1500 руски войници влезли в Украйна през уикенда

170 превозни средства също минали границата, твърди Киев
9 фев 2015 15:15,
287
1500 руски войници влезли в Украйна през уикенда
Снимка: Reuters, архив

Около 1500 руски войници с голямо количество военна техника са влезли в Украйна през уикенда, заявиха украинските власти, цитирани от Франс прес.

"1500 руски войници и около 300 единици военна техника, включително системи за залпов огън "Град", пресякоха" руско-украинската граница, контролирана от сепаратистите, в събота и неделя, съобщи украинският военен говорител Андрий Лисенко. Около 170 превозни средства, включително камиони, цистерни и коли, също са преминали границата, добави той.

Русия отрича всякаква намеса в този конфликт, но Киев и Западът я обвиняват, че оказва военна помощ на бунтовниците и разполага войски на украинска територия.

В същото време силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република поставиха под контрол Логвиново, намиращо се до пътя от Дебалцево за Артьомовск, предаде ТАСС. Пътят е бил използван за снабдяване с боеприпаси и техника на украински части в Дебалцево.

Даря Морозова, представителка на самопровъзгласилата се Донецка република по правата на човека, обвини украинските сили, че са поискали от мирните граждани в Дебалцево заплащане, за да бъдат евакуирани в автобуси до Славянск, намиращ се под контрола на Киев. Сега те не получават никаква хуманитарна помощ, добави тя.

Властите на сепаратистката република в Донецк започнаха доброволна мобилизация, съобщи говорителят на министерството на отбраната на сепаратистите, цитиран от ТАСС. Той покани желаещите да посетят военните комитети, за да се убедят, че мобилизацията, започнала по разпореждане на лидера на републиката Александър Захарченко, наистина е доброволна. Засега не е известно колко ще се запишат, но властите очакват да се съберат шест нови бригади.

Лидерите на сепаратистите в Донецк и Луганск няма да отидат на преговорите на Контактната група в Минск на 11 февруари, докато Киев не назначи пълномощен представител, заяви ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницки. Той добави, че в бъдеще може да участва в преговори за уреждане на ситуацията в Донбас, но всичко зависи от работата на Контактната група.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
"...пустите клисурци станали московци, а панагюрци - донски казаци..."Несторова, върви се гръмни с калашник на автоматична - втора статия ти чета днес и пак само плява - за нищо не ставаш!
179
0
 
4
 
! Отговори
ЯСНО,,,,всичко е.... преди 9 години
Каза Киев...това е достатъчно да разберем колко голяма е тази партенка.........Досега няма нито едно заявление на Киев,което да е било истина---факти,снимки,доказателства,свидетели и т.н....
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЖертвите не са 5000, толкова казват, че са украинците. В Германия изтече информация, че са си спестили една нула. Ако в Украйна имаше толкова руски военни, колкото твърдят досега да е паднал и Киев. Преди няколко дни малоумният им президент каза, че само воиниците от Русия са над 10000, сега влезли още 1500 само за един уикенд и то с техника. Снимки няма, ако имаше НАТО щяха да ги изтипосат на първите страници отдавна. Няма как военна колона да мине границата без да ги снима сателит
177
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 236 единици воена техника включва от джипове и камиони до БТР танкове и артилерия демек 300 единици е ЕДИН МОТОРИЗИРАН ПОЛК въобще не си мислете че е нещо кой знае колко и снимки има в излишък НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ че и Украйнците раздуват нещата НО е БЕЗСПОРНО че русия ПОПЪЛВА сериозни загуби от 1500 да е вярно 500 пак е доста КАТО СЕ ИМА в предвид че жертвите и от двете страни до сега са 5000 общо с цивилните
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Gnusmusармата та да не е някакво чудо модулен т 90 който е модернизиран т72 демек както му викат ЛЕГО Т 72
175
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 234 давай в рублички не е сложно 30000 за платен войник 778 лева демек КАТО ТУК средната за русия е 26000 рубли 674 лева в БГ даже е повече 700 лв средна пенсия в 12400 рубли 321 лева като в БГ къде ги сънуваш тези 1200-1600 евра
174
0
 
