В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то както върви, янките ще ликвидират цялата жидска опозиция срещу Шаломов. То друга и няма, руснаците спят спокойно под хазарска власт.
204
4
 
6
 
! Отговори
очевидец: преди 9 години
НА ПЛАКАТИТЕ ПИШЕШЕ:"ПУТИН -терорист 1"
203
2
 
3
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Много опозиция ей. Путин няма да му стигнат затворите май ще трябва да отваря пак лагерите във Сибир.
202
3
 
3
 
! Отговори
Лойтерс преди 9 години
Брейййй, каква всенародна радост от очистването на тоя ***! Вижте , вижте - хората се смеят, говорят си по мобилните телефони и се разхождат облекчени!
201
4
 
3
 
! Отговори
Амчи преди 9 години
То при комунизЪма опозиция няма. Или ако има, то все им се случва нещо на тия опозиционери. Да живее нашия велик вожд Вовата!
200
3
 
6
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Всред всеобщия страх,терор,гонения и затвор,насаждан от eдно дребно шабадинче,руския народ показа,че все още е жив.Велик народ,управляван от милиционерска мисъл.Жалко.
199
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пий си лекарствата!
198
5
 
8
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Путин ще му се наложи да дръпне част от танковете от Донбас около Москва за да си осигури гърба.
197
3
 
1
 
! Отговори
Отец Тимотий преди 9 години
Да бъдат благословени патроните, осъществили Божия гняв. Амин.
196
3
 
4
 
! Отговори
кинолог преди 9 години
Хахаха! В Москва има със сигурност повече домашни кучета, отколкото опозиционери!
195
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, полицията говори истината, до всеки скърбящ е имало по 2,5 милиционера, така, за всеки случай.
194
1
 
1
 
! Отговори
Соня преди 9 години
Търси се Плашилото.
193
6
 
9
 
! Отговори
Кеф преди 9 години
Литва подписа договор с американска компания за доставка на втеченен газ,ние трябва да я последваме.Руски мирзлив ботуш никога повече в България.
192
6
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Великата руска нация най-после започна да осъзнава безизходицата и манипулациите на сегашния режим. Путин си играе със чувствителността на обикновенния руснак наричайки противниците си фашисти. Всявайки омраза в обществото той отключва сили които могат да доведат страната до хаос и анархия. Последното което им трябва във момента е гражданска война.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000"Какви са тези жалки напъни бе? Дали ще са 20 хиляди или 70 хиляди, все тая, Русия е 150 милиона.
190
1
 
4
 
! Отговори
Циника преди 9 години
264, украинче, не е вярно. Френската полиция за няколко часа разкри възпитаните убийци на журналистите от Шарли. Да не говорим за терористичния акт, съборил Двете кули, когато ФБР на 20-та минута след акта вече определи талибаните, бин Ладен и Саддам за виновници.
189
1
 
1
 
! Отговори
Аре преди 9 години
Залагането на Лондонската борса започва.
188
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECНай-много грешки стават в Украйна. Ай стига си се правил на интересен. Голям патриот излезе. Само че с *** на стола и умни мисли на форума не се защитава родина бе патриоте. Така че те моля, тез тънки мисли в някой украински сайт да ги излагаш. Тук те знаем, че освен диванен войник друго не представляваш,
187
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този руски "опозиционер" много последователи имал бе, от 143 милиона руснаци, цели 70 хиляди го подкрепят АХАХАХАХАХАТака като гледам събрали са се родата, познатите, партийния щаб и твърдото ядро от симпатизанти. Ще се очудя, ако е имало и случайни хора ан събитието. :D
186
1
 
0
 
! Отговори
Не -да преди 9 години
Стоманата-стал що са го оставили да умре и няколко часа не са викали лекар или това е отмъщението на лекарите,заради убийствените процеси против тях?Или НКВД-Берия е искал да го наследи,само дето го е наследил на Оня свят.39475