Русия няма да позволи да я превъзхождат военно

Предупреждението отправи руският министър на отбраната
Обновена: 30 яну 2015 14:25 | 30 яну 2015 12:50, Елка Василева
393
Русия няма да позволи да я превъзхождат военно
Владимир Путин и Сергей Шойгу. Снимка: архив, Reuters

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Русия няма да позволи други страни да достигнат военно превъзходство над нея и обеща да изпълни план за модернизиране на въоръжените сили, предаде Ройтерс.

"Задачата, поставена от президента - да не допуснем военно превъзходство над страната ни, ще бъде изпълнена безусловно", подчерта Шойгу на заседание на колегията на министерството на отбраната.

Във връзка със създалата се военно-политическа обстановка около Русия в плана за дейността на отбранителното ведомство за 2015 г. са внесени корекции, предвиждащи увеличаване на бойния потенциал на въоръжените сили.

За целта се предвижда да бъдат подсилени групировките на войските и силите в стратегически направления, обясни Шойгу, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15000 Рубли = 190 EUR
41
14
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
На Русия май само това и остана - да размахва таш*ци и да се бие гърдите, че са и най-космати. Още преди години спукаха от бой СССР без един изстрелян куршум, та днешната псевдо-държавица Русия ли ще издържи...
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента тече същия сценарий, който е предизвикал втората световна война. Тези психопати ще направят голяма беля а ние сме една от шестте ФРОНТОВИ държави според американската армия. Работата отива на зле.
39
2
 
2
 
! Отговори
rave преди 9 години
До Анонимен,Nie dobre 4e ne sme vuorujeni do zubi i naroda ni nhranen, nahranen. pi6e6 gluposti kato evropeiiski gei1
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 25 години у нас има ярко изразен интелектуален прогрес,всичко тука се върти около европейските ценности и сега се опитваме да пробием стените с нашата тиква.
37
5
 
30
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
КОЙ Е ИЗПОЛЗВАЛ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ДО МОМЕНТА? КОЙ Е ИЗБИЛ С НЕГО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЖЕНИ И ДЕЦА? КОЙ Е ОСАКАТИЛ ОЩЕ ТОЛКОВА И ГИ Е ПОДЛОЖИЛ НА НЕЧОВЕШКИ МЪКИ?--Америка! Хирошима и Нагазаки нещо да ти говорят?! Америка е единствената държава, която варварски изби стотици хиляди цивилни в Япония. Също така съсипаха София с бомбардировки и избиха хиляди софиянци.
36
2
 
10
 
! Отговори
до praetorin преди 9 години
Еееех, като говориш за Наполеон и за Бородино, поне да беше почел малко, бе, юнак!Да беше прочел "Война и мир"! Дебела, но много хубава, типучно руска книга! Прочети я и кажи, Котузов искал ли е битката?Като питаш коя армия колко е загубила при Бородино, що първо не провериш, а?Такива работи.... Ама ти си хлапе някакво, още ти е рано...
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не знам защо тука всички си мислят че в Русия е глад ....!!!??Някой ходил ли е там .....тракторист взима 15000 Рубли тва са 250-300 евро отделно премий
34
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До From GermanyКато сте толкова хитри на запад ...шо не се учите от грешките си бре ....Чърчил ви го е казал преди 50 години ... "...само самоубиец би нападнал Русия....".е ЕС обяви икономическа война ...и нападна ...ай да видим колко и докога ?
33
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР-2 се разпада, както беше казал Рейгън навремето, ще накарам руснаците да ядат танкове. Военните надпревари са за богати държави, не такива които нямат пари за ляб.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големите и силни във военно отношение империи се разпадат отвътре - историчски факт !
31
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея пак като едно време в СССР!Въоръжени до зъби а народа гладен!Никога няма да се оправят!
30
10
 
26
 
! Отговори
Баба Пенка преди 9 години
Руснака има сърце и топки да се бори до последна капка кръв, но няма да даде и педя родна земя.Така е било с Чингиз хан, така са постъпили с Наполеон, така са победили и Хитлер. Така ще бъде и с ***.Американския войник се жалва, ако е свършил сладоледа и чака заплатата. Той няма идеали, няма боен дух. Само ден да мине - самун да загине.
29
10
 
14
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
Абе хубаво политиците искат да модернизират армията, ама ние какво ще ядем?!?--Ако си мислиш, че руснаците гладуват, явно нещо съвсем си се объркал. Доходите на руснаците са доста по-високи от тези на българина.
28
20
 
12
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Няма ли начин , това дребно нещо в Кремъл да спре да върши безумия ??? Защо не изпревари Европа икономически, защо не изпревари Холандия икономически !!! Какво точно цели това дребно нещо , да подобри живота на руснаците с война??? Да подобри живота на украинците с война??? Да подобри живота на китайците с ядрени ракети, да подобри живота на Марс, като унищожи Земята ??? Безумие !!!
27
15
 
14
 
! Отговори
From Germany преди 9 години
От изявленията на руските главатари и от коментарите на техните фенове си личи едно: че за последните 50 години при тях има ярко изразена липса на интелектуален прогрес. Всичко в руския моцък се върти около въоръжение и военна надпревара. Мужиците веднъж се опариха, но пак не им дойде акъла в главата. Сега пак се пробват да пробият стената с тиквите си. Тия на Запад не че са много по-умни от тях, просто са по-хитри.
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия този път не е сама, Иран е до нея, преди седмица подписаха нужните договори, НАТО е в нокдаун, всички в Европа се страхуват от Русия, а САЩ от Иран и Хизбуллах, ха ха ха, остава да се намерят и други държави, най-малкото Сирия, Ливан, Йемен и Ирак са в този алианц, Турция засега се колебае, Италия и Гърция в Европа са с най-големи шансове, стига да махнат пречката Израел
25
6
 
28
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Ама ти сериозно ли ще плашиш някой с ядрен арсенал във века в който живеем?--Голям си наивник! Ако не беше мощният ядрен потенциал на Русия, отдавна от САЩ и техните слуги от НАТО щяха да нападнат Русия, както нападнаха страните от Близкия изток! Ти май нещо не следиш новините.
24
3
 
3
 
! Отговори
praetorin преди 9 години
до 37:Защо, колко загуби Наполеон при Бородино
23
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Целия свят се въоръжава, но едва ли само ще си мерят дулмите! Баси тъпотията която се кани да извърши човечеството! Войната почна вече началото и бе обявено в Ирак и Сирия, сега само трябват повече страни да влязат в боя - хитро а?