Путин си намали заплатата с 10%

Орязани са и възнагражденията на премиера и генералния прокурор
Обновена: 6 мар 2015 13:05 | 6 мар 2015 13:05, Елка Василева
132
Путин си намали заплатата с 10%
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа указ за намаляване с 10 процента на заплатите на висшите представители на властта - президент, премиер, генерален прокурор и председател на Следствения комитет, предаде ТАСС.

Намалението обхваща заплатата, месечните и тримесечните бонуси, които трябва да бъдат изплатени от 1 март до 31 декември 2015 година.

Намалени с 10 процента ще бъдат също така доходите на лицата, чиито възнаграждения се изчисляват според президентски указ от 2004 г. за заплащане на труда на ръководителите на някои федерални органи на изпълнителната власт и указ от 2013 година, засягащ възнагражденията на лица, заемащи определени държавни длъжности и лица, чиито заплати са приравнени на техните според федералното законодателство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати и *** "неговите 200 мили(я)рда". Само тъпо изгладено мозъче може да пише така! Неграмотното тъпаче сякаш е разглеждал сметките на Путин. Това което ви го казват на партийните събрания е стандартна лъжа. Вие сте толкова ограничени, че и сметките да ви отворят пак нищо няма да разберете!
76
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 94Хъм, колко мило. Имало червени ***, които още подскачат като ги наричат ***.
75
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брависимо Вова!
74
4
 
16
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Аве Боко Тиквата що има по-голяма заплата от Руския президент
73
4
 
12
 
! Отговори
джони преди 9 години
той поне намалява евала А НАШИТЕ КОГА ЩЕ СПРАТ ДА СИ УВЕЛИЧАВАТ
72
9
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Това е държавник! В момент на невероятен икономически разцвет си намалява заплатата! Русия вече се самозадоволява напълно, проекти за милиарди с Китай, топли отношения с Брикс и СЕв Корея, чики рики с Ердоган, увеличаване на територията и т.н. грандиозни успехи, а Вова си намалява парите. Вива Вова!
71
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да върне неговите 200 милиярда на сирома6тията и да подаде оставка.Само със тези две работи може Путин да помогне на Русия.
70
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво иска да покаже с това че си намалява заплатата с 10% ? - Аз съм съпричастен с несгодите и трудния Ви живот и започвам да мизерствам заедно с Вас.Абсолютен популизъм ! Тука важното е защо изобщо взима заплата при положение че е един от акционерите на Газпром и е мултимилиардер а да не говорим че за него абсолютно всичко е безплатно. Тая простотия говори точно колко мисли за народа ! 0000000000 !!!
69
9
 
10
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До АнонименС това определение ''***''обиждате хиляди почтени български граждани работили и работещи за страната си.Далеч с такива ценности няма да стигнете!Аз се дразня на много хора но не им викам *** защото много от тях също имат своето право И УБЕЖДЕНИЯ и са почтени!
68
5
 
6
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До 91 По СНН или БТВ , са писали че има толкова? Или по Файнешъл таймс, или СЪН?
67
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този свят *** популисти колкото искаш. Този е особено нагъл случай. Неговата заплата и откраднатите от бизнеса пари никой не ги знае. Скоро писаха, че е най-богатия в света. Де да беше и по душа. Спестявал е значи над 200милярда от заплата. Ех Плевнелиев, ех Росене - какво чакаш? Давай братко, равнявай се по първенците. И без това *** те правят на нищо.
66
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 86Малко си изостанал с инфото. Да толкова ще струва и освен това ще има повече от 5-6 тръби(южен поток май трябваше да е с 6 тръби). Китайците дадоха пари да се направи от край до край първата тръба за да може по-скоро в определени техни райони да идва газ и те да се развиват. В момента в който потече по първа тръба газта това са си приходи в чист вид.
65
6
 
2
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До 87 Това са Евро-атлантическите ценности
64
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В русия управляващите си намаляват заплатите, а в България си ги увеличават.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
горанов иска увеличение на заплатите на бойко и тем подобни нашите са много нагли
62
2
 
6
 
! Отговори
xff преди 9 години
И заплати и пенсии ще намаля в цялата държава.
61
7
 
11
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Браво, сега да дари на народа и 10% от неговото имане придобито за 15 години управление - тамън 20 милярда долара, ептем ще го заубичат друзята.
60
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 78Пак не си се информирал. Тръбата за Китай е от ново находище в източен сибир. За да стане по-бързо китайците доинвестираха с много ниска лихва 780мил$ лихвата мяй е по-ниска от 1 процентРазберете една икономика не може да се развива ако няма евтина енергия. Точно за това в България правят всичко да унищожат енерго сектора. Остават се и се дотират СТАРИ ЦЕНТРЛИ и искаме искаме да строим поредна ярена енергостанция което е тъпо.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той до скоро нали не знаеше колко е.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами в Русия цените са по-високи от нашите, а пък заплатите по-ниски от румънските. В сащ специално храната е изключително евтина спрямо покупателната способност на американците. То си и им личи.