Проруските сепаратисти влязоха в Дебалцево

Водят се сражения с украинската армия
Обновена: 17 фев 2015 14:02 | 17 фев 2015 12:45, Елка Василева
179
Проруските сепаратисти влязоха в Дебалцево
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти влязоха в източния украински град Дебалцево, където сега се сражават с украинската армия, която се опитва да запази контрола върху този стратегически железопътен възел, предаде Франс прес, като се позовава на двама украински представители и на един сепаратист.

Сраженията се преместиха във вътрешността на града.

Още по темата

Бунтовниците използват миномети, гранатомети и огнестрелни оръжия, заяви пред Франс прес заместник-началникът на областната милиция Олександър Кива. Украински военен говорител, чието име не се съобщава, потвърди думите на Кива.

Проруски сепаратистки източник заяви, че сепаратистите вече са превзели по-голямата част от града, който беше под тяхна обсада от няколко седмици, допълва Франс прес.

Украинските военни обаче казаха, че проруските сепаратисти не контролират нищо в стратегическия град Дебалцево, предаде Ройтерс. "Сепаратистите не контролират нищо там. Те се опитват да вземат контрола върху железопътната гара. Води се сражение, както и битка за контрола върху предградията на града", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщи по-рано, че бойци на ДНР, както и на Луганската народна република контролират железопътната гара в Дебалцево, както и източното предградие на града, предаде ТАСС.

"В Дебалцево отдавна има наши военни подразделения, основно от ЛНР, но има и бойци на ДНР. Ние контролираме железопътната гара и източното предградие на града. Но това съвсем не е голяма част от града", заяви представител на Донецката новинарска агенция в отговор на твърдението, че бунтовниците контролирали голяма част от Дебалцево, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: УкрайнаДебалцево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците искат да си тръгнат с оръжието, ама този път не са познали - или се предават с вдигнати ръце или напред с двата кракаОръжието остава трофей за опълченците. Интересно - ще има ли натовско оръжие?
98
4
 
38
 
! Отговори
преди 9 години
УНИАН: Украинските бойци в Дебалцево молят за помощ - може да загинат всичките!
97
8
 
51
 
! Отговори
Юсуф преди 9 години
Браво на братушките.Цялата Украйна трябва да е тяхна. Тя е била и са я наричали Киевска Рус
96
19
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Тези и от двете страни май си живеят в средата на 20 век. Като чета, че се сражавали да завземат "важен стратегически център" все едно, че чета сводка от втората световна война. Какво значение има кой ще владее някакво си Дебалцево ако нещата са уредени в споразумението от Минск.
95
3
 
19
 
! Отговори
114 преди 9 години
с военни средства и полиция не можеш вечно да държиш в подчинение народите.
94
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До кирил 113Съвсем вярно но тези хора се държат икономически на въдицата. Конвоя с продоволствието идва 2 пъти в годината.
93
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До начо 112Осведоми се напиши в гоогъл ФСБ Кавказ и Дагестан и ще разбереш че Руснаците имат огромен опит с разни сепаратисти и най-важното изградили са ефективна система за да ги изкарват от уграта.
92
30
 
5
 
! Отговори
кирил преди 9 години
има още повече области които не са съгласни да са в състава на русия. някъде властта на кремъл е само символична,полицейска,без никакво етническо руско присъствие
91
44
 
8
 
! Отговори
начо преди 9 години
голяма победа,дебалцево,ще ме разсмеете. тя русия върви към разпад и тотална катастрофа. навремето Милошевич беше превзел някакво село на косовските въстанници и тука му се радваха лузърите. после Милошевич умря в килията в хага. лилипута ще му е наследник
90
54
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия отдавна загуби тази война.това го знаят и в кремъл
89
4
 
55
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
"Говорят" ли му звездите на Порошенко и има ли ясновидски способности?!Преди няколко дни отрече в Дебалцево да има котел, прав е бил вече няма!
88
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 104Значи при разпадане на СССР на държавици, Много области не харесват къде са попаднали. И точно там са проблемите. В повечето случаи това са области с предимно руско население. От тука е проблема защото Русия е несъизмеримо по-силна от всичките си съседи с изключение на Индия и Китай не взимам в предвид ядрения Пакистан защото не знам как тая страна съществува. Така че всички обвиняват Русия
87
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 102Косово имаше статут на автономна република в Сърбия, както и Войводина, Милошевич отне автономията на Косово и от там тръгна всичко
86
3
 
41
 
! Отговори
Гьобелс преди 9 години
Както казваха - Нищо няма при Дебалцево, ама нищо.Скоро наистна няма да има украинска армия там.Ще са приключили с "великите демократи".
85
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедните бендеровци.....
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до анонимен писал до Боби.Точно във вашето посолство вече няма аргументи.1-во какво етническо прочистване? Я се поразрови и си задай въпрос, защо независимият доклад все още стои във Финландия непотърсен.2-во за каква автономия говориш, като е било част от Сърбия3-то резолюция?!?!
83
13
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 99Не мога в момента от целия тоя хлам да извадя линкове ето какво преведох от ББСВ доклада на международната комисия за разследване на войната в Южен Кавказ през август 2008 г. заключи, че началото на военните действия, Грузия, но това до голяма степен е допринесъл за причиняване на действията на Русия. Комисията реши, че първоначалната руска военна реакция на грузинската атака на руските миротворци в Южна Осетия е оправдано от гледна точка на защита, но последващите действия на р
82
11
 
12
 
! Отговори
А.Цанков-БГ преди 9 години
До Анонимен 85А бе ,какво значение има кой какво е имал..сега сме 21 в Испания е имала 300-400г много теририи Португалия и тя е имала Бразилия и там се говори португалски и кво от това..ти какво се опитваш да кажеш,че ще връщате земите на Романовата Империя и СССР ли?Вие сте брутални войнолюбци,но всеки си намира това което търси..не знам какво си мислите за БГ но няма да ви се размине..тук сапоги няма и маси за глави не помагат...опичайте си акъла за да няма после:Олелеле ,ама защо така
81
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Боби: Аре нема нужда, резолюциите на ООН ги знаем под чий диктат се приемат! Изобщо - това е най-излишната "международна" организация по простата причина, че въобще не е международна!
80
3
 
33
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Андрий Лисенко твърдеше че украинците владеят и донетското летище... докато сепаратистите качваха клипчета от там с украински пленници и трупове.