"Как да направим бомба в кухнята на мама"

Статията била на компютъра на бостънския атентатор
24 мар 2015 08:50,
5
"Как да направим бомба в кухнята на мама"
Снимка: Reuters, архив

Джохар Царнаев, оцелелият от двамата братя Царнаеви, извършели кървавия атентат по време на маратона в Бостън преди две години, отнел живота на трима души и ранил близо 300 души, се е вдъхновявал от терористичната мрежа Ал Кайда, предаде Ройтерс.

На поредното съдебно заседание по делото срещу Царнаев компютърният специалист от ФБР Кевин Суиндън заяви, че в преносимия компютър на терориста са открити броеве на онлайн изданието на Ал Кайда "Инспайър", в това число и статия, озаглавена: "Как да направим бомба в кухнята на мама".

На диска на компютъра на терориста са открити и няколко аудиопослания на родения в САЩ проповедник на Ал Кайда Ануар ал Аулаки, който беше ликвидиран в Йемен преди четири години при удар с американски безпилотен самолет.

Същевременно допитване до общественото мнение показва, че жителите на Бостън и на околностите на града предпочитат Царнаев да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна на присъдата вместо на смърт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая статия забранена ли за четене или не е щом не е забранена -- значи е разрешена какъв им е проблема на американците тогава всеки може да си чете каквото си поиска
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересна статия, но още по-сензационна е новината, че шотландски риболовци са хванали в мрежите си руска подводница.