6
 
! Отговори
Търси се преди 9 години
Търси се тунела, по който преминават руските агресори на талази, без никой да ги види. То не бяха 7 000, после 10 000 , сега 1500 войници, А техника - по 300, по 170 единици. Армии...През него превозват и хилядите цинкови ковчези обратно.
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 232Както и да го гледаме...Ама вие изобщо гледате ли ? Или само четете Киев? Само си представи 300 единици военна теъхника /танкове/ , на всичкото отгоре и още 170 камиона и други и НАТО да не ги види и да не може да покаже снимки ! 470 единици!
172
0
 
4
 
! Отговори
Филмът КИТ преди 9 години
Едно време гледахме филма Кит и се присмивахме на режима от сърце. Изглежда, че историята се повтаря. Цялата западна мас-медия предъвква гръмките изявления на режима в Киев в стила на класическия български филм. В този контекст ще помолим журналистката, изнурена от работата си върху статията, да не поставя непроверени твърдения в заглавието на статията. Иначе цацата след безкрайно повтаряне наистина става КИТ.
171
1
 
3
 
! Отговори
до 230 преди 9 години
до 230много с грешно впечетление си за русия, имам приятел руснак ,там минималната заплата е 400евро а средната е около 1200-1600евро , пишат и го в евро да не те объркам с рублите,ти щом смяташ че тук в българия със 180евро сме супер значи не се развиваш правилно или по точно ние даваме робския труд за без пари
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както и да го гледаме след като пращат ОЩЕ хора от русия значи имат загуби който не могат да попълнят с месни терористи
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз искам да ходя за уикенда там,щом е само през уикенда става
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само руски не са достатъчни. Поне няколко китайски и севрнокорейски дивизии трябва да се доставят там, за да разберат педуините, че номерата им са обречени на провал.
167
0
 
0
 
! Отговори
SPQP преди 9 години
До krisПСВ си има и мобилизация и бой с руснака че даже го и БИХМЕ избягват 250 човека що си мислиш че сега ще са повече Е ТЕБЕ ЩЕ ТЕ ОБЕСЯТ още в началото пред ОПЕРАТА
166
0
 
1
 
! Отговори
до Краси преди 9 години
Мина време, откакто четох историята на ВСВ и подробностите ми се губят, но наистина това тогава ми направи впечатление. Западняците по всякакъв начин са бутали Хитлер на Изток, Малката Антанта и т.н. Сталин да не би да е по глупав и той като тях се постарал да е в добри отношения и отложи войната. Съветската икономика през 30 -те години е във възход. Дори е имало икономически емигранти от близките държави в СССР. Вместо ратаи при чокоите станали колхозници.
165
0
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
и в Киев отново изгаряне на колела. хората отново протестират. Сега не ми харесва нещо? Година след Maidana живеят в независима държава. турникет колелото отново, изисква нещо. Подписано за асоцииране с ЕС? Така вече в Европа! Наслаждавайте се!
164
0
 
1
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
А бе тръгнали са на разходка за уикенда бе,не е ли ясно??:)))
163
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи 1500 чувала с руски трупове са се върнали расия и Тези идват да си получат тяхните
162
1
 
5
 
! Отговори
Краси преди 9 години
До 203 ДълесНямаш и бегла представа от предисторията на ВСВ. Още от 30 те години Сталин предлага на Англия и Франция договор срещу Германия, те отказват. През 38 година Англия и Франция сключват договори с Германия за ненападение и подаряват на германците Чехословакия. Чак през 39г. Англия, Франция и Полша започват преговори със СССР. Англия казва вие започнете войната, а ние като станем готови ще се присъединим, Полша отказва да пусне Червената армия да я пази - това е.
161
1
 
0
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Как се, че знаят всичко? И не, не всички! Kiev забравих да спомена: Buryat елени бронирани дивизии, разделяния калмик frogmen, чеченски резервоар корпус на шейна кучета и лично Angry Путин бойни лос! ***!