Путин иска да изкове паричен съюз в Евразия

До септември правят анализ на централните банки
Обновена: 10 мар 2015 16:46 | 10 мар 2015 16:45,
341
Путин иска да изкове паричен съюз в Евразия
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин възложи на централната банка и на правителството "да се определят бъдещите насоки на интеграцията в паричния и финансовия сектор в рамките на Евразийския съюз с проучване на възможностите за създаване на паричен съюз в бъдеще", предава ТАСС.

Анализът на властите в Москва ще се извърши заедно с централните банки на останалите държави членки на Евразийския съюз – Беларус, Казахстан и Армения, преди 1 септември 2015 г., съобщи официалният сайт на Кремъл.

В списъка с инструкции на Путин се посочва, че трябва "да се гарантира, в сътрудничество с партньорите в Евразийския съюз, пълноценното участие на руските министерства и ведомства при формирането на Споразумението за единния пазар на Евразийския съюз за стоки и услуги". Първият доклад по въпроса трябва да бъде представен на руския държавен глава преди 1 юни.
 
Освен това до 1 юни Путин възложи на кабинета да "осигури подобрен механизъм на взаимодействие с Икономическата комисия на Евразийския съюз и, ако е необходимо, да подготви промени в законите и подзаконовите актове на Руската федерация".
 
В допълнение до 1 септември правителството трябва да подготви предложения за структурата и състава на Съвета на Евразийската икономическа комисия за 2016 г., посочва още руската агенция.

В края на май 2014 г. лидерите на Русия, Беларус и Казахстан подписаха споразумение за създаването на Евразийския икономически съюз. Впоследствие към тях се присъедини и Армения. Основата мисия на новата структура, която влезе в сила от 1 януари тази година, е да насърчи икономическите и търговски връзки между бившите съветски републики.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ОТ ЮАР 311Значи РФ и Китай имат много малки външни дългове бих казал оборотни дългове. САЩ имат вътрешен дълг майка си и баща си и външен дълг по-голям от БВП. За да работи УСА икономика трябва да се печатат долари. за да е силен долара трябва да циркулира. БРИКС и други спират това. Освен това РФ и КИТАЙ започват да се отказват от доларови запаси -купуват злато. Китай от резерва дирректно спонсорира никарагуанския канал 500 милярда, също така Тайландския канал, ПЕКИН МОСКВА ЖП линия и други
175
2
 
0
 
! Отговори
do 310 преди 9 години
Mi Putin, katogolem ruski patriot zashto ne pusne petroal v rubli?
174
11
 
5
 
! Отговори
ОТ ЮАР преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВХа-ха, изнервени били американците. Не виждате ли как се срина рублата. Русия ще фалира до две години и те го знаят. Следващата криза е в Китай. Бедно ви е въображението колко могъща е Америка. Решиха и сринаха петрола наполовина. Путинската икономика е десет-петнадесет пъти по-малка от американската. В цял свят, който пътува, който търгува - търси Долар, търси Евро. Самите руснаци и китайци си обръщат спестеното в ДОЛАРИ. Тръгнал Путин акъл да дава - просто смешно-да си го завре!
173
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЙ Колежке вие да не пишете от Кремъл , откога имате това право
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
300 Насила любов не става тъпче , филията е любов от гръцки , не можеш да накараш всеки да обича този когото ти обичаш , но е нормално някои да имат фобия - страх пак от гръцки от някого тоест да се страхуват от евентуалните му постъпки , напатили са се или просто са достатъчно начетени за да знаят какво да очакват и да предприемат превенция недопускаща да се случат Одисей 1
171
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
297 Защо мълчиш бе вискоинтелигентния , нещо запецна ,а Одисей 1
170
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
297 Я кажи високоинтелигентния какъв е делът на руската рубла в световния търговски обмен и на кое място е тя сред световните валути.жокер 1 - тя е под 1% но колкожокер 2 - тя е след 15 място но коеот ниско интелигентния Одисей 1
169
3
 
5
 
! Отговори
ivailo.sokolov.9 преди 9 години
Примерно аз искам да ми плащат в рубли. Ти да не би да искаш да ти плащат в долари?
168
4
 
5
 
! Отговори
Магомедов преди 9 години
А,заплатите ще са в девалвирани бандеровски гривни
167
7
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
И кой дурак иска зерплата в рубли ?!??!?!
166
5
 
5
 
! Отговори
za 291 преди 9 години
А знаеш ли кой изколи 300 болярски Български рода, тъпо *** ?
165
3
 
4
 
! Отговори
до брей преди 9 години
"До 1941 г. САЩ и Великобритания подаряват на протежето си Хитлер повече от половин Европа"Така е, ама и целувките на Сталин с Хитлер са същата работа. Всеки гледаше да мине метър..."безучастно гледат как Хитлер почти стъпва в Москва"Не, тъкмо тогава западните съюзници спечелиха войната за Атлантика и започнаха снабдяванията за СССР и обърнаха войната.И вторият фронт не бе никаква изненада - тримата победители отдавна си бяха съгласували кой какво да вземе, според заслугите и добрата воля
164
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ -272 - Като беше малка дъщеря ми вместо Справедлив казваше Пръдлив. Но в твоя случай писанията ти са на нейното тригодишно ниво. Всичко, ама всичко, което си написал е в смисъла Справедлив - Пръдлив. Най-силната страна на САЩ са свободните хора и стремежа към перфектна организация. Това дава възможност на всички, които могат да се изявят. Това прави и USDolars най-силната и надеждна валута на света. Колкото и да го хвалите все пак Путин е само едно "ченге".
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
282-ри,Русия НЕ Е НАСАДИЛАкомунизма у нас,не се заблуждавай!А благодарение на "великите"германци,тогава са загинали над60млн души,опустошена е изцялоевропейска Русия,над 1570 големиградове и над 50хил.села!След ОКУПИРАНЕТО на Българияот СССР,като ВРАЖЕСКА държава иСЪЮЗНИК на губещата Германия,окупатора слага на власт тези,които ще са му съюзници у нас,т.е."комунистите"/слагам ги в кавички,защото у нас никога не е имало комунисти,а само "партийни"членове/
162
3
 
4
 
! Отговори
историк класик преди 9 години
До брей 284Ти не си си изпил ракията ли та бълнуваш,фани си пийни,че може и да влезеш в делириум!Нали Сталин даваше суровини на Хитлер,нали подписаха пакта Рибентроп-***,поделиха сиПолша,подписаха тайни клаузи за свери на влияния и лудия Макс/Хитлер удари Франция!Имапаради на съветски и нацистки военни в Полша през 1939г байно,няма паради м/у Берлин иЛондон и Вашингтон.
161
6
 
1
 
! Отговори
а Русия преди 9 години
на нас кога ще ни плати за 45 години комунизъм. Сега щяхме да сме поне 3 пъти по- добре. А за убитите, ограбените и пратените в Белене?
160
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пубери "историци",не се напъвайтемного,а четете и анализирайте!Много "хуманната" Германия ощеизплаща репарации на ощетените отвоенните им мераци държави отЗАБЕЛЕЖЕТЕ,Първата св.война!А от Втората?!Кога?!Само на Русия е осъдена тогава даплати 47трил. долара които сега серавняват на над 200трил.евро!А на Гърция 170млд.долара/по стойностза 1945год./ и затова"работливите" гърци лапат,живеяти нямат намерение да ги връщат!Та помислете малко по тези цифрии после пак пишете!
159
10
 
9
 
! Отговори
Вд преди 9 години
Велика държава е тази държава която е създала добри условия за живот на своите граждани и граждани на други държави да напират да искат да живеят в тази държава.А в Русия и Волен не би отишъл да живее.
158
2
 
9
 
! Отговори
до брей преди 9 години
Ами значи и уикипедията е права в тоя случайИначе моите данни са 100% истина. Всъщност само луд може да не признава, че Хитлер беше спрян с обединени усилия - то затова и войната се нарична СВЕТОВНА.
157
8
 
13
 
! Отговори
истината преди 9 години
За сведение на тези които на знаят,4,5 млрд лв /2,3 млрд ? (2500 000 000 млн?) от фалиралатабанка КТБ са свити и налети в източните назначени у нас бизнесмени и ушанките от тролските землянки,за антишистовиците и всички източни рупори в БГ.Всички мълчат,мълчи и сметната палата за платените от народа на БГ 4,5 млрд.лв за източните фенове у нас!