Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер

Русия няма да живее в условия на полуокупация, заяви Путин
Обновена: 7 фев 2015 20:20 | 7 фев 2015 17:51, Елка Василева
774
Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

„По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия“, каза Путин.

Той призна, че антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.

„Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаваме нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката“, каза Путин.

„Ако на някого това се харесва и той иска да живее в условия на полуокупация, ние няма да направим това. Но ние и не се готвим да воюваме с някого, ние се готвим да си сътрудничим с всички“, подчерта руският лидер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


774
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На оня дето твърди че по-простият не можел да командва по-умния, нека му припомня къде живее, и кой го командва него. Командвам не е равно на менажирам ефективно! Колкото и ефективно да командваш няма как обаче да обясниш как успвваш да поддържаш почти 1000 военни бази+да правиш нова война всяка година, и да успяваш винаги да си икономически най-добре. Откъде пари?? Всички знаят откъде....реторика. Топлата вода отново я открихме.
405
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 603 : По-добър е от времето до 1990г.!!! А още по-добре , че сега мога да ходя по света и да живея ощи по-добре !!! Не чакам и не ХВАЛЯ НЯКОЙ ЗА ДА МИ ДАДЕ 5 ЛЕВА !!!! А Русия можеше да надмине и Китай , но с ченгета и мародери като Путин и ордата му , ТОЛКОВА !!!!
404
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОЛОВGlupak si ti Nikolov! Zombirano, plateno i kradlivo krechetalo!
403
7
 
13
 
! Отговори
frech BG преди 9 години
Тая огромна държава едва ли ще се остави да си даде *** ей така.То май само ние си даваме дупето ей така.Ние с една етническа партия не можем да и се опънем,камо ли имали смисъл да ги мислим големите.Малки са ни *** за големите отвори:).Гледайте отстрани и си трайте няма смисъл да се плюнете.С тая мутренска олигофренска държавица сме за нийде
402
18
 
16
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
НЯКОЙ НЕЩО ЛЪЖЕ ПУТИН !!!!! В СВЕТА ИМА 2-*** ЛИДЕРИ - КИТАЙ И САЩ !!!! Това са първите 2 икономики в света , а Русия от 2-ра стана 12-та икономика !!!! За това не са виновни САЩ или Китай , а самата Русия !!!! Повече от 20 години никой за нищо не й пречи , а Путин и кохортата му само крадат и размахват оръжие !!!! Някога СССР завладя половин Европа и ядрено оръжие направи , но живота им не стана по-добър !!!! ЗНАЧИ ПЪТЯ ЗА ЛИДЕРСТВОТО Е ДРУГ !!!! Путин го знае , но не може да го направи !!!!
401
0
 
4
 
! Отговори
Лобачевски преди 9 години
До до 587и двамата сте прави Просто твоята цифра е БВП по номина , а на Анонимниян по паритет
400
0
 
3
 
! Отговори
Лобачевски преди 9 години
До СпонгиMисли ти Аз мисля отлично или още не си го разбрал Според твоята логига трябва Брутния продукт на Русия да е малко по-гилям от нащие след като 50 млрд. са пловината от цялото без да се заяждам - в кой клас си?
399
1
 
3
 
! Отговори
InPut преди 9 години
До Спонги"3.5 трилиона , обаче рубли" Вааууу колко си ми умничък какви рубле ве Това са $
398
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украина не смогла выдать копии документов якобы военных из РФПредставители МИД РФ обратились к Киеву с просьбой показать доказательства присутствия солдат из РФ на Украине, но ответа не последовало.
397
1
 
15
 
! Отговори
Lari преди 9 години
преди да говориш прочети историята ,когато Крим е бил руски ,Турция не е съществувала като държава
396
0
 
1
 
! Отговори
Lari преди 9 години
haha
395
0
 
2
 
! Отговори
до 587 преди 9 години
горе долу ти са верни цифрите, само дето БВП на Русия е 2.3 трилиона за 2014, а за тази година ще бъде максимум 1.5 трилиона заради цените на нефта.
394
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е Путин, той няма да се подчини на световен ред с един лидер, но ще се подчини на световен ред с половин лидер и като вземем предвид че пацифиста Обама е половин лидер значи ще се подчини на него.
393
3
 
8
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
До опитай от същотоКой съм аз - не е важно, аз просто разсъждавам. А какво казвам? Казвам си мнението. Не знам коя (кои) са тези държави, които се намесват в работите на една суверенна Украйна, но не съм убеден, че е само Русия. Донбас не е собственост на Русия. А това за враговете го кажи на Сърбия, Хърватска, Афганистан, Ирак, Либия и още много-питай ги кой е прав и кой не е... И сега ми кажи пак кой къде се меси и какво е направила тая Русия-злото на земята според всички...
392
4
 
6
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
Сега когато сащ и нато пред целия свят въоръжават киев с най съвременно оръжие напълно нормално е русия и путин пред целия свят открито да заяват че те щте въоръжават с последните военни технологии или оръжия опълченците от донецк и донбас.дори сега е момента да се превземеи киев от опълченците и путин.украина да не същтествува на картата на света а да има новорусия -донецк и луганск.връщтането на ссср е необратим процес.връщтането на югославия е необратим процес.така както евразииския съюз е фа
391
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската авантюра на янките приключи с пълен провал - туто финито. Путин им наби канчето по всички показатели. Въпрос на време е обявяването на Новоросия, а хунтата в Киев вече бере душа изоставена и от ЕС и от САЩ - Кери ще им праща ватенки - хе хе хе, веселба...
390
4
 
12
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
До лъжеш!Здравей, няма болшевишки манипулации.Свалиха Янукович, защото човекът отказа да унищожи страната си, за да я прави в ЕС - което не беше удобно на много хора, както се сещаш... И тем подобни - Аз си милея за България, но ми е много кофти като гледам как светът е писнал срещу държава, която си гледа собствения интерес и не е удобна на ония демократите с изтребители и така.. :)
389
1
 
5
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
До руска отвратМалка поправка - "...След като не остави кукловодите на Украйна да упражняват властта си в собствените и земи..."
388
9
 
5
 
! Отговори
лъжеш! преди 9 години
До Свободен ЧовекТи кого правиш на балък?!! Украинците свалиха крадеца-путинист Янокович и онзи веднага като кобра захапа Крим...ай стига болшевишки манипулации, гледай си България, стига лизачество!
387
6
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Крим е повече на Турция от колкото на Русия.Русия го притежава от 200г и избива татарите и ги праща в Сибир.