пише БТА.

На 13 януари край град Волноваха, южно от Донецк, автобус попадна под обстрел. Жертва станаха 13 мирни жители, други 16 души бяха ранени.

Според версията на Киев автобусът е попаднал под обстрела на сепаратистите от Донецката народна република, които стреляли с реактивни системи за залпов огън. От своя страна ръководството на т.нар. ДНР отхвърли твърденията за съпричастност към инцидента и заяви, че смъртта на хората е била резултат от провокация от украинска страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: УкрайнаснарядДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
19
 
5
 
! Отговори
%) преди 9 години
До кубанская столицаЩе вземете другия път %) Русия е пред фалит. Тя тази армия без пари не се поддържа. Всеки момент ще има още санкции и те ще банкрутират руската икономика
32
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто така някакъв микробус с укри отива на спирката, слизат и надупчват тролей с хора? Ей, Богу, такава идиотска версия щеше да ме е срам да пробутвам.
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жителите на Донецк и Луганск да не би да са роби и собственост на Киев. Ако наистина бяха украинци, хунтата така ли щеше да ги обстрелва и да се радва, че е убила хората по спирки и училища? Такива действия са директно признание, че хунтата няма работа.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sbvпо По , скоро украинските пиани *** ,***,събрани от кол и въже ,ръководени от хохло -евреиската шийка от Киев начело с Порошенко-Вайцман ,внукът на равин - Турчинов,да не говорим за ,украинците,,Ярош,Кличко ,Тимошенко,С две думи-ционистите . Нали Тимошенко ,искаше да избие с ,,атомни бомби, ако трябва,6-7 милиона,,,
29
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Много са ми интересни тези пъпчивите писачи дето не са виждали оръжие през живота си а какво остава да знаят как действа. Да обясня на *** че при опит да стреля един войник докато бях в казармата с гранатомет от площадката пред спалното падана всички стъкла на помещение колкото физкултурен салон и то само от реактивната струя. Кой *** може да напише че е стреляно от микробус? Само *** и невежа а му вярват също такива.
28
20
 
4
 
! Отговори
%) преди 9 години
Никоя западна медия не се интересува от руската пропаганда %) Злобеете ли, ***? Само вие си четете глупостите на ***
27
7
 
3
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 години
До 23За нас ни не се трябва никакво признание от так наречена европа да ще вземам русски территории като Донецк, Луганск, Одесса, Харьков и т.п. Ние тях просто ще вземаме. И ще изгониме смърдлива мова (украински език)
26
4
 
17
 
! Отговори
НАТО вън преди 9 години
ДНР трябва да пратят диверсионни групи и в Киев а защо не и в Западните държави и САЩ които подкрепят убийствата на хунтата да почустват от първа ръка какво се случва на хората в Донецк
25
18
 
9
 
! Отговори
%) преди 9 години
НИКОГА, защото иначе след Украйна следват Литва, Латвия и Естония. И те вече са "фашисти" според руската преса. Политически Русия в момента удивително прилича на Германия през 30те години. Тогава е била чиста арийска раса, сега е чиста славянско-православна раса. Само, че сега нацистка Русия нарича про ЕС държавите - "фашисти".
24
3
 
21
 
! Отговори
Аха преди 9 години
За 90% от гадостите в света са намесени САЩ . От 280 конфликта в света . Около 250 са провоцирани от САЩ. Вие си правете сметка кога ще стане света по-добро място за живеене. Само не си мислете че Американците няма да направят с нас същото .
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами опълченците да бяха вече отишли в Киев и да действат по същия начин.
22
26
 
7
 
! Отговори
sbv преди 9 години
Руските пияни ***, стреляйки по летището и украинските войски са въвели грешни данни към ГРАД-овете с кото използват! Пораженията, които се видяха на снимки от мястото на събитието доказват, че там са паднали поне 2 ракети от ГРАД! На други материали се вижда, че руските *** и техните *** от ДНР са разположили ГРАД-ове м/у блоковете и в парковете на жилищните квартали, за да не бъдат обстрелвани от украинската артилерия!! Всичко е по вина на Путин и неговата алчна еврейска шайка ***!!
21
2
 
13
 
! Отговори
т преди 9 години
предполагам , ще ги сполети съдбата на атентаторите от Волгоград
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно преди два дни от Донецк предупредиха че са проникнали диверсанти!
19
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
единствената полза от такива варварски действия имат сепаратистите, цивилизования свят е срещу тях, а целта им е бъдат съжалявани и да се изкарат жертви, а те направиха първата стъпка с отцепването си от Украйна, тяхна е вината за хилядите жертви
18
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
О, не! Сега пък са били с МИНОМЕТ! Микробусът е бил КАБРИО!
17
6
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 години
До Анонимендо 15Слава на Украина! На героите се остава сало. Много кг
16
25
 
8
 
! Отговори
%) преди 9 години
Колкото и да се пънете, руски ***, Запада НИКОГА няма да признае изт. Украйна за част от Русия, Украйна също НИКОГА няма да отстъпи тези земи след като Запада е зад гърба им. Няма да го направи, защото *** ще повтори 1939та година. Никой не обръща внимание на евтината руска пропаганда. Така, че по-тихо *** смешни :)
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не 9 , а 13 души загинаха , стреляно не с гранатомет , а с миномет !!!
14
3
 
30
 
! Отговори
НАТО и САЩ преди 9 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АГРЕСОРИ и УБИЙЦИ