Ципрас обеща: Няма да се подчиняваме на заповеди

Няма да бъдем окаяният партньор, категоричен е той
Обновена: 5 фев 2015 21:07 | 5 фев 2015 20:26, Александър Попов
163
Ципрас обеща: Няма да се подчиняваме на заповеди
Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обеща днес "да сложи край веднъж завинаги" на политиката на строги икономии на Европейския съюз и да преговаря твърдо за ново споразумение за Гърция, предаде Ройтерс.

Гърция няма да се подчинява на заповеди повече, особено на заповеди чрез имейли. Гърция повече не е окаяният партньор, който слуша лекции, за да си напише домашната работа. Гърция има свой собствен глас, каза той.

Ципрас, който днес говори на първото заседание на парламентарната група на неговата партия СИРИЗА след обиколка в няколко европейски столици, заяви, че правителството му няма да отстъпи пред обещанията си и гласоподавателите няма да бъдат измамени отново.

Агенция Ройтерс отбелязва, че Ципрас се е върнал в Гърция от европейската обиколка "с празни ръце".

Само за седмица ние спечелихме съюзници, които не сме спечелвали през изминалите пет години криза, каза той. Гърция не може да бъде шантажирана, тъй като демокрацията в Европа не може да бъде шантажирана, посочи Ципрас във връзка с твърдата позиция на ЕЦБ.

ЕЦБ вчера реши да не дава повече възможност на Гърция да тегли кредити, използвайки държавни облигации.

Ципрас посочи, че в Гърция съществува убеждение, че новото правителство ще успее да сложи край на политиката на строги икономии на "тройката" международни кредитори - ЕС, ЕЦБ и МВФ, информира ТАСС.

От първите си крачки правителството даде надежда на многострадалния народ, в Европа започнаха да говорят положително за Гърция. Демокрацията се върна там, където се е зародила.

Съществува увереност, че новото правителство на страната ще води тежки преговори за първи път през последните няколко години, каза той.

Гръцкият премиер отбеляза, че една седмица се е оказала достатъчна "за започването на дебати в Европа за реални проблеми, за обсъждането на икономическия растеж, а не отново да се говори за мерките на строги икономии".

Ципрас заяви, че гръцкото правителство не представлява заплаха за балансите в Европа. Гръцкото правителство не представлява заплаха, а надежда за повече и необходими изменения, които трябва да станат в Европа, която или ще бъде демократична, или ще й бъде трудно да продължава да съществува, каза министър-председателят.

Той съобщи, че кабинетът има разработен стратегически план за преговори и програма за ефективно възстановяване на страната.

Гърция има предложения, които бяха представени на  партньорите й и тя очаква техните собствени предложения.
Правителството очаква с голям интерес предложенията на Германия, от която досега не сме чули нищо конкретно, каза Ципрас.

Поемаме отговорност пред гръцкия народ, че ще правим всичко възможно, за да престанат гърците да се жертват
безсмислено. Гарантираме им нашето място в Европа, а също така гарантираме напълно и депозитите в гръцките банки, посочи премиерът.

В заключение той подчерта, че ще бъдат поправени несправедливостите в обществото.

Ще предприемем незабавни действия, за да сложим край на режима на корупция и безнаказаност, както и на неплащането на данъци, увери Ципрас.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: ГърцияЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Този ненормалник ги подготвя зa изненадата, "горд и гладен е гладен и горд"!
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 29Учудващо,не знам защо се е създала такава грешна представа в Бг за Гърция!? Повечето пари от заемите са дадени за закупуване на килнати подводници,бойни самолети, въоръжение и т.н. Остава само да отгатнете кой печелеше от тези продажби, а кой печели в момента от лихвите за заемите, които се отпускат на Гърция, и които изобщо не се вливат в икономиката, а с тях се плащат предните заеми. Това е все едно да имаш заем и да теглиш от кредитната си карта, за да си покриваш вноската.
30
17
 
22
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
Ще ви разкажа кратък виц : "На границата през 1965г българче и гърче спорят : Гърчето казва , ние имаме шоколад "Тоблерон", нашето мълчи,ние имаме скейтборди,казва гърчето, нашето мълчи!!! Дотегнало му и казало : ДА , АМА НИЕ ИМАМЕ СОЦИАЛИЗЪМ !!!Затапено гърчето замълчало, но за да е отгоре казало :" И НИЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ" !!! Тогава нашето момче гордо казало :"ДА , АМА НЯМА ДА СИ ИМАТЕ ДРУГИТЕ РАБОТИ" !!! Сега гърците тръгват към социализъм , но скоро ще разберат , че тогава няма ДА СИ ИМАТ ДРУГИ
29
7
 
16
 
! Отговори
До 30 преди 9 години
Само дето сега българките се продават на гърците за 20 евро .
28
4
 
7
 
! Отговори
LEONIDAS преди 9 години
MALAKES, THIS IS SPARTAAA !
27
4
 
18
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Преди 8ю70 години чадо. Преди 70 години! Сега цяла България бачка в Гърция и Кипър.
26
9
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Нас все още ни "управлява" един *** и пълен ***.
25
13
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Само дето гъркините са се продавали на БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ за храна по време на ВСВ.
24
4
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
нема злоба бе брато - яли, пили, веселили като у нас - преди преехода 11 млрд., по време на прехода още 4 млрд с КТБ. нема се косиш. за едни джиБове, за други - снаксове в колички. прав си.
23
13
 
15
 
! Отговори
бай Стамитис преди 9 години
До АнонименГърците винаги са били на светлинни години от нас като изключим комунизма .
22
17
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
Гърците са с няколко нива над нас в интелектуално, социално и морално отношение. Затова заслужават да живеят и живеят по-добре от нас
21
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има сиртаки на голо
20
13
 
13
 
! Отговори
Браво на ... преди 9 години
... Ципрас! Гърция е на път да стане отново люлката на Демокрацията! Светъл лъч е неолиберална Европа, където всичко е подчинено на Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила.
19
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати злобата..., в Гърция от началото на кризата във всеки супермаркет има по няколко големи кошници, където всеки един купувач слага и по нещо за бедните, които се пълнят на ден по няколко пъти. Всяка събота на определени пунктове се събират хиляди лекарства, които се раздават на тези, които не могат да си позволят да си купят. Ей, като достигнете до това равнище, тогава си пишете бай Ганьовските глупости.
18
8
 
15
 
! Отговори
ONASSIS преди 9 години
СЕГА РИВЕТЕ А? А ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА У НАС НЕ РИВАХТЕ!
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя гей на Вигенин прилича в профил. Само да не фалира узото че нема какво да се пие летоска (
16
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция въвежда рублата (по спешност).
15
6
 
7
 
! Отговори
oooo преди 9 години
MNOGO malqki tuk wee, marsh na maslinite da vrashtate parite.*** marzeliva.
14
7
 
21
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 9 години
Алексис Ципрас обеща днес "да сложи край веднъж завинаги" на политиката на строги икономии, отсега нататък ще ядат на воля подсладени обещания и ще се раздават щедро хиляди драхми дет само за големи тоалетни нужди стават.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До соваабсолютен ***?