Участието в еврозоната значи спазване на споразуменията

Председателят на Еврогрупата: Ще продължим да работим с гърците
Обновена: 26 яну 2015 15:18 | 26 яну 2015 15:10, Елка Василева
32
Участието в еврозоната значи спазване на споразуменията
Йерун Дейселблум. Снимка: Reuters

Да си част от еврозоната означава, че трябва да спазваш всички вече приети споразумения, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум, цитиран от Франс прес.

Така той коментира идването на власт в Гърция на радикалната левица.

Още по темата

"На тази основа сме готови да работим с тях", добави Дейселблум при пристигането си за срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел.

Европейската комисия "уважава напълно суверенния и демократичен избор на гърците", каза на пресконференция нейният говорител Маргаритис Шинас. "Гърция постигна значителен напредък и ние сме готови да помогнем, за да се изправим пред
предизвикателствата, които й остават по отношение на реформите", допълни той.

Въпросът за гръцкия дълг, който достига 177 процента от брутния вътрешен продукт на страната, не е най-спешен за уреждане, отбеляза председателят на Еврогрупата. "Ние винаги сме казвали, че ще продължим да работим с (гърците), особено ако се наложи, що се отнася до жизнеспособността на дълга", припомни Дейселблум.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 5-6 милиарда охулиха Живков, който дълг дойде в последните 4 години, защото лакомият Горбачов искаш долари за нефта, който внасяме и ядреното гориво. Вместо преводните рубли,които имахме в излишък. А Гърция има 200-300 милиарда дълг и никой у нас и при тях не право това на въпрос.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Ааа, значи ти признаваш, че капиталистическа Гърция е била много по-зле от нас. А сетне е станала по-добре с налетите пари от Запада. Е то, ако имаше тогава и у нас кой да налива, да сме станали Швейцария при Живков. А ние разчитахме само на себе си. Със собствени усилия и труд изградихме всичко което сегашните управници разсипаха.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Външният дълг на Гърция се увеличи със 160 милиарда евро след 2009 г. и на практика е по-голям от преди 2009 г.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 никой никого не е заробвал доти им опростиха на тези никаквициОдисей 1
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не се спазва един договор, се анулира или се прави нов. Можеше още през 2009 г. ЕС и Гърция да анулират договора, а не да заробват Гърция с нови заеми.
12
8
 
10
 
! Отговори
шамар преди 9 години
Със спечелването на изборите, СИРИЗА зашлеви най-жестокия шамар на високомерните и арогантни западняци!
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама че снимка, какъв дълг ще връщат и на кой дреме, ми кво казал тоя утре други ще са на власт или ЕС ще се разпадне, ама нали все грябва да каже нещо тоя клоун.
10
4
 
0
 
! Отговори
Папата преди 9 години
България в Шенген само катто се приеме Турция.. как виждаш да си опрат шенегенското пространство акто външана граница.. А тва с Турция го виждам само ако се разцепи на Европейска и Шериатска... което също не се вижда... но ако стане тоагва шенген можеда мине през анс , ако ни има изобщо... ате да тсанат външния буфер...
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-вече се натискаме толкова ни отсвирват от ЕС.Колкото повече ги отсвирват Гърците толкова им клякат от ЕС. Ха разбери го.
8
6
 
6
 
! Отговори
Тролояд преди 9 години
Ес се разпада ***, даже вашия спонсор Сорос го каза няколко пъти вече.=================Ще ви спирам одеколона, да знаете!
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета и на други места разни мнения,как трябвало да го на.кат гърците на ЕС.Как не трябвало да си плащат заемите,щото ЕС бил лош,зъл и т.н.А ние имаме една мнгоо вярна поговорка безплатен обяд няма!Няма чичо ханс от Кюлн например да е учил и да бачка здраво в сивото си ежедневие, а бате ципрас от Атина да пие по кръчмите и да иска 4дневна работна седмица,по един или друг начин,без значение какво ще направят сега гърците,ще си платят и така трябва!
6
2
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Шенген значи и спазване на законите....и съд...и администрация....това има ли го в БГ? Върховенство на закона?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оставка
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцкият дълг не е бил най-спешен в момента! Ами естествено!Гърците казаха че няма да го платят изобщо. Но как ще убедят да си плащат дълговете Испания, Италия, Португалия и други затънали до шия. Нали те ще кажат: За гърците може, за нас не може!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейската комисия "уважава напълно суверенния и демократичен избор на гърците" - мхм, да бе да, огън и жупел през стиснати зъби, айде нема нужда нам тези...
2
5
 
19
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 1 споко бре какво се ядосваш след некой друг месец само пръсто ке им остане
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,, престанете да размахвате пръст бе, за богове ли се мислите там в Брюксел. Защо не спазвате договора за Шенген, България трябваше да е в Шенген преди 3 години.