Путин проверява бойната готовност, стегна 40 000 военни

Преценява се дали е гарантирана военната сигурност на Русия в Артика
Обновена: 16 мар 2015 11:31 | 16 мар 2015 11:30,
198
Путин проверява бойната готовност, стегна 40 000 военни
Владимир Путин Снимка: архив, БТА

Руският президент Владимир Путин заповяда да бъдат поставени в пълна бойна готовност Северният флот, отделни съединения на Въздушно-десантните войски и Западният военен окръг, което да стане в рамките на внезапна проверка. Това съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС, в Националния център за управление на отбраната на Русия.

В започналата тази сутрин проверка на бойната готовност участват 40 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери.

Основна задача на проверката е да се преценят възможностите на руския Северен флот да гарантира военната сигурност на Русия в Артика, посочи Шойгу. По думите му президентът Путин е решил да провери бойната готовност на флота и да прецени доколко е възможно той да бъде подсилен.

"Новите предизвикателства и заплахи за военната сигурност изискват по-нататъшно повишаване на бойните възможности на въоръжените сили"; трябва със "специално внимание да се следи състоянието на новоформираното стратегическо обединение по северното направление", подчерта министърът.

Предвижда се по време на проверката руските военни да подсилят войсковата групировка на Нова земя и Франц-Йосифова земя, също и да тренират унищожаване на военноморска групировка на условен противник.

Ще бъдат проверени нормативите за време, след което предстоят контролни занятия, стрелби и тактически учения. Войските ще изпълняват примерни задачи - като прегрупиране на специални сили с покриване на големи разстояния, защита на държавната граница във въздуха и по море, също и по суша в условията на Крайния Север, логистично осигуряване, действия срещу диверсанти и др.

Шойгу нареди Генералният щаб да осигури от утре стратегическа командно-щабна тренировка на силите, заети в проверката, с централните органи за военно управление.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКои са "вашите"служби?
85
9
 
4
 
! Отговори
Блядко преди 9 години
Те руските военни разработки все не отстъпват, все нямат аналог в света пък като трябва да действат се вижда, че *** за зеле от тях не става.От Виетнам до Ирак се видя, че в директни сблъсъщи руската техника няма шанс срещу американската, а срещу НАТО като цяло трагедията ще е пълна.Еврофайтъра ще направи тоя умрял Су35 за смях.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМечка мучи ли, бе, неграмотнико!
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Блядко до БраткоВземи разгледай в НЕТА новат Волга,Лада и тогава ми говори че нищо не могат да пройзведът руснаците!А сигурно щото са назад с технологиите за това и американците си истрелват спътниците с руски двигатели и летят със Съюз в космоса!Бре че са изостанали руснаците,ако е така значи САЩ са в каменната ера!
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В АРТИКА!ВИЕ ПЪПЧИВИ СПИСВАЧИ НА САЙТА ХОДИЛИ ЛИ СТЕ НА УЧИЛИЩЕ?МАЙ СТЕ ЗА АРТИКА ВИЕ...
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям шум, голяма паника....А ученията в Прибалтика на НАТО и закараните там над 7 000 юнака и 350 бойни машини?Всеки дрънка с оръжието което има. Ние дрънкаме с големите си усти.Това ни остана.
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекалява се малко по темата колко са бедни руснаците.Чакаме ги по морето като манна небесна едва ли не.Изкупили са ни черноморието ,цели квартали и селища са изцяло руски така че, тази пропаганда е малко куха.При все това са 142 милиона и няма как всички да са богати. За сравнение у нас сме 3 милиона работещи просяци и още толкиова мизерстващи пенсионери и деца.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който си мисли че Русия изостава във военно отношение от САЩ означава че е пълен *** и си няма елементарна военна култура!Напротив дори и в много неща като ПРО,балестични ракети,тотално превъзхождат САЩ!ЗА справкипоследната ядрена американска ракета е пройзведена през 1991 година,до като в Русия новите ракети постъпват буквално всеки дневно!
78
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 130Малко си назад с инфото 6 прототипа са 2 за начални изпитания които вече си свършиха работата и 4 напълно окомплектувани. Даже един от четворката претърпя пожар на стоянката за зареждане. Останалите стрелят при всеки полет на полигоните за Т-50 са разработени Р-74 ИЧ ракета с векторен двигател(40км). Р-77(100км) и Р-77П(правопоточен двигател над 100км) всичките тип среляй и забрави Р-38 модулна ракета Х-58 антирадарна Х-31 Антирадар и анти кораб Х-35 лека анти кораб, упр. бомби
77
5
 
3
 
! Отговори
Блядко до Братко преди 9 години
До Блядко. Много си назад във военните иновации. Виж самолет Т-50. Братушките имат самолети и въобще всякаква военна техника, които се пазят в тайнаПич, тия работи за супер секретните разработки на руснаците и аз ги вярвах докато бях в 11-ти , 12-ти клас.Земи се събуди.Тия не могат да произведат автомобил, смартфон и телевизор ти за някакви секретни технологии ми разправяш.Рашките са гола вода и кал в ушите.Въпрос на време е Руската федерация да се разпадне.От това ние само ще спечелим!
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Блядко 125:Руският СУ-35,по квалификация 4++ поколение,който е на въоръжение в Русия,по тактико технически данни не отстъпва на американският си аналог пето поколение!Тоест де факто СУ-35 си е самолет пето поколение,а новият им ПАК ФА по предварителна информация превъзхожда почти по всички показатели американският F 32!
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиТ-50 е все още само проект, реално са произведени 5 прототипа, от които 2 са за наземни изпитания, колко ще е добър времето ще покаже, иначе за авиацията далеч по-важно е не с какви самолети е въоръжена, а опита на летците, в това отношение руската армия доста отстъпва, например за 2012 година руските летци са летяли средно по 40-45 часа, немските над 300 часа, американците близо 400 часа
74
3
 
6
 
! Отговори
Православен славянин преди 9 години
Браво. Но не само да ги проверява, но и да ги изпрати на юг - да изгонят от Югоизточна Европа еврогейската англосаксонска пасмина. България - за винаги част от Русия.
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека рашките си харчат петродоларите за железа. Като ракетата Булава и безаналоговия им изтребител. Но като дойде време за ядене да не се усетят че са заобиколени само от ръждясала ламарина. И пак да обвинят световната конспирация за скоропостижната катастрофа на кривата им ракета.
72
7
 
3
 
! Отговори
Блядко преди 9 години
Абе Боби ти съвсем се размечта бе?Де го тоя Т-50?Та той още прави първи стъпки докато американеца е на въоръжение отдавна.Докато види производство имаш ли идея къде ще са американските разработки?
71
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 119Айдеее пак плямпане без да се знае ама нищо по темата.Ф-22 има възможност в СТЕЛТ режим да носи 8 ракети 2 Сайдундет Х и 6 Амраам последните с обсег до 100км(или ако е по наземни цели 4 умни бомби с калибър 250кг)Т-50 има 2 радара втория в метровия диапазаон при който Ф-22 се открива като стой та гледай. Има 4 бомбоотсека с 2 р-74 ракети ИЧ насочване и комбинация от ракети р-77(100км обсег) Р-77(правопоточен двигател над 100км обсег) и бомби до 6 тона. Обсег с 1000км повече от
70
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди малко започна срещата между В.Путин и държавния глава на Киргизия - Атамбаев. Е, сороси, лаете ли по английски?
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са голи...но въоръжени! Заедно с великата армия на С.Корея ще победят мръсният капиталистически Запад! Вставай страна огромнаяяяяяяяяя!
68
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия в Кремъл умеят да крадат собствения си народ и да плашат гаргите с оръжията си .
67
5
 
5
 
! Отговори
Из США преди 9 години
Тук в америка ни е страх от русия , щото за тях човешкия живот е нищо. С лекота затриват милиомни само в името на някаква идея. Ама умрелия и близките му какво го греят идеите. ей това се питам аз.