Руски военни учения в спорни територии отвъд границите

Маневрите са в базите в Армения, в Абхазия, Южна Осетия, Крим
Обновена: 5 мар 2015 17:35 | 5 мар 2015 17:25, Елка Василева
237
Руски военни учения в спорни територии отвъд границите
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
7
 
! Отговори
Източен блок преди 9 години
Радва ме, че вече почти 90% от българите са с ярко откроени русофилски убеждения. Значи нещата вървят към оправяне...
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ОдисейГледам в тубата за войната в Украйна....нямам думи за обикновенните хора, за тях едва ли има значение флагът, държавата или друго.Манипулират ги като опитни мишки и те отчаяно се хващат защото нямат избор...деца убити...не не ..дано не сме толкова безодговорни в България !
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ОдисейНадявам се да не е толкова ***, той се дразни от това, че трябва да се съобразява със запада.Имперските му амбиции от дългото стоене на трона го заблуждават, няма си представа колко е зависим.
125
0
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
до151 тоя твоя''Нимиц" ще потъне за части от секундата
124
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 9 години
Поетеса и репортер от Бургас,ами като ти гледам снимките ставаш за дпс,явно добре ти плащат за да насочиш вниманието навън.155 коментара,а не към вътрешните проблеми,спомени нещо за строежа на джамиите,за корупцията,за унищожението на народа и .... цените на горивата,....,ама забравих ти си толкова Българка колкото и ататюрк е бг
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко баща ти е бил с т-55 нищо чудно.-----------И ти си един инженер, няма що. Т-55 е с дизелов двигател, по онова време по дизела не е имало никаква електроника.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък чух от достоверен източник, че руския пилот имал заповед да потопи кораба, но се уплашил. Осем захода направил и 8 пъти се наср*л в кабината, по радиото от щаба му крещяли да стреля, но той не посмял, само напълнил кабината с г*вна.
121
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Направил 8 захода ама го е било страх да стреля, свинята руска, нали? Що не се опита да пусне поне един трасак, да видиш дали нямаше да му е6ат майката.... *** :))) Какво се опитвате да докажете с тия фантазии? Аз виждам само железни нерви на американския капитан, а руснака се е наср*л 8 пъти в кабината, после са бракували Су-то поради невъзможност да се почистят миризливите рашистки г*вна.
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до синха ха ха Това по дискавъри ли го гледа ? Болни червени фенери, че и се представят за синове
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е танк къде е кораб.Съвременните танкове са добре защитени срещу емп.Ако баща ти е бил с т-55 нищо чудно.
118
1
 
8
 
! Отговори
син преди 9 години
През 1955 година служих в танкови войски в Карлово. Една нощ ни вдигнаха и след няколко часа се озовахме на турската граница. Там гъмжеше от всякакъв вид войски. Рано сутринта дадоха заповед палете машините и атакуваме Турция. Какво мислите че стона? стана това че не запали нито една машина. след половин час тръгнахме обратно към поделенията си. Това го разказа баща ми. Каза също че там е имало и руски специалисти които са пробвали системата за блокаж на техниката. А сега сме 2015 г
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 133Първо защото цялата система е изключително скъпо и старателно екранирана.Второ защото връзката е по оптически кабели. Не става въпрос за телевизионна а за цифрова камера с масирана компютърна обработка на изображението. Самият сензор е доста специален.На тестовете светат с прожектори срещу него и системата пак успява да разпознае 150 мм артилерииски снаряд който лети точно срещу камерата.
116
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО много ги бави , пращайте самолетоносачи "Нимиц" , стига толерантност, чугуна не е като останалите хора, гадни племена са тея
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен148 колаборационист и чуждопоклонник.
114
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПредполагам това филмче са показали на руския пилот в суто.Phalangs има безброй варианти, Практически на всеки нов кораб системата е по-добра. Пак по дискавъри отстрелваше без засечка по 10 150 мм снаряди в секунда само с визуално разпознаване, без радар и ли флир. Тя и руската Булва от 5 пуска 4 цопнаха и то пред Путин та беше малко конфузно. Ама това сега не им пречи да се хвалят, че имат почти работеща ракета, която се доближава до Тридент от преди 30 години.
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велика е Русия, велик е Путин, а най- велик е руският войник! Идвайте братя и ни освободете от американските окупатори!
112
0
 
5
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Анонимен 144 Която история самото НАТО си потвърди Явно от лапане на п*ки съвсем ти се е изпарил мозъка
111
1
 
7
 
! Отговори
до 125 преди 9 години
Защо мислиш,че западът храни Русия?Русия е една от най-богатите държави на природни ресурси.Знаеш ли,че езерото Байкал,което за твое сведение се намира в Русия представлява най-големия водоем с питейна вода.Само там се намират 20% от водните запаси в света.
110
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ahaНали знаеш, че тая история е факт само в мокрите сънища на мужиците с ладичките по панелките. Най-ги боли, че вевче не са световна сила включително и военна. Всичко си е руски свръхдържавнически шовенизъм.
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия няма каде да мърда добраха се до тях наи после.Докато се усети Руснака и тея изпепелят,само 400 км за 2 минути и Москва 6тее пепел.И наче комонист несе предава.Те незнаят кадее америка.