Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В коя демократична страна управляват по 15-20 години?ИМА ЛИ ЕДНА???...Казано е ,ВЛАСТТА ПОКВАРЯВА.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кенеди е отивал в сената със закон за национализация на ФЕД.
38
1
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
По полека другарю ***, да не вземе да се повиши нивото на кръвната ви захар и да хвърлите топа.
37
11
 
3
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ленин ,Сталин ***- комунистически престъпници .Петата колона на Раша са комунистическите родоотстъпници . Немцов е убит от путлеровата шайка защото мъти водата на Путлера -руският Майдан. Надигне ли се Майдана с Путлера е свършено и е готов разпада на РФ.
36
6
 
3
 
! Отговори
Така е Гурбетчи... преди 9 години
За всяка война---се искат умни и кадърни войни!На тихия фронт--също!И у нас работим....ха,ха,хааааааааа....тихо и скромно.Затова вият ***...и печатат пари, вече ха,ха,хаааааааааааа....видеха ,че само с лозунги и обещания -не става!
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жителите на Крим и източната част на Украйна имат руско самосъзнание и никога не са искали да живеят в пределите на Украйна и да говорят на украински?Да -> +Не -> -
34
1
 
16
 
! Отговори
аналогично преди 9 години
Сигурно и Кенеди тъкмо е отивал в сената с доказаелства за извънземни...
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази млада 23 годишна украинка която го е извела на разходка покрай шосето какво разправя ?
32
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин създаде и плати Антимйдан,от страх,без да има в Русия Майдан,Путин казваше -В Украйна се води гражданска война,ние нямаме нищо общо,сега в руска медия пише-Гражданската война дойде в Руссия.
31
7
 
8
 
! Отговори
Да ,бе ..52. преди 9 години
..В РУСИЯ Е "РАЯ НА ЗЕМЯТА".....ама не знам защо все бегате у САЩ и Германия и зорлем се бутате у Ада??!/...като Мишо Шамара/За пари ли го правите ,бе....признай си ха,ха,хааааааааааааа... !Не е срамно--вие сте *** и социално слаби!Ще ти дам малко!
30
2
 
20
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
Имал е доказателства, но ги е пазел за рождения ден на Прошенко.. Лъжливото овчарче ще вика, но няма да има кой да му вярва вече..
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето, в съседната статия пише как цивилизованите и издигнати морално американци, носители на евроатлантически ценности задържат и измъчват хора с години без съд и присъда в центровете на ЦРУ в чужди държави и се опитват да принудят цял свят да им праща затворници, а те да си ги съдят по техните закони. А за кървавата демокрация, състояща се във войни и издевателства доказателствата изобилстват. Ето ви доказателства! И това цял свят го знае и мълчи, къде са ценностите, че не ги виждам?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, аз в грани няма да вляза и да си бия компа после от земята, казвай кой е злодеят!
27
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Копелдашките *** от днес.бг са помаци и туркофили.майка ви да *** гнусна,откачена,идиотска.
26
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 9 години
Вие муслемски *** сте по-зомбирани и от укро-мутантите.
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Почивай в мир,Борис.Ние знаем кой е палача''-из коментарите в руската медия Грани.ру
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Убийството на Немцов-край на една илюзия''-Илиян Василев,бивш посланик на България в Москва.....
23
4
 
9
 
! Отговори
н преди 9 години
нормално за предателите калайка
22
0
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
А, че те и американците имаха, самият Порошенко имаше, че даже и нашия плюжидент имаше. Защо им трябваше да ги дават на Немцов, за да убият горкия човечец, вместо да ги покажат?
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i kade sa tezi dokazatelstva? zasto ne gi e dal na Proshliaka?nekoi razduva 4e nekoi ima dokazatelstava do denia v koito drug nekoi ubie parvia nekoi ce vtoria nekoi bil imal dokazatelstva...ubicyt e tozi koito e pusnal partenkata sza dokazatelstvataizobsto ne go znam koi e toia, ama stom Plevnaliev kazva 4e ubiistvoto na German4ev e podlo- ko da kaeme za Misho Birov Pivovar4ev?