Руски военни учения в спорни територии отвъд границите

Маневрите са в базите в Армения, в Абхазия, Южна Осетия, Крим
Обновена: 5 мар 2015 17:35 | 5 мар 2015 17:25, Елка Василева
237
Руски военни учения в спорни територии отвъд границите
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 129В един филм по дискавъри военните потопиха един излязъл от употреба кораб като го обстрелваха с различни оръжия. Единствената оръжейна система която засече бе имено фалангас. Накрая една атомна подводница го сцепи със свръхмодерно торпедо и малко след това успяха да рестартират системите на фалангас и малко да пострелят по потъващите останки. И това по дискавъри, не по первии канал.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казаха ли, кой, кой, кой е убил Немцов? Путин има желязно алиби, някой друг е виновен.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ahaАми то не е факт това.Ако това, че си го прочел в руски сайт ти е достатъчно тогава моля.
105
2
 
8
 
! Отговори
aha преди 9 години
Ехх,големи инженери,голямо чудо се изказали тука Аз пък не съм инженер,ама само факта,че американските моряци от Доналд Кук е трябвало спешно да ходят на психолози в Констанца,значи са напълнили гащите Други факти не ми трябват,този е напълно достатъчен Аман от псевдо-разбирачи,дето от много разбиране ,драскат пост ,след пост,че да си платят нета
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи едното са международни води другото не са международни земи.Но е хубаво че оправдавате милитарсити и агресори , само поради лични симпатии.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи и дестима да треснат пак не могат да стигнат руснаците по убийства на глава от населението с огнестрелно оръжие. Близо 9(девет) пъти повече са от колкото в краварника.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 105То няма какво да признават. Това със слизането на моряците няма как да се случи просто. Нито по закон нито на практика. Това е от тия красиви истории дето се носят из ефира само поради красотата си.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес в краварника пак са треснали няколко бедни ***, демокрацията върви по график!
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:) Няма как да заглушат телевизонния прицел освен ако не спуснат с парашут джудже което да реже с ножица оптическите кабели.:)Но пък твореческият гении на талантливият руски народ не познава граници и физически закони:)
99
0
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 9 години
Няма как американцитеп да признаят.Та това е голям резил.Те и за търговския център никога няма да признаят как по най-левашки начин го взривиха.Шарли пак етяхно дело-Сарафово и много други.В определен момент се длучват едни атентати.Извършителите са разкрити и веднага убити.Но те предвидливо си оставят документите за разпознаване.Та ЦРУ навремето уби президента Кенеди,разбираш ли?Да си утрепят собствения президент.А ти си вервай.Ще умреш блажен.
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, чий го дирят US кораби в Черно море, та руснаците да не могат да поразходят в собствената си територия или до съседа?!Значи едното е провокация, а другото не е!?
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 105Прочети какво е фалангс. Има комбинирано автоматично управление по радар, инфрачервен сензор, и камери във видимия спектър, с компютърно разпознаване на образи. В краен случай може да стреля и човек ръчно като през втората световна. Както е минал суто не е било никакъв проблем да го свалят. Комай и на това са се надявали руснаците.
96
6
 
6
 
! Отговори
москва-капут преди 9 години
Време е самолет на НАТО да кацне на Червения площад за да се стресне малко джуджето ....което иска да го пердашат.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВЕЩИЦАТА 119Че то американски бази и войски си има отдавна .
94
6
 
5
 
! Отговори
абе тия чугуни... преди 9 години
*** кви оръжия имали руснаците, кво чудо, виц след виц, мила моя майно льо. Щото НАТО сигурно изобщо няма - едно е ясно, война Русия / НАТО няма да има и руснаците ще стават все по-гладни.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА ти имаш ли изобщо някаква обща?Кой говори за изтребител? Американците преди години свалиха пътнически ирански бойнг 747 защото решиха , че ги атакува. Тогава си проведоха публично разследване и си показаха всичките системни грешки, та именно поради това на су'то му се е разминало. От страх да не стане като миналия път. Оделно, че като си толкова грамотен щеше да знаеш, че су-24 не е изтребител а сравнително старичък фронтови бомбардировач
92
0
 
5
 
! Отговори
ДО 105 преди 9 години
Да го свали да! ама как да го свали като никоя от насочващите системи не работи и екраните са тъмни. Суто имитира 12 ракетни атаки над палубата на американския ракетоносец и си тръгва по живо по здраво.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 111Ами по елементарен елктронен път.Дори и най-старият стандарт на нато за бордна електроника в който на косъм влиза нашата техника върши работа в случая. Забиване на радар е съвсем друг въпрос. Това да заслепиш определен известен модел радар така, че да не може да насочва ракета към теб го могат с променлив успех и едните и другите. Само, че не казват това а разправят, че всичко в кораба спряло като на филм. Е нема такъв филм:)
90
6
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Добре че сме в НАТО та България да не е спорна руска територия......Тия руснаци не се наядоха на зема от чужди държави...
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 113:Ама ти верно си много ограничено момче щом ми сравняваш ирански истребител с Руски!Ти въобще някаква елементарна военна култура имаш ли?