Руски военни учения в спорни територии отвъд границите

Маневрите са в базите в Армения, в Абхазия, Южна Осетия, Крим
Обновена: 5 мар 2015 17:35 | 5 мар 2015 17:25, Елка Василева
237
Руски военни учения в спорни територии отвъд границите
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

В ученията, които ще продължат до 10 април, участват над 2000 войници от подразделения за ПВО и 500 вида въоръжение.

Според съобщението маневрите преминават на територията на Южния и Севернокавказкия федерален окръг, както и в руските бази в Армения, отцепилите се от Грузия Абхазия и Южна Осетия, и откъснатия през миналата година от Украйна Кримски полуостров.

Тези военни учения ще бъдат възприети на Запад като проява на сила по време, когато заради украинската криза Русия и Западът са в период на най-обтегнати отношения от времето на Студената война, отбелязва Ройтерс. Украйна и западните правителства обвиняват Русия, че подпомага с оръжие и жива сила сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отрича, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 90Жалък не жалък - факт.Русофилът е втора ръка човек- статистически факт. Основно или средно образование, безработен или на минимална предимно от провинцията.Те хора, които не са особено цени за никой и никой не им плаща за работа свързана с мислене.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 87Ракети с обеднен уран няма.Хвани прочети читанка за втори клас.Обеднения уран е остатъчен продукт от централите, и е евтин. При бронебойните снаряди работещи само на кинетична енергия е важно проектила да е тежък. По екологичния но скъп вариант е волфрам. По-евтиния но вреден е с обеднен уран. Обеднения уран не радиоактивен а е токсичен при вдишване. Те вреден за хората при които влиза през броня на танк.Те тези по които се стреля.
66
1
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 9 години
Жалък си !
65
1
 
10
 
! Отговори
до 87 преди 9 години
Вместо да дрънкаш глупости по цял ден, вземи се пообразовай. Прочети нещо извън герберския устав ,поне да си в час с новините. Не тези от Днес бг.Да, Израел са дали на Потрошенко оръжие с ядрен заряд, което не значи балистична ракета. Те и тези с обеднен уран, които ползваха в Югославия, също се водят такива.
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До никиБаш от панелките ви е целият проблем.Живеете като скотове, само храчите безпомощна злоба и завист срещу всички с малко по-нормален живот. От тоя акъл ще си изпукате в смрад и мизерия. Ама важното е, че Русията има ракети и нещо там криви шапката на оялия се запад.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новата балистична ракета "Рубеж" е фактически неуязвима за каквито и да било противоракети, тъй като има непостижима от тях скорост на активния участък и разполага със система за интелектуална маневра и избягване едновременно на 35 противоракети.Значи, именно тази ракета може да превърне американската глобална противоракетна система в купчина скъпоструващо, но напълно ненужно желязо. Затова янките в момента много рипат и "преговарят" с руснаците. А нищо ,че имали Москвич.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AhaБая ще има да взимаш къде живея. :)
61
3
 
3
 
! Отговори
ники преди 9 години
До Анонимен 83Да бе, *** са стреляли по Волен с ядрената ракета, ама понеже са некадърни и са уцелили Донбас :-) :) :)
60
0
 
2
 
! Отговори
Aha преди 9 години
До Анонимен 71 Ахахаха,кой го писа това Сигурно живееш в панелката на майката или баба ти и се репчиш много Инак може да живеят в панелки,ама живеят с арни моми,
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен:)))С ядрена ракета:)
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анализите на няколко водещи световни ядрени физици и специалисти по ядрените оръжия потвърждават страшната истина, за която се мълчи в Украйна, по-точно в Донбас, се води ядрена война.Престъпникът е хунтата в Киев, оръжието е американско, доставено от ИзраелИма категорични доказателства ,че самолетът е свален с ядрена ракета.
57
0
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
"Military men are just dumb stupid animals to be used as pawns in foreign policy""Военните са *** безмозъчни животни ,които биват използвани ,като пешки във външната политика"Хенри Кисифжър съветник по външната полтика при Никсън!
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялпото им оборудване купено от бундесфераКакво стана с творческия гении на талантливият руски народ бе?
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 75:)Имаха министър на икономиката травестит по паспорт, който се хвалеше, че си лочи собствената орина за здраве и берекет:)
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПатриотТретия пол е легализиран в БРИКСмоля моляВ Идния в паспорта има квадратчета мъж жена друг
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Жените пак ще народят" /"Бабы опять нарожают"/ Г.К. Жуков маршал на СССР, началник на Генералния щаб, министър на отбраната на СССР
52
7
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
когато Свинските третополови гмо щати правят учения на границата с Русия е нещо съвсем в реда на нещата така ли?
51
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е, че се репчат на запада и на обинковения мужик в панелка му става патката по-голяма.
50
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Болен Лидеров ще ги посреща ли в Тутракан?
49
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще превземе Украйна за 15 часа. Но там конфликтът не е между Украйна и Русия. Бюджетът за отбрана на САЩ е в пъти по-голям от руския, но американската армия има специфични задачи - да гарантира стабилността на долара, доставките на суровини, да осигурява ниши за американският бизнес. Затова военните получават огромният си бюджет.Във войната е важна психиката. Когато войникът директно не защитава родината си , а се бие някъде , без да знае защо, той не 100 процента отдаден. Справка Виетнам.