Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна

Москва: Няма да сме безучастни към тази провокация
24 фев 2015 08:15,
82
Русия ще реагира, ако САЩ доставят оръжие на Украйна
Снимка: Архив Reuters

Оръжейни доставки на САЩ за Украйна ще взривят ситуацията в югоизточната част на страната и Русия няма да може да остави подобни действия без внимание, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

"Това би било силен удар срещу Минските договорености, би взривило цялата ситуация, би станало поредно потвърждение, че тези, които се застъпват за подобни решения, са водени изключително от собствените си геополитически представи за необходимостта от т. нар. сдържане, ако не и отблъскване на Русия", каза той.

"Ние няма да можем да останем безучастни към подобни провокационни действия и ще бъдем принудени съответно да реагираме", добави Рябков.

Според лидера на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Захарченко Америка вече е започнала широкомащабни доставки на боеприпаси и въоръжение в Украйна. По думите му украинската армия се нуждае от чуждестранно оръжие, защото практически е останала без оръжие.

"Украйна вече загуби толкова оръжие в Иловайск, в Дебалцево, че свое вече просто не й остана", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че ще реагира! САЩ си намериха майстора!
22
3
 
35
 
! Отговори
Дядо Митко преди 9 години
Немога да разбера как *** САЩ като носител на мира в целия свят,когато те заробиха ивоси водят военни действия в Сирия,Ирак,Авганистан и всички афикансте стани и изведъж станаха най големите миротворци.Какво ще кажите за какво се готвят у нас със създаването на пункт за управление в София,какво правят на летишата в Крумово,Безмер,полигона Ново нсело.От кой ще ни защитават от Македония или от Гърция?
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петрола май пак почнал да пада.....
20
4
 
36
 
! Отговори
Нормален човек преди 9 години
Суверенна държава има правото също и да защитава народа си живеещ извън официалните граници, осбено когато друга суверенна държава купува оръжие за да и го избива!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НВаглост
18
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До До от ЮАРЖена ми носи едни клинчета от ликра, чоропогощници от " крепнайлон",пържи кюфтета в тефлониран тиган ,чисти с прахосмукачка ...... До тука 4 американски изобретения...В хладилника си имам преполовена бутилка водка- до тука 1 руско изобретение.... Не е хладилник и не е бутилка !
17
35
 
10
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
Ей, не разбраха тези руснаци, че сувернна държава, може да си купува, каквото си иска и от където си иска. Като иска, Украйна ще си купи танкове, като иска ще си купи маслини това е свободния свят. Ама как да го обясниш на крепостни селяни и червенотиквеници
16
7
 
23
 
! Отговори
До До от ЮАР преди 9 години
Я сега господин многознайко посочи някое ново американско изобретение или вещ която те заобикаля - без айфон моля.
15
5
 
30
 
! Отговори
до от юар преди 9 години
"Приносът на Америка към световната наука, технологии, медицина и напредък е поне 80% от всичко, което ни заобикаля"Ти наистина ли вярваш в това което написа?
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледаме познатата ни снимка на Волен голичък и в гейска позичка,става ясно какъв е. Гласува с дпс. 100% ибрик.
13
5
 
49
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Нека краварите да доставят оръжие на Украйна. Поне войната там ще завърши за 2-3 дни като се намесят руснаците като хората. За няколко дни Украйна ще бъде прочистена завинаги от фашистите.
12
5
 
31
 
! Отговори
Дрън дрън, та пляс преди 9 години
Нищо ново под слънцето, оръжейните доставки на ФАЩ в Украйна ще бъдат, за да се пребори тероризма, а ответната реакция на Русия срещу въоръжаването на съседна ней земя ще бъде окачествено като агресия срещу суверенна държава. И като правило на това ще повярват само соросоидалните меки китки.
11
52
 
12
 
! Отговори
ОТ ЮАР преди 9 години
Само хора без образование, с промити мозъци, никога не напускали селото или панелния си квартал могат да симпатизират на Русия. На мен руснаците като хора са ми симпатични, но Русия като държава трябва да си знае мястото - с икономика колкото две Холандии, почиваща на газ, петрол и човешка мизерия - нямат място на световната сцена. Могат да бъдат само регионален фактор. Приносът на Америка към световната наука, технологии, медицина и напредък е поне 80% от всичко, което ни заобикаля.
10
1
 
49
 
! Отговори
STANDARTENFUHRER преди 9 години
До *** 7: Русия воюва в Афганистан 10 години практически срещу целия свят - цялото НАТО начело с краварите доставяха супермодерните си оръжия, на тяхна страна беше и 600 милионната ислямска *** с огромните си парични ресурси и въпреки това руснаците се биха 10 години сами срущу всички останали ! А я кажи какво стана в периода 1960-1974 година в Индокитай ! Тогава ситуацията беше обратна на тази на руснаците! Кой подписа мир с виетнамците в Париж и кой си отиде като *** ?! Това кажи !
9
51
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Крайно време е, украинците да получат американско оръжие и да изметат колхозните агресори. По-добре Америка да управлява света, отколкото тъпите руснаци, които себе си не могат да управляват. Русия винаги създава мизерни и тиранични общества. Много си е добре без руснаците, няма нужда да дават акъл на света. За 90 години съветска власт създадоха алкохолици, мутри, мизерия, лагери, затвори, простотия, кални пътища, има райони, в които децата не са виждали мляко (по времето на ссср). Айде без тях!
8
11
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм за Русия, тези американци се врат навсякъде където могат да продадат оръжие, защо Европа като е близо не предложи оръжие, а те от майната си са готови да докарат....
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ненормалници--явно си глух и сляп...или просто ***
6
6
 
48
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Виц:-Пан генерал, ние сме 200, сепаратистите са 200, пратете помощ-Ей сега ви пращам 10 АбрамсаСлед няколко часа:-Пан генерал, ни е сме 100, сепаратистите са 300, какво стана с танковете?-Ей сега идватСлед още няколко часа:-Пан генерал, ние сме 10, сепаратистите 390, питат кога най-накрая ще им пратите Абрамсите
5
59
 
14
 
! Отговори
Ненормалници преди 9 години
СССР навлезе в Афганистан и им се е..ба майката, а за Украйна с нейното 40 милиона население---да не говорим....Но в главите Ви само война и ракети...а защо не питатет руснаците...всички подкрепят Путин..., но всички вече живеят по-зле.....
4
0
 
40
 
! Отговори
... преди 9 години
Да но ще достави специализирано оръжие. В момента доставя подобно на това което има в Украйна на въоражение. Жалко за хората обаче стотици загинали само заради някакви геополитически врътки на шепа ненормалници :(