Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
5
 
14
 
! Отговори
ДО 272 GMC преди 9 години
Ако щатите не бяха налели 5 милиарда долара в Украйна и предизвикат безредиците Русия никога нямаше да претендира за Крим.
199
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GMCКогато се разпада СССР NATO (OTAN за тебе :)) гарантира че няма да се рапространява на изток.Познай къде са му границитае сега?Харесваш ли подлостта и лициемерито на натовците?
198
3
 
4
 
! Отговори
до 272 преди 9 години
Като ви се гади,си вземете найлоново пликче за да не цапате пейзажа.
197
6
 
6
 
! Отговори
до 270 преди 9 години
*** обичат повече америка от колкото България,те не са ли долни предателски същества. Между другото,те са от "другуят бряг".
196
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Немцов е убит за всичко друго но не и заради политика - бивш олигарх - крадец на който Путин му резна мръсните пари ,откровен пияница и *** - жени не му стигнаха ,подмолни игри за власт и пари - точно като нашия опозиционер Петното .Сего всички световни *** включително и нашите припяват в един глас дирижиран от краварите .
195
9
 
6
 
! Отговори
GMC преди 9 години
Въпрос: ако руснаците винаги са считали Крим за изконна руска територия, то защо не поставиха този въпрос когато се разпадна СССР и се чертаеха новите граници?Отговор: Защото тогава Украйна имаше ядрени оръжия. Оръжия които предаде на Русия срещу нейният подпис да гарантира териториалната цялост на Украйна (Споразумението от Будапеща).И сега, когато Украйна няма ядрени оръжия, руснаците се сетиха че Крим винаги е бил руски.Пфу, гади ми се от подлостта и лицемерието на руснаците...
194
3
 
11
 
! Отговори
зико преди 9 години
Запада видяха че със санкции и заплахи от НАТО не могат да уплашат Путин прибегнаха до ликвидиране на политическите му противници и да обвиняват него. До болка познат сценарий на ЦРУ.
193
4
 
7
 
! Отговори
българин от България преди 9 години
Внимание!Чичо Самови сосросоидчета са наденали маските на Българин и един българин!Тия вълчи номера ги знаем!
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да коментирате знайте, че нищо не е така както изглежда. И второ, много,много неща не знаем. Така, че мислете и не се подвеждайте.
191
2
 
2
 
! Отговори
адвокато преди 9 години
До БългаринНЕ ме е молил. Но съдейки по начина ти на мислене и ти си един българин - *** зад граница...
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да съжалявам човек който е подпомагал муслиманите срещу руснаците. Получил е своето за предателството на християнството.
189
3
 
5
 
! Отговори
Стига антирусофобств преди 9 години
За всички мърморковци русофоби, мъже, жени, ***, най-последно съобщение: Русия притежава свръх оръжие, способно да хързулне Северна Америка за 1 минута. Вярвам го, защото Североамериканския континент лежи едновременно върху две плочи, Тихокеанската, която се е подпъхнала под Североамериканската чак до Нюйорк , тоест до Атлантика. Докато Евразийската плоча си е цяла и върху нея лежи Русияы Китай, Индия. Но последствията за Земното население са катастрофални: огромно цунами.
188
0
 
5
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: Я РусскийДа, да, ясно. Ама напиши го по-добре на турски бе, братче. По-лесно ще ти е.Славянските езици не ти се удават.Те етническите руснаци имат много повече тюркски корени от нас българите.Толкова са омешани там в Азия.Та нали Московското княжество е било под монголо-татарско иго.Ами министъра на отбраната на Русия какъв е? Сергей Кужогетович Шойгу?Роден в китното градче Чадан, на 220 километра от столицата на Република Тива - Къзъл.Без повече коментари!
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин който беше един българин и се мина с белинаОтговарям ти вместо Руский:Ще се случи същотот което правят западните демокрации, но в по мек мек вариант!доволен?
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българинТи си един необразован *** българин. С вас отношенията са на търпимост , не на партньорство!
185
1
 
6
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 254Много моля, но държа любезно да напомня, че тук писането с главни букви се смята за равносилно на крещене и повишаване на тон. А това не е прието.Освен това, много държа също така да напомня, след като ще говорим за евреи, че любимия певец на другаря Путин, Йосиф Кобзон, на който му забраниха да пътува из Европа, също е евреин. И Жириновски е евреин, и много други има. Тъй че хайде да не се обиждаме на евреи, става ли? Моите евреи срещу твоите?
184
0
 
2
 
! Отговори
Прасенкови факти... преди 9 години
Общественно опасные противоправные деяния, посягающие на авторитет Украины как суверенного государства, публичное унижение, надругательство, осквернение или иные действия, направленные на подрыв авторитета органов государственной власти, местного самоуправления и объединений граждан Украины, и/или циничное, пренебрежительное отношение и неприятие как отдельных структурных элементов системы государственного управления (его соответствующих органов), так и государства в целом должны быть наказаны и
183
5
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
"Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна" Абе аланкоолу,какви и на кого ще ги дава тия доказателства?Руснаците много добре знаят какво се прави в Украйна и в мнозинството си го одобряват!Даже има такива,които настояват за директна намеса и се налага да бъдат усмирявани,за да не създават проблеми!Русия се намесва толкова,колкото и Запада,т.е. реципрочно,няма да оставят тия хора да бъдат избити!Тия "доказателства" са нужни на враговете на Русия,за да оправдаят враждебните си действия!
182
5
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До БългаринАз не съм етнически руснаци. Мама - Uigur, татко - руски. Мама - мюсюлманин, баща - православен християнин. Аз съм руски дух. И аз не съм се застъпва Путин! Аз защитавам Русия! Тук гробовете на предците ми, тук ми дядовци проливат кръв! Тук е моята земя и децата ми растат! И ако Homeland казват "трябва" - отново, аз ще взема оръжие. И не бъдете като Немцов, Яшин, Митрофанов, и т.н. ... Американците са гадни!
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имал такива доказателства и мълчал толкова време , и не показа, и не доказва...нямал е време сигурно, бил е много зает?