Огънят в Украйна спира от 14 февруари, разбраха се лидерите

Сепаратистите отказвали да подпишат споразумението
Обновена: 12 фев 2015 16:12 | 12 фев 2015 09:11,
285

Снимка: Reuters

Огънят в Украйна трябва да спре от 14 февруари. За това се разбраха лидерите на Русия, Украйна, Германия и Франция, които възобновиха преговорите за мирно решение на кризата в Украйна.

На срещата е изготвен документ, който ще влезе в сила от 14 февруари. Лидерите са се разбрали огънят да се прекрати, да се изтегли тежкото въоръжение и да се създаде зона за безопасност, съобщава агенция Ройтерс.

Основните преговори между лидерите на Русия, Украйна, Франция и Германия приключиха към 9 ч. българско време, но след това разговорите продължиха в друг формат.

Към тях се присъедини и специалният представител на председателя на ОССЕ в контактната група за Украйна Хайди Талявини, съобщава агенция Ройтерс.

Новата среща се проведе в същата зала, в която се състоя основният кръг от преговорите на "нормандската четворка". Преди това Франсоа Оланд и Ангела Меркел се срещнаха поотделно с Владимир Путин и Петро Порошенко.

Още по темата
"Все още няма добри новини от преговорите в Минск за Украйна", заяви украинският президент пред АФП. По думите на Порошенко руската страна е поставила редица от "неприемливи" условия.

Източник на ТАСС съобщи, че лидерите на луганските и донецките сепаратисти са отказали да подпишат договореното между "нормандската четворка". По-късно стана ясно, че споразумението предстои да бъде подписано от сепаратистките лидери и Контактната група за Украйна.

Срещата между Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Петро Порошенко и Владимир Путин продължи над 12 часа. След това отделна среща проведоха лидерите на Германия, Франция и Русия.

Според информацията до момента документът, който ще бъде подписан, ще включва най-малко десет пункта."Не е важно как ще се нарича този документ - декларация или изявление, но се предполага, че в него ще бъдат посочени конкретни мерки за уреждане на обстановката, примерно 12-13 пункта", заяви по-рано дипломатически източник.

Срещата продължава при закрити врати през цялото време, като лидерите напускат залата само за няколко минути. Обсъжданията започнаха без членовете на делегациите, но при необходимост и те бяха канени за участие в дискусиите. Официалните лица обаче избягваха коментари.

ТАСС отбелязват, че това са най-дългите преговори, в които е участвал руският президент Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: УкрайнаМинскпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
2
 
! Отговори
богнострокулум преди 9 години
До АнонименЗнаеш ли кое е хубавото? Хубавото е, че в Украйна не останаха много украинци, на които им се воюва. Та американците може и да изпратят оръжие, ама може да се окаже, че няма да има мераклии да го ползват...
139
1
 
1
 
! Отговори
богнострокулум преди 9 години
До АнонименДа ме прощаваш, ама си пропуснал и американските бомбардировки със запалителни бомби над Дрезден. Бомбардировки, които са нямали абсолютно никакво значение за военните действия и които са имали за цел ЕДИНСТВЕНО цивилното население на този древен град.
138
2
 
1
 
! Отговори
до 232 преди 9 години
До кой клас сте учил?.
137
2
 
1
 
! Отговори
до 232 преди 9 години
На колко ракий си?, другарю.
136
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** бега, като див заек...2
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановНе бих казал, че ще е точно. Все пак най-близката територия без война е Украйна. За да стигнат до Русия трябва още бая да повървят под обстрел...
134
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Никъде не успях да намеря информация колко от изтеглящите се от района на Дебалцево цивилни са поели към районите, контролирани от Киев и колко, към контролираните от опълченците райони. Тези данни ще покажат сравнително добре нивото на поддръжка на двете страни от местното население.
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бат БаянХвърли всичко във въоръжение, защото беше принудена(от един велик "миротворец"), за да не сподели съдбата на Ирак. И се "сгромоляса" СССР, а Русия си е сила и икономика с която всеки се съобразява и е единствената спирачка за глобалните амбиции на световния жандарм и масов убиец.
132
2
 
15
 
! Отговори
do 225 преди 9 години
До АнонименПреди да говориш за московски фашисти се замисли в кое правителство има 4-*** министри-отявлени неонацисти? На Москва или на Киев?
131
11
 
4
 
! Отговори
Бат Баян преди 9 години
До 220И какво направи , след като пооправи руините , хвърли всичко във воъръжение , народа в мизерия и пиянство и успя да се задържи до 80-те и се сгромоляса . За държава с тези природни ресурси това пълен провал . Всичките бизнеси с Русия са свързани с корупция и убийства , няколко хазарски юдеи държат всички богатства и ги пилеят по света - Абрамович ,Ходорковски , .....какви са Шаломович какъв е ай стига сте писали глупости !!!
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъс зомбита трудно се спори. Истината въобще не ги интересува. Радвай се на "чистата" си съвест...
129
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 223напротив точно московските фашисти го направиха, то от край време убиват своите с цел пропаганда
128
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сепаратисти в Украйна няма! Това са руски войски пратени лично от кликата на джуджето - форма на прикритие за неофициарното им участие в агресията, сега уж те отказват да спрат огъня- с терористи не се преговаря - затова преговорите с терориста Путин не са необходими!!!!Изхода е приемане на Украина в НАТО веднага.Крим и Донбас са украински ! Карелия е финландска а Кьонигсберг - немски.След като един шизофреник с
127
5
 
18
 
! Отговори
во 219 преди 9 години
Не московските "Фашисти" горяха живи хора, забрави ли?
126
12
 
3
 
! Отговори
до 217 преди 9 години
Да ," счупил е врата на дебелия шоколадов тюлен", в гащите, и то с дупе!
125
6
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Путин го играе доброто ченге, а башибозукът -лошото. Не искали да подпишат - ха, не на нас тия еврейски номера.
124
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бат Баян Тази "деструктивна" сила, макар, че излезе от Втората Световна в руини, се изправи на крака, стана една от великите сили и икономики в света, изпрати първа човек в Космоса и т.н...
123
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре че влезнахме в ЕС и НАТО, че московските фашисти и на нас щяха да ни спретнат някоя "народна република"
122
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как спират, като тези които извършват насилието и убийствата него подписват?Това Само български журналист може да го сътвори!
121
5
 
27
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Путин е проявил сдържаност и е счупил химикалка вместо врата на шоколадовия тюлен..