Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
23
 
5
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Путин и Немцов въобще НЕ СИ ПРИЛИЧАТ, защото единия е 150 сантименров аутист.
139
3
 
29
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Путин е пътник! Няма военно престъпник като негo"Путин каквито и извращения да направи (чисто хипотетично) не може да ступи и на малкия пръст на истинските изверги и военни престъпници -- САЩ и Израел.
138
27
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Доказателствата, които е имал НЕМЦОВ за руски войски в Украйна са причината поради която е бил унищожен..... това е най-правдоподобната версия за жестокото убийство! Путин е пътник! Няма военно престъпник като него - ненаказан със смърт!
137
12
 
12
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Щях да кажа, че е време да започнем да изтребваме и ние членове на петата колона у нас, *** са толкова много, че не зная от къде да се започне...
136
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 407Да ти пикая на русофобията!
135
1
 
39
 
! Отговори
!!!11111111111111 преди 9 години
По рано трябваше да го свитнат тоя либерален ***.....бая пари изяде на американските данакоплатци...
134
38
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
До Митака - ЮратаВярно ли бе, ***? Защото в Лондон се отнасят с руснаците като с парцали, само в строителството ги взимат и онези мълчат като мишки, за да може чичко англичанин да го вземе да изкара надника. Най-големите смешници по света са руснаците - или са плюнки нещастни или са мафиоти. Ти така като те чета май си от първата категория, ***-о-о-о :)))
133
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, тоя запад само на руснаците угажда :)
132
6
 
43
 
! Отговори
Митака - Юрата преди 9 години
Аз пък, където и да ида в западна европа, казвам, че съм руснак. Говаря руски перфектно, а го владея и писмено, защото съм следвал в Москва. Като заявя, че съм руснак, веднага се отнасят към мен с респект и тичат да ми угодят. И така трябва да е, защото западняците *** ***, ама добре знаят кой кара влака! Русия е локомотива, останалото е вагони...
131
8
 
112
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Максимално ме кефят нашити - братушките. По-долу в една статия, като чета поредицата от елиминирани *** и вредни елементи, кой с шалче, кой с топло чайче, съществото ми настръхва и се тресе от кеф от абсолютният им професионализъм и 100% успеваемост! Обичаме ви Братушки! Искаме България да бъде горд член на Руската федерация!
130
5
 
28
 
! Отговори
Do 399 преди 9 години
Американецо, Хамерика изтезава хората в страни по целия свят като почнеш от Полша и Румьния и стигнеш до Гуантанамо. Осьдени нема - нито маймуни нито хамериканци. Така че когато видиш Буш Младши избил милионни Иракчани осьден в Хага тогава може да се опиташ да говориш и за други.... хахаххахахах
129
5
 
17
 
! Отговори
Уйо преди 9 години
Има ли от "протестна мрежа" ....? Има ли свободни работни места при вас и колко ще ми плаща "Америка за България" като нов протестант?
128
21
 
14
 
! Отговори
американецо преди 9 години
***, едно питане към вас: Когато сатрапа *** бъде изправен за престъпленията си пред международен трибунал, вие *** майцепродажни ще ходите ли в Хага да развявате руски знамена в негова подкрепа пред залата на съда?
127
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този писател , който седи на топло и се инхформира от телевизора, прави се на дисидент и той реве като иво инджев със сигурност се надява, че не си спомняме как известният и изтъркан довтръсване "дисидент" солженицин, се върна като наакан *** в Русия, нищо, че толкова плю срещу заплащане. Ще му простим и несъвършенството, че биел жена си.*** ще повярва, че президентът с 85% подкрепа, в тази ситуация, ще нарежда убийство на един имагинерен опонент.Това е отключване на зла пропаганда.
126
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато са го убили се е разхождал с крехко месце - 23 годишно украинче, а той е бил на 55 години, лека му пръст евала на човека на такава възраст и си може още или си има пари за прясно месце. Само да не се окаже, че някой тъпкач на украинчето го е очистил от ревност, щото тогава нещат пак ще се извъртят в полза на Путин.
125
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Немцов приличаше на Георги Илиев! Мутрите даже и по физиономия са еднакви.
124
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този дето е коленичил на снимката е сякаш брат на Немцов- толкова *** физиономия.
123
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като се вгледа човек в мутрата на Немцов и ти става ясно, че е ***. Човек със злобен характер дето се помисли за по-голям от Путин заради *** си господари зад гърба си.И ще се радвам да знаят всички сороси, че предатели в Русия Путин не ще!
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АНИ,АНИЧКАА ОБЪРКАЛА СИ БАЦЕ....НЕМЦОВ Е ИМАЛ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ АРМСТРОМГ И КОМПАНИЯ НЕ СА ВИЖДАЛИ ЛУНАТА ОТ БЛИЗО,И ЗАТОВА СА ГО ОЧИСТИЛИ.............
121
1
 
4
 
! Отговори
zevs161 преди 9 години
Кроме как заподу и оппозиции это не кому не выгодно ! Оппозиции нужно по мирится и на крови своих поднятся ! Его партия правое дело , чем-то правый сектор на Украине напоминает